roi3

roi4

  • Kävin leffassa ensimmäistä kertaa muuten ehkä kahteen tai jopa kolmeen vuoteen. En edes muista, mitä olin viimeksi katsomassa. Mutta viime perjantaina mentiin mieheni kanssa ihan kahdestaan. Miehelleni se oli jo viikon toinen kerta, koska itsenäisyyspäivänä hän oli vanhimman tyttömme kanssa katsomassa Ryhmä Hau elokuvaa. En muuten kysynyt, kumpi miellytti enemmän, se vai A Star Is Born, minkä kävimme katsomassa. Se saattoi muuten olla yksi parhaita elokuvia pitkään aikaan, tai ehkä jopa ikinä. Varoituksena totean kuitenkin, että elokuva saattaa aiheuttaa yllättävän ihastumisen Lady Gagaan. Ja Bradley Cooper oli muuten loistava laulaja, taisi ohjata leffan myös. Leffan aikana läpikäyty tunneskaala on aika laaja ja suosittelenkin karkkien sijaan matkaevääksi nessuja.
  • Perjantaipullat haluaisin tänään syödä Johan & Nyströmillä. En ole pitkään aikaan käynyt siellä ja uskon sen olevan upea jouluvalaistuksessaan. Tyttöni on kuulemma vaihtamassa pullat jätskiin, saa nähdä.

roi1

  • Esikoinen menee tänään ensimmäistä kertaa kampaajalle (ja se jätski on kuulemma juuri oikea palkinto). Hiuksia ei ole liiaksi, mutta kokemuksen vuoksi käymme kokeilemassa. Jotain haituvia olen välillä keittiösaksilla napsinut, mutta virallista kampaajakäyntiä ei ole ollut. Lisätietoihin kirjoitin vinkistä viisastuneena, että toivomme autoistuinta. Palkinnoksi saa kuulemma Muumi-tikkarin.
  • Tänä vuonna ajattelin koristella kuusta myös polkagris-tangoilla. Ajatuksen apinoin tietysti Ruotsista. Kuusi haetaan sunnuntaina ja koristellaan varmasti heti.

roi2

roi5

  • Koska olen varma, että Porvoossa on osattu panostaa jouluun, niin haluaisin käydä siellä viikonloppuna – aistimassa tunnelmaa, piipahtaa jossain tunnelmallisessa kahvilasssa ja toki Brunbergilla.
  • Suomen paras joulukaupunki on kuitenkin tietysti Rovaniemi, jossa nämä kaikki kuvatkin on otettu. Väittäisin, että se saattaisi olla joulun paras kohde taaperoikäiselle vaikka ihan yhdeksi päiväksi. Vaikka marraskuun lopussa ei lunta ollutkaan vielä, niin joulukuussa yleensä viimeistään jo on. Tuo lumen puuttuminen marraskuun lopussa oli aika poikkeuksellista, tai no oli ollut aina tähän asti, jatkosta tietysti vaikea valitettavasti sanoa. Aurinko paistoi kuitenkin koko viikon, sekin varmasti aika poikkeuksellista. Keskusta on tosi kaunis jouluvalaistuksessaan, Napapiiriltä voi käydä lähettämässä joulukortteja ja moikkaamassa joulupukkia ja poroja, sinne oli muuten tullut myös Balmuir. Santaparkissa pääsee mm. tonttujunaan, askartelemaan, koristelemaan pipareita ja tonttukouluun. Koska olen ollut Rovaniemeltä jo aika kauan pois, niin uskallan väittää, että mielipiteeni kaupungista on jo aika objektiivinen. Asuin siellä siis ensimmäiset kaksikymmentä vuotta elämästäni.

roi7roi6

Hyvää ja tunnelmallista viikonloppua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s