k5

k2

Syysarki rullaa taas kunnolla tästä päivästä alkaen ja niin tekee blogikin paluun. Toivottavasti joku tänne vielä tämän pitkän tauon jälkeen eksyy. Juuri tarkistin, että viimeinen postaus on tehty 9.3 ja seuraavana aamuna meitä olikin jo yksi lisää. Arki asettui varmaan noin kuukaudessa uudella kokoonpanolla, mutta jostain syystä silti tuntui, ettei tänne ollut aikaa. En ole kunnolla edes ehtinyt lukea blogeja. Mutta sitten tuli syksy ja kova ikävä tänne. Aikoinaan aloitin blogin kirjoittamisen juuri syksyllä, niin tämä on myös hyvä hetki tehdä paluu. Syyskuu taitaa olla heittämällä suosikkikuukauteni.

k3

Mitä edellinen puolivuotinen on sitten opettanut?

  • Tuorepuuro on loistava aamiainen. Herään joka aamu nälkäisenä, ja jo ajatus siitä rentouttaa, että puuro odottaa hunajaa ja pähkinöitä vaille valmiina jääkaapissa. Tämän aamun puurossa oli 1dl kookosmaitoa, 1dl kaurahiutaleita, loraus vettä, mustikoita, banaania, hunajaa ja saksanpähkinöitä.
  • Jos mahdollista, kannattaa herätä ennen lapsia (varsinkin jos se tuorepuuro ei odota valmiina) keittämään kahvia ja vaikka lukemaan. Ei tämä usein toimi meilläkään, mutta joskus toimii ja sehän riittää.
  • Lähtötilanteissa pue ensin itsesi. Varmaan samasta syystä lentokoneessa happinaamari pyydetään ensin laittamaan omille kasvoille.
  • Kahden lapsen kanssa on mahdollusta matkustaa. Nyt on takana yksi Ahvenanmaan reissu, pikapyrähdys Köpikseen ja loma Kreikassa. Palaan näihin vielä tässä syskyn aikana.
  • Jos mahdollista, matkusta pienten lasten kanssa aurinkolomille valmispaketilla. Ihan vain siitä syystä, että lääkäriasiat sujuivat näin todella mallikkaasti. Yhdellä nopealla puhelinsoitolla lääkäri oli alle tunnissa hotellihuoneessa. Olen alkanut epäillä, että ainakaan seuraavaan kahteen vuoteen emme matkusta mihinkään kahden terveen lapsen kanssa.
  • On turha yrittää suojata vauvaa sairaalta siskolta, hän saa sen taudin kuitenkin (heti kiinteiden syönnin alettua).
  • On ihan ok, että vauva syö purkkiruokaa ja sekin on ok, että sitä ei lämmitä (maistuu hänelle jopa paremmin).
  • Älä oleta, että pieni vauva ei tarvitse kesävaatteita. Kesäkuussa hänellä oli yksi lyhythihainen body ja elokuussa tajusin, etten ole käyttänyt hänellä mitään pitkähihaista moniin viikkoihin. Mutta kukapa muukaan olisi uskonut, että Suomeen voi rantautua tuollainen kesä.
  • Koiramäen Pajutallin Kurpitsakarnevaali on edelleen suosikkitapahtumani pääkaupunkiseudulla. Meidän oma pala Stars Hollow:ta. Kuvitus on sieltä.

k1

k4

k6

Kivaa alkanutta syksyä kaikille ja tervetuloa takaisin teille, jotka tänne vielä löysitte!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s