weekend6

weekend7

  • Kaikissa vauvojen mobileissa tuntuu olevan se yksi ja sama musiikki (vai olenko väärässä?) ja olenkin usein miettinyt, että miksi ihmeessä niitä ei varioida. Tukholmasta löysin viimein jotain uutta, ja jos minulla olisi vielä pieni vauva, olisin sen ostanut. Kyseessä oli joutsen, jonka sävel oli se kaikkien tuntema Tsaikovskin Joutsenlampi, luonnollisesti. Aika kulturellia sanoisinko. Se oli ehkä juuri tämä, en ole ihan varma.
  • Chia-kauraleipä on tällä viikolla testattu ja hyväksi todettu. Samaa mieltä oli taapero. Taikinaan tulee chiasiementen ja kaurahiutaleiden lisäksi speltti- ja vehnäjauhoja, hiivaa, vettä ja suolaa. Taisin laittaa mukaan vielä kurpitsansiemeniäkin. Koristelin leivän ennen uunia vielä valmiilla viilloilla, kaurahiutaleilla ja niillä kurpitsansiemenillä. Chiasiemeniä käytän päivittäin, mutta kyllä ne ulkonäöllisesti pilaa paljon annoksia, joten koristeluun en niitä suosittele.
  • Tein sunnuntaina Samasta Padasta -kirjan ohjeella pizza margheritaa ja jäin ihmettelemään miksi en ole aiemmin tehnyt pitsan päälle tomaattikastiketta itse. Sehän oli helppoa kuin mikä!

weekend1

weekend2

  • Toistaiseksi tämän vuoden paras sarjauutuus on ehdottomasti Rimakauhua ja Rakkautta, sen uusi odotettu tuleminen. Koska Gilmore Girlsin uudet jaksot jättivät aika kylmäksi, odotukset eivät tästäkään olleet korkealla, mutta mitä vielä! Sarja lähti tosi lennokkaasti käyntiin ja sunnuntai-illat saivat taas ihan uuden merkityksen.

weekend14
weekend9

  • En tiedä onko se kevät, piipahdus Svenskt Tennillä vai vanheneminen, mutta minut on vallannut jonkinlainen outo ja odottamaton värikaipuu. Olen ostanut valkoisten tulppaanien lisäksi pinkkejä, metsästin tarkoituksella minille punaista pipoa, haaveilen roosan värisestä neuleesta ja ostin Zarasta pinkin kaulaliinan. Haluaisin olohuoneeseen myös värikkään tyynyn. Kuinka pysyvää tämä on – se jää nähtäväksi.
  • Ennen viime viikonloppuista risteilyä Tukholmaan, olin ollut viimeksi samaisella laivalla 20 vuotta sitten ja välissä oli selkeästi tapahtunut jotain. Laivalta löytyi esimerkiksi todella kauniisti sisustettu kahvila ja ensimmäisen aamun virheestä viisastuneena skippasimme buffan ja söimme toisen aamiaisen siellä. Tarjolla oli mm. todella maukasta vadelma-tuorepuuroa. Päätin itseasiassa jättää laivan buffet-aamiaisen tästä lähtien aina väliin, jos sinne eksymme. Syyt lienee selviä.

weekend3

weekend4

  • Suomesta taitaa uupua lehti tuoreille äideille, jossa samassa lehdessä käsiteltäisiin muotia, terveysruokia, lapsenhoitoa ja hiusöljyjä, kaikkea hyvässä hengessä. Ruotsalainen mama-lehti tuntuu olevan kiva lisä lehtihyllyyn. Olen kuitenkin paperilehtien suuri puolestapuhuja ja toivosinkin välillä jotain tuollaista luettavaa. Vauva-lehti tai Kaksplus eivät ole minua varten, yritin kyllä lukea molempia joskus. Ne keskustelupalstat tuovat myös oman ongelmansa imagoon. Onko meillä muita vai pysyttelenkö tyytyväisenä mamassa?

Teksti on kuvitettu tällä kertaa leivän lisäksi Tukholma-tuliaisilla.

Hyvää viikonloppua!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s