perjantai2

perjantai1

Meillä on ollut tyttöni kanssa viime keväästä alkaen perinne syödä perjantaina pullaa. Hän on viikossa yleensä neljänä päivänä päiväkodissa ja, koska perjantaina on kotipäivä, juhlistamme sitä pullalla. Silloin alussa oli ihan ok hakea perjantaipullat myös leipomosta tai kaupasta kotiin. Ei enää – pieni pullahiiri haluaa syödä perjantaiherkkunsa ”ravintolassa”. Parhaat pullat tähän mennessä ovat olleet Kanniston leipomon kardemummapulla, Succesin ihan järjettömän iso kanelipulla tai Gateaun kardemummapulla. Olen saanut luotettavalta taholta vihjeen, että Patisserie Teemu & Markukselta saa kaupungin parhaan voisilmäpullan, jospa ensi viikolla ehtisimme sen testaamaan. Niitä saa kuulemma myös kauppahallin ravintola Storysta.

perjantai3

Tällä viikolla otimme pulliin pienen varaslähdön, koska leivoimme niitä keskiviikkona itse. Sateen vuoksi oli keksittävä tekemistä sisällä. Olen valitettavan huono pullan leipoja ja tähän asti olenkin ollut banaanipannareiden tuoksuinen äiti, mutta tasaisin väliajoin yritän saada sen tavoiteltavan tittelin pullantuoksuisena. Toissapäiväiset pullat onnistuivat loppujen lopuksi ihan hyvin. Pelkäsin hetken jo pahinta kohoamattoman taikinan kanssa, mutta nosto lieden päälle uunin kuumentuessa ratkaisi ongelman. Ei niistä mitään superkauniita tullut, mutta nalle- ja pupupullat pehmensivät tuomiota.

Päätimme kuitenkin, että tämä varaslähtö ei poista meidän pullaperjantaita. Söimme vain yhden puoliksi ja loput on pakastettu. Myöhemmin ajateltuna oli kyllä vääryys olla nauttimatta tuoreista pullista enempää, mutta kello oli jo paljon. En ole vielä päättänyt missä ”ravintolassa” tämän päivän pullat nautimme. Jos teillä on suosikkipullia Helsingissä, antakaa kuulua!

Loppuun vielä vinkit viikonloppuun:

 • Kävellen kauppaan. Me saimme viimein oman lähikaupan, hurraa! Kävin eilen aamulla jo avajaisissa. Pieni se oli, mutta sitäkin odotetumpi. Ja kyllä se kävely vaan on hyvä laji, tänäänkin tuli huomaamatta 8 kilometriä (kauppaan ei ole niin pitkä matka). Vauva nukkuu hyvin, koira kiittää, taapero liikkuu mukana (eilen potkulaudalla) ja oma kroppa kiittää. Perään kun tekee vielä vartin kotijumpan, niin hyvä on.
 • Burgeriperjantai! Pullien lisäksi illalla syödään hampurilaisia, nyhtöpossu sellaisia. Ehkä näillä lisukkeilla. Nyhtöpossun ostin kyllä valitettavasti valmiina. Kuutta tuntia en voi perjantai-illalliseen tuhlata, vaikka haluaisinkin. parin vuoden päästä?
 • Punkku, sitä tekee nyt mieli. Kausi on avattu jo kolmisen viikkoa sitten ja valkkari tulee kysymykseen nyt vain risoton kanssa. Tässä on pari suosikkiani Italiasta ja Ranskasta.
 • Leopardikuosiset saapikkaat. Joo kuulitte oikein. Tilasin itselleni, esittelen myöhemmin. En ehkä olisi itsekään vielä heinäkuussa uskonut, mutta tuossa ne nyt ovat. Ovat oikein rock ja mustaan yhdistettynä supercoolit.
 • Uinti luonnonvedessä. Viime keväänä aloittelin jonkinlaista aamu-uintiperinnettä ja vaikka perinne tällä hetkellä on väärä ilmaisu jatkuvien taukojen vuoksi (sinilevä, joutsenet, kuvitteellinen kiire), niin on se vain uskomattoman ihana tapa aloittaa aamu. En osaa vielä sanoa, tuleeko minusta koskaan avantouimaria tai oman eämäni Karita Tykkää, mutta viikonloppuna ajattelin taas pulahtaa.

Ihanaa perjantaita ja hyvää viikonloppua!

2 kommenttia artikkeliin ”Perjantaipulla ja vinkit viikonloppuun

 1. Minulle tulee aina näin syksyisin aivan järkyttävä korvapuustinhimo ja täällä asuessa ainoa keino saada niitä on leipoa itse. Mutta en vaan osaa, niistä tulee aina aivan kivikovia ja todella kuivia. Että hatunnosto sinne, propsit kaikille jotka osaa leipoa pullia 😂 ja leopardikuvioiset saapikkaat kuulostaa hyviltä, just varsinkin sellaisen kokomustan asun kanssa!

  Tykkää

  1. En mäkään ole pullanleipoja ja omat pullat ovat yleensä aina liian kovia ja kuivia. Kai se taikina pitäisi jättää jotenkin löysemmäksi? En tiedä.Viimeisin satsi oli ihan hyvä, paras tähän asti, mutta ei ne mitään superpullia olleet.
   En tee yleensä enää hräteostoksia, mutta nyt tein. Toivottavasti osaan myös käyttää saappaita!
   Kivaa viikkoa!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s