ppp5.jpg

Perjantai! Viikonlopun parhaat jutut tulee tässä:

  • Terassipiknik! Eilisin Lintsin jälkeen lapset kävivät vielä kotona aika ylikierroksilla, joten päätin olla pakottamatta heitä heti sisälle ja kannoin iltapalatarpeita ulos terassille. Toimii. Rauhalliseen iltapalahetkeen tarvittiin siis vain viltti, smootheja, juotava jugurtti ja leipää. Ja olihan se nyt itsestäkin kiva istua vielä illan lopuksi lämpimällä terassilla juuri siinä hetkessä tyytyväisten lasten kanssa.

ppp7

  • Päivän perjantaipullat syödään tänään varmaankin Ursulassa yhdistettynä Kaivarin leikkipuistoon. En ollut muuten tiennyt, että kahvilan tuotto ohjataan muutaman sosiaalialan järjestön toiminnan tukemiseen. Alunperinkin 1950-luvulla joukko helsinkiläisnaisia perusti kahvilan juurikin tähän tarkoitukseen.
  • Perjantairuoka: Panzanella. Tilaan salaatin aina ravintolassa lounaaksi, jos se listalta löytyy. Nyt teen itse, grillattua panzanellaa. Grilliin menee tomaatti, feta ja leipä.
  • Pub Niskan pitsat (peltileivät)! Nykyisinhän ravintola löytyy myös Helsingistä, mutta viikonlopuksi suunnittelemme retkeä Tammisaareen ja paikalliseen Niskaan.

ppp6

ppp4

  • Tällä viikolla Ruotsissa julkaistiin Prinsessa Madeleinen kirjoittama lastenkirja Stella och hemligheten. Kirja liittyy vahvasti hänen työhönsä World Childhood -järjestössä. Luulisin, että kirja myös jossain vaiheessa suomenntaan, mutta ajattelin hankkia sen silti ruotsiksi. Madeleinen asu oli julkistamistilausuudessa oli todella onnistunut, tuollainen epäsymmetrinen midimittainen hame on todella kaunis. Tässäpä olisi kesäasu kopioitavaksi.
  • Ja viimeisenä sarjasuositus: Killing Eve tai siis ehkä sarjasuositus, en ole täysin vielä varma, mitä mieltä sarjasta olen, toisena iltana tykkään ja toisena mietin, että onko tämä sittenkään katsomisen arvoinen. Mutta nyt tuntuu taas siltä, että se on. Luin nuorempana paljon juuri tämän tyyppistä kirjallisuutta ja sen vuoksi se tuntuu kyllä omalta. Näinä päivinä haen sarjoista ehkä vähän jotain muuta, mutta kyllä tämä silti katsotaan, ihan mielenkiintoinen aihe on.

ppp3

Kuvat on tietty Lintsiltä. Oli muuten varsin onnistunut reissu. Lapsikin oli tietämättäni ylittänyt metrin rajan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s