kesä1

kesö6

Kesä on selkeästi alkanut. Kotona kaikki on vähän rempallaan, hiekkoja pitäisi olla eteisestä imuroimassa joka päivä (mielellään kaksi kertaa), pihalelujen siivous on yksi uusi iltaprojekti, naapureita löytyy pihalta joka päivä ja usein joku heistä on tarjoamassa kahvia, viiniä tai mehua, lippikset ovat hukassa, muitakin tavaroita katoaa pihalle (koirakin usein), ja illallisistakin on tehty taas helpompia ja nopeampia. Kuten olen jo aiemmin todennut, kesäkokkaus on parasta – uudet perunat kattilaan (suolaa ei kannata säästellä), kasviksia grilliin, lohta uuniin tai kylmäsavulohta suoraan paketista lautaselle. Tsatsiki toimii lisukkeena kaikille, kalan kastikkeena kermaviiliä, sitruunaa ja tilliä ei taida mikään ainakaan helppoudessa voittaa. Jälkiruuaksi syödään tietysti jäätelöä. Nekin jäätelöauto ajaa pihaan joka toinen viikko. Rosépullokin on usein jääkaapissa auki, koska kyllä keskiviikkoillallisellakin voi kesällä nauttia pienen lasin viiniä, toki kivennäisvesikin toimii yhtä hyvin. Mansikoista en pidä (ja taidan olla niille vähän allerginenkin), ne jätän muiden nautittavaksi, mutta mustikoita ja vadelmia kuluu sitäkin enemmän. Lounaaksi sopii hyvin smoothie ja välipalat syödään ulkona.

kesä7

kesä4

Tällä viikolla tajusin myös, että kesälistaa ei kannata säästellä heinäkuun ”virallisemmille” lomapäiville, vaan sitä kannattaa alkaa lyhentää jo nyt. Koska juuri nythän on lämmintä ja ihanaa. Työpäivien jälkeenkin on aikaa tehdä, jos vain on tarpeeksi halua. Tällä viikolla mennään ainakin Lintsille ja Tammisaareen pitsalle. Kukkia pitäisi muistaa kastella nyt vähintäänkin joka toinen päivä, asia jonka tuppaan unohtamaan vähän liian usein. Kaltaiselleni vähän turhan hövelille kasvattajalle hyviä valintoja ovat mm. laventelit, koska kuulemma niiden multa saakin välissä kuivahtaa. Sisäkukista rahapuu on myös todistanut olevansa tällainen. Sopii minulle. Sinnikkäitä yksilöitä ovat myös orvokit. Käänsin kelkkani niiden mummomaisuuden suhteen viime vuonna. Viime vuoden ruukkuorvokit olivat itseasiassa vielä onnistuneet siementämään sivupihalle, niin siellähän kasvaa kunnon orvokkipelto nyt. Ruoho sillä puolen pihaa ei kunnolla kasva, mutta orvokit näköjään kuitenkin.

kesä2

Olisin jo lomalla, vaikka olisin palannut töihinkin. Lomailen aina puolet pitempään kuin mieheni ja yhteisiä pidempiä reissuja odotetaan yleensä heinäkuulle. Tykkään lomailla myös yksin ja pidänkin tällaista omaa lomaa ihan itsestäänselvyytenä. Viikon vietän kesäkuusta usein aina pohjoisessa, mutta muuten lomailen kotona – ulkoillaan, kokataan, leikitään pihalla, tehdään retkiä, käydään kahviloissa ja tutustutaan lähikohteisiin. Niistä listalla ainakin Rehndalin kotieläinpiha, joka on ihana. Siellä pääsee mm. harjaamaan poneja. Tänään vuorossa ilta-Lintsi ja eilen uitiin omassa altaassa, Nalle Puh-altaassa. Voinee siis sanoa, että kesällä meillä on 93 neliötä uima-altaalla.

kesä5

Mitä muuta kesälistallani on:

  • Paljon mekkoja ja hameita (esikoinen ei muita juuri nyt haluaisi käyttääkään, on löytänyt sisäisen prinsessansa vasta nyt)
  • Torikahvit!
  • Piknik jossain saaressa
  • Festarit (pitkästä aikaa!)
  • Leikkipuistolomia
  • Terassikahveja
  • Rantaelämää
  • Metsäretkiä
  • Ystäviä

Tervetuloa ihana kesä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s