Parhaat jutut viikonlopulle, olkaa hyvä.

ppp3

ppp

  • Päivän perjantaipullat syödään tänään viimein Johan&Nyströmillä. Meidän on pitänyt mennä sinne jo kohta puoli vuotta ja aina syystä tai toisesta se on siirtynyt. Mutta tänään! Vanha hyvä vinkki perjantaipullille on muuten kahvila Ekberg, varsinkin jos pulliin haluaa sisällyttää myös lounaan. Ruoka oli ihan maukasta, lapset söivät ilmaiseksi ja (hyvät) pullat ja kahvi kuului hintaan. Varmasti mennään uudestaankin. Edit: sataa kaatamalla, tänäänkin joudumme muuttamaan suunnitelmia.
  • Odottelemme tällä hetkellä kaikista seuraamistamme sarjoista uusia tuotantokausia ja sen vuoksi olimme pakotettuja etsimään jotain uutta. Olemme päätyneet katsomaan nyt Netflixin uutta Dead to Me sarjaa, joka vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta. Plussaa lyhyistä jaksoista, koska aina ei vain ole aikaa kuluttaa tuntia väsyneenä sarjalle.

ppp4

ppp2

  • Yrttien ja salaatin lisäksi istutin parvekkeelle eilen vadelmapensaan, nyt vain toivotaan, että kesällä saadaan edes jotain satoa. Johan maistuisi aamiainen entistä maukkaalta, jos puuron päälle saisi laittaa edes kolme vadelmaa omalta parvekkeelta. Basilika otti ainakin supernoipean kasvustartin. Istuttaminen on muuten tosi rentouttavaa puuhaa, tuli lopputulosta tai ei.
  • Luen parhaillaan Juha Itkosen kirjaa Ihmettä kaikki. Tykkään Itkosen kirjoitustyylistä muutenkin tosi paljon ja tämä kirja ei tee poikkeusta, raskas tarina ja aihe ja niin rehellisesti ja aidosti kirjoitettu. Onneksi en ole ikinä joutunut olemaan kaltaisessa tilanteessa. Kirjan tuotot menevät HUS:n vastasyntyneiden teho-osaston käyttöön, joten jo pelkästään senkin vuoksi kirja kannastaa ostaa ja lukea.
  • Nostan tännekin ne aamu- ja/tai iltauinnit. Ihana tapa aloittaa tai lopettaa päivä. Varsinkin kylmän tai viileän veden jälkeen koko kroppa tuntuu superrentoutuneelta ja iho kihelmöi kauttaaltaan.
  • Olen lasten jälkeen oppinut, että jos viikonlopun haluaa aloittaa mahdollisimman hyvin, on take away -ruoka paras apu. Jos perjantai-iltoihin haluaa vielä jonkun suurehkon kokkaussession sisällyttää, vie se siitä yhteisestä ajasta silloin vain vähän liikaa aikaa. Joten pääsääntöisesti take away perjantaisin ja kokkailut lauantaina ja sunnuntaina. Kiireessä kokkaaminen on muuten epänautinnollisinta ikinä. Ja jotta koko perhe syö, varmimmat valinnat ovat pitsa, nepalilainen tai falafelit. Take awayn lisäksi hyvä viini, tuore leipä ja kukat tekevät perjantain.

IMG_4867

  • Lounastin eilen pitkästä aikaa Löylyssä. En ikinä lakkaa huokailemasta sen upeutta. Ihanaa, että joku on uskaltanut rakentaa jotain niin uutta ja erilaista ja kaunista. Niillä maisemilla maksan mielelläni joskus lounaasta muutaman euron enemmän.
  • Ja perjantain viimeinen hyväksi todettu juttu: hame! Tuollainen pliseerattu kepeä midimittainen mieluiten, olisi nyt hankintalkistalla myös yksivärisenä. Eilen löysin Fredan Relovesta farkkuhameen, sellainen lähes polvimittainen. Se oli ihana ja vaikutti tosi laadukkaalta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s