kesä7.jpg

kesä9

Tällä viikolla tosiaan lomailen lasten kanssa kolmestaan ja aiemmin jo ehdin suunnitella viikolle kaikenlaista tekemistä tässä lähimaastossa. No suunnitelma vesittyi esikosen sairastuttua, mutta nyt ollaan onneksi taas jo voiton puolella. Näitä suunnitelmia tarvitaan silti varmasti vielä tässä kesän aikana, joten päätin koota tänne listan tietämistäni kesäkohteista lähimaastosta, jossa lapsetkin tai ehkä juuri erityisesti lapset viihtyvät. Voin itsekin sitten palata tuijottelemaan listaa, jos ideat meinaavat loppua kesken. Tämä kesä on siinä mielessä poikkeuksellinen, että meillä ei ole suunnitteilla yhtä neljän yön Ruotsin reissua pidempää matkaa lomalla mihinkään ja sen vuoksi tällaiset lyhyet päiväreissut tulevat varmasti olemaan suosiossa.

kesä1

 • Aloitetaan oleellisimmista eli Linnanmäki ja Korkeasaari. Molemmissa olemme jo tälle kesälle ehtineet käydä ja veikkaan, että Lintsille tulemme palaamaan vielä jossain vaiheessa uudestaankin. Tämä oli ensimmäinen kesä, kun esikoinen virallisesti sai jotain aika suurta huvipuistosta jo irti, ja sitä iloa oli ihanaa seurata. Hän oli myös ylittänyt merkittävän metrin rajan (mittasin kyllä uudestaan kotona ja sain tulokseksi sentin vähemmän, olivat siis armeliaalla tuulella) ja muutama uusi laitekin aukesi tämän myötä käyttöön. Miinuksena voisin mainita vain hinnan, tuollaisen pienen tytön ranneke maksaa 42 euroa, ja jos niihin suurimpaan osaan uusia laitteita metrisenä haluaa, pitää myös vanhemman olla mukana, mikä tarkoittaa taas uutta samanhintaista ranneketta. Ja tähän kun jossain vaiheessa ynnää toisen lapsen lisäksi, niin kalliiksi käy muutaman tunnin lintsipäivät, koska lisäksihän tulee vielä syötävät, onginnat yms.
 • Rehndalin kotieläin- ja elämyspiha, Haltialan tila ja Fallkullan kotieläintila. Nämä ovat myös kestosuosikkeja. Haltiala on tilana tosi kaunis ja sieltä löytyy myös hyvä ravintola ja leikkipuisto, Rehndalissa on myös eläinten lisäksi pari leikkipuistoa, keppihevosrata ja mikä parasta, siellä pääsee harjaamaan poneja. Ainoastaan Rehndal on näistä kolmesta maksullinen.
 • Tammisaari on kiva lähikohde reilun tunnin ajon päässä Helsingistä. Retkeen yhdistäisin rannassa sijaitsevan leikkipuiston (mikä on tosi iso ja hyvä), Pub Niskan pitsat ja jäätelöt kioskilta.

kesä4

 • Parhaat leikkipuistot: Taivallahden leikkipuisto Töölössän (tähän on kiva yhdistää aikuiseen makuun vaikka aamiainen Tin Tin Tangossa), Merikadun leikkipuisto Kaivarissa (rannassa on myös paljon kahviloita, missä käydä vaikka lounastamassa puiston jälkeen), Lahnalahden leikkipuisto Lauttasaaressa, Mäkitorpan leikkipuisto Oulunkylässä, tähän yhdistäisin ehdottomasti myös Capperin pitsat. Capperi on avannut muuten uuden ravintolan Kasarmikadun ja Rikhardinkadun kulmaan. Espoosta iso ja hyvä leikkipuisto löytyy ainakin Kivenlahdesta, Kivenlahden asukaspuisto. 
 • Mielenkiitoisia lähireissukohteita ovat tietysti myös Fiskars, Porvoo ja Hanko. Fiskarsiin ulkoimaan kauniisiin maisemiin, Porvoon vanhaan kaupunkiin hyvälle lounaalle ja kakulle ja Hankoon vaikka rannalle ja pitsalle.
 • Piknik Kaivarissa, Sibeliuspuistossa tai vaikka Väinämöisen puistossa. Omalle tytölleni ainakin eväsretket ovat lähes parasta mitä hän tietää. Syömme kesäisin ilta- ja aamupalankin usein ulkona, iltapala viltillä terassilla ja aamiainen parvekkeella pöydässä.

kesä6

kesä10

 • Paras ranta on luonnollisesti tuo oma lähiranta, mutta valitettavasti siellä oli jo havaittu sinilevää, joten muita on löydettävä. Lauttasaaren Kasinonrantaan sinilevä tuli viime kesän kuumuudesta huolimatta aika myöhään, ehkä tänäkin vuonna? Siellähän on myös kiva leikkipuisto ja kahvila, Kirkkonummen Syväjärvi oli myös viime kesänä puhdas tosi pitkään, se on muutenkin kiva ranta lasten kanssa. Oittaan ranta-alue Bodomjärvenrannalla on myös varsin kiva kohde lasten kanssa, sieltä löytyy mm. iso Angry Birds-puisto, kahvila ja ravintola.
 • Suomenlinnaa en luonnollisesti tässä listassa voi olla mainitsematta, se on kuitenkin niitä kerran kesässä tehtäviä juttuja. Tänä vuonna omalla listalla on myös Vallisaari, jossa en vieläkään ole käynyt. Espoon timanttinen kesäkohde on Iso-Vasikkasaari, johon pääsee yhteysveneellä mm. Haukilahdesta. Syömässä kannattaa ehdottomasti käydä Gula Villanissa.

kesä5

 • Tänä kesänä suunnittelimme ajaa myös Högsåraan. Sehän olisi oiva veneilykohde, mutta autolla pääsee myös. Farmors Café oli listalla jo viime kesänä, joten tänä kesänä toteutetaan retki varmasti. Tämähän ei varsinaisesti ole mikään lähikohde, joten jotain viehättävää yöpymispaikkaa olen lähistöltä yrittänyt metsästää.

Ja sitten viimeisenä sadepäivän aktiviteetit lapsille:

kesä8

 • Sisäleikkipuistot Leos Leikkimaa ja HopLop, parasta energianpurkua!
 • Flamingo
 • Helsingin kaupunginmuseon Lasten kaupunki
 • Oodi
 • Ikea, koska 3v pääsee leikkipaikalle ja lounaskin on helposti hoidettu (eilen testattu konsepti, mikä toimii). Lounaspöytä kannattaa myös ottaa siitä leikkipaikan vierestä, niin saa syödä itsekin rauhassa loppuun.
 • Lelumuseo Hevosenkenkä Tapiolassa
 • Annantalon Skidilä, mikä on lapsille suunniteltu hauska kahvila. Se tosin on kesälomalla koko heinäkuun, mutta tänään vielä ehtisi ja elokuussa taas.

Jos on jotain lisättävää, kuulen mielelläni! Hauskaa viikonloppua kaikille!

kesä2

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s