070F8294-991F-46D2-922C-CF5645017372

kesä1

Kesä on kaltaiseni vähän laiskan ja matalia aitoja alittelevan kokin suosikkiaikaa. Raaka-aineet ovat tuoreita ja herkullisia, lämmössä ei raskaat ruuat oikein maistu ja elämä on siirtynyt enemmän tai vähemmän ulos. Tämän hetken ehdoton suosikki raaka-aineeni on vihreä tankoparsa, valmistaminen on nopeaa ja siitä saa loihdittua erilaisia herkullisia lisukkeita helposti. Helppoja tapoja valmistaa tankoparsaa on laittaa ne grilliin ilmakuivatun kinkun kanssa. Kinkun päälle voi levittää tuorejuustoa ohuen kerroksen ennen kuin käärii sen parsan päälle. Toinen ikuinen kevätsuosikkini on parsarisotto, onko parempaa ruokaa edes olemassa! Ja taas mitä lähemmäs kesää mennään, suosin parsaa yhdistettynä varhaisperunoiden, kylmäsavulohen ja kasvisten kanssa. Söin annoksen joskus aikoinaan Tukholmassa ravintola Richesssä ja siitä lähtien se on roikkunut kesäsuosikkien joukossa.

ruoka2

Lapsiperhevieraita kestittäessä erilaiset hodarit ja hampparit toimivat paremmin kuin hyvin. Aikuisille lisukkeet voivat aina olla hieman enemmän gourmethenkisiä kuin lapsille. Viimeksi lauantaina valmistimme kavereille hodareita. Lisukkeiksi voi laittaa esim halloumia, avokadoa, erilaisia kurkkusalaatteja, hyviä makkaroita, sipulia, nyhtöpossua, coleslawta, mozzarellaa ihan vain muutaman mainitakseni. Esikoiseni syö omansa tyylikäästi nakilla ja ketsupilla, syöden ensin nakin käsin leivän sisästä, toimii se niinkin. Gluteenittomille löytyy myös oikein kelpoja hodarisämpylävaihtiksia.

Grillilihoille ja kalalle maukas lisuke on vanha kunnon feta-vesimeloni-minttusalaatti, valmistuu nopeasti ja maistuu yleensä kaikille. Mintunkin voi laittaa esille erikseen, se kuitenkin voi mielipiteitä toisinaan jakaa. Ja ehkä jopa vielä helpompaa on pilkkoa kulhoon tomaattia, kurkkua ja sipulia ja maustaa balsamicolla ja oliiviöljyllä. Vappu Pimiän kukkakaalisalaatin ajattelin testata grillilisukkeena seuraavaksi.

DSC07186

Ja jos kokkaaminen kesällä on helppoa ja vaivatonta, niin niinpä on juomien ja jälkkärinkin valinta – kaikki huuhdotaan alas luonnollisesti rosélla ja kivennäisvedellä ja jälkkäriksi jätskiä marjoilla tai ilman. Avot! Aino-jäätelön sitruuna&marenki oli superhyvää. Salaatin, basilikan ja tillin istutin viikonloppuna parvekkeelle, toivottavasti juhannuksena saadaan lisukkeita omasta maasta.

Mahtavaa maanantaita kaikille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s