bun3

 

Ihmeelliset asiat tuntuvat joskus terapialta. Viime viikolla jäin pohtimaan näitä, koska olo oli pitkään todella seesteinen ja levännyt. Ainahan parhaita ovat ne arjen pienet ja yksinkertaiset ilot.

1.Lakanoiden vaihto. Väsynyt ilta ja pujahtaminen raikkaisiin pellavalakanoihin, juuri silloin maailmassa ei ole mitään parempaa. Paras päivä lakanoiden vaihdolle on ehdottomasti torstai. Saat herätä raikkaana ja virkistäytyneenä viikon viimeiseen työpäivään. Torstaisin pitäisi aina myös tehdä viikkosiivous ja käydä kaupassa, jotta voi tulla töistä suoraan kotiin, juoda ison kupin kahvia, tehdä ruokaa ja nauttia lasin viiniä kaikessa rauhassa.

2.Pullan leipominen. Kuten kuvista näkee, teimme viime viikolla laskiaiaispullia, todella onnistuneita sellaisia. Trendikkäästi kokeilimme nutellaakin, hyvää oli. Pullia oli itseasiassa kolme erilaista, nutellan lisäksi perinteisiä valkoisella ja pinkillä kermavaahdolla. Annoinpa pienen tyttärenikin maistaa palan pullaa, hän tuli kovin onnelliseksi. Mieheni teki pullataikinan ja pelkästään vaivaamisen katselu sai olon rentoutumaan.

bun1

 3.Vanhojen Glorian ruoka ja viinilehtien selailu ja samalla pari ässää hihaan          seuraavan viikon kokkailuihin. Yleensä kyseisen lehden reseptit ainakin meillä painottuvat viikonloppuihin, mutta soveltaen sieltä saa raaka-aineideoita viikon nopeillekin aterioille. Pirkkalehti on myös hyvä arkiruokapankki.

4.Popcornien valmistus kattilassa. Suurimmat paheeni (tai rakkauteni) eivät ole karkit, jäätelö tai leivokset, eivät missään nimessä. Luopuisin sokerista heti, jos minun pitäisi valita sen tai sipsien välillä. Sipsit ja popcornit, niitä söisin vaikka joka viikonloppu. Muutaman kuukauden olen tehnyt popcorneja kattilassa, koska ostin jyvät kakkua varten, jota en ikinä leiponut. Ja sitten ostin uudet jyvät, koska katsokaa tätä pussia.Tästä lähtien taidan kaataa aina uudet jyvät tuohon samaan pussiin. Mutta siis se on oikeasti rentouttavaa katsoa, kun popcornit kypsyvät kattilassa. Ihan vain tämän vuoksi kannattaa hankkia lasikantinen kattila.

5.Lapsen kylvettäminen. Meidän illan pieni ilo, hänelle mahdollisesti joskus päivän kohokohta. Sitä ilakointiahan seuraisi mielellään vaikka tunnin, mutta näin talvella ihon kuivumisen vuoksi näitä sessioita pitää lyhentää. Ja pakko taas puhua vauvauinnin puolesta – viikottaisten pärskimisten ja sukeltelujen seurauksena vesi ei pelota. Suihkut pään päälle ja sukeltelu kylpyammeessa, kaikki kelpaa ja on yhtä hauskaa.

6.Pakkasilmassa ulkoilu (tai ihan missä säässä vaan). On ilmassa kuinka paljon lonkeroa tahansa, niin olo on yhtään valehtelematta 99% kerroista virkistynyt ulkoilun jälkeen. Olen poikkeuksetta lähtenyt työpäivän jälkeen koiran ja lapsen kanssa ulos ennen pimeää, lenkille, keinumaan, koirapuistoon tai pulkkailemaan. Jos jotain äitiyslomalta kaipaan, on se aamupäivän sännöllinen ulkoilu. Onneksi töiden jälkeenkin ehtii. Aina ei huvita, silti olen mennyt ja ollut aina tyytyväinen päätökseen.

bun4

Ja jos tämän kaiken tekee vielä lempi biisien soidessa taustalla, niin johan helpottaa arki ja stressi.

Onko teillä omia hyväksihavaittuja stressinlievityskeinoja?

7 kommenttia artikkeliin ”Arjen omaa terapiaa mielen virkistämiseksi

 1. Minulta löytyy listalta monta samaa asiaa juuri arkipäivien stressin helpottamiseksi. Yritän säännöllisesti myös panostaa ns. ”kivaan arkeen” ettei tule elettyä vaan viikonlopusta viikonloppuun. Mieli erityisesti rentoutuu hyvää lehteä lueskellessa ja välillä on kiva kokata jotain spesiaalimpaa myös arkipäivänä. Täällä Briteissä laskiaistiistain sijaan vietettiin Pancake Dayta, joten meillä tehtiin lettuja. Maistui muuten erityisen hyvältä tavallisena tiistaina! Salilla käynti freesaa ja piristää mieltä töiden jälkeen kummasti ja tietty myös ulkoileminen töiden jälkeen!

  Tykkää

  1. Hyvä arki on tärkeä ja siihen panostaminen ei varmasti koskaan mene hukkaan. Itsekin mietin joskus, että miksi ne kivimmät reseptit jätetään aina viikonloppuun, kai se on jotain ajan ja viitsimisen puutetta. Meillä on selkeästi erikseen arki- ja viikonloppuruuat. Mutta kyllä minä silti arkena saatan juoda lasillisen viiniä aterialla tai syödä suklaata jälkiruuaksi, se on jo piristystä. Makaroonilaatikkokin on fancympaa italialaisella punkulla höystettynä.
   Luinkin Pancake Day:sta! Tiistailetut kuulostaa juuri oikealta! 🙂 Ja jep sali ja omalla kohdallani Barretunti on hyvä arjen piristäjä. Olen alkanut miettiä joogaakin.
   Kiitos kommentista!

   Tykkää

 2. Saunominen ja/ tai kylpy on mielestäni paras tapa rentoutua. Valitettavasti meiltä ei kylpyammetta löydy ( jopa lasten kylpyamme annettiin lopulta viime syksynö eteenpäin) joten aika usein laitankin saunan päälle myös arki- iltoisin. Sen jälkeen on ihana vetäistä pyjama päälle, tehdä hyvää iltapalaa ja katsella vaikka tovi telkkaria ja juoda kuppi teetä kun lapset on saatu nukkumaan. Jumpasta ja ulkoikysta saa arkeen todella hyvää energiaa, mutta toisinaan hyvä olo tulee juuri siitä, että malttaa jäädä täiden jälkene kotiin ja ottaa ihan todella rauhassa tekemättä mitään erikoista. Tämä vaatii vähän opettelua suorittamiseen taipuvaiselta luonteelta, mutta on kannattaunut harjoitella tätäkin puolta itsessä.

  Tykkää

  1. Joo saunominen on hyvä, jos sieltä ei ole kiire pois ja saa hoitaa saunanjälkeiset rasvaukset, hiustenkuivaukset yms rauhassa. Sen jälkeen olo on todellakin seesteinen. Arkisaunat on meillä muuten tosi harvassa, pitää ehkä muuttaa tilannetta.
   Ja aivan totta, pitää osata kuunnella omaa kroppaa. Joskus se jumppaanlähtö aiheuttaa vain lisästressiä, koska tietää, ettei ehdi tehdä rauhassa kaikkia muita illan juttuja. On tullut opittua tässä viimeisten viikkojen aikana oikein kantapään kautta. Ja se todellakin piti oppia itse, koska muuten en olisi uskonut 😀 On siis toisinaan rentouttavampaa jättää lähtemättä, uskomatonta, mutta totta.

   Tykkää

 3. Heh, täiden jälkeen 😬 Se tästä arjen rentoutumisesta vielä puuttuisikin! Toivottavasti kuitenkin vain töiden jälkeen kuten olin kirjoittavinani.

  Tykkää

   1. Valitettavasti täit tuntuvat ilmeisesti Olevan satunnainen riesa pöiväkodeissakin. Meidän pk: ssa täivaroituksia on ollut ehkä 1-2 krt vuodessa, ei tosin mitään isompia ” epidemioita” kaiketi sentään. Olemme toistaiseksi välttyneet tältä riesalta. Kunmallakin tytöllä pitkät tukat tiukalle ranskikselle ja kilo sellaista apteekista saatavaa prevent-sprayta päähän 👍

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s