aamiainen8

aamiainen10

On varmasti käynyt jo selväksi, että olen henkeen ja vereen aamuihmisiä. Alle viikko on enää siihen aikaa, kun arkiaamut ja -aamiaset muuttuvat yksinäisiksi, kahvi pitää ottaa termosmukissa mukaan autoon ja manailen aamiaispöydässä puhelin kädessä, että taas tulee kiire. Istun työaamuina aina liian pitkään syömässä, juomassa kahvia ja lukemassa Hesaria. Sen jälkeen kun muutimme kerrostalosta paritaloon lehti tulee usein haettua vasta koiralenkin yhteydessä eikä se ehdi silloin aamiaispöytään. Siksi kädessä onkin paritalo-työaamuina ollut puhelin tai edellispäivän Hesari. Voi kumpa Hesari heitettäisiin elokuvamaisesti oven eteen meilläkin.

aamiainen6

On muutamia sääntöjä, joita noudatan työaamuina, jotta päivä alkaa onnellisemmin ja tehokkaamin.

 • Yritän olla torkuttamatta, se johtaa aina tuhoon.
 • Lataan kahvin valmiiksi illalla, muuten keittämiseen ei jääkään aikaa, jos koira kökkii lenkillä liikaa.
 • Pesen hiukset illalla. Pesu, kuivaus ja muu säätö vievät liikaa aikaa kallisarvoisista aamuista.
 • Meikiksi riittää hyvä siisti pohja, poskipuna ja ripsiväri, tehokkaat 10 minuuttia siis. Luminizeria ei sovi unohtaa, virkistää kasvot tehokkaasti.
 • Vaatteet pitää valita illalla valmiiksi ja mitään kriiseilyn varaa ei saa jättää. Niillä on pärjättävä, mitä pinoon on päätynyt. Yleensä mustat housut tai siniset farkut, tummansinen tai harmaa neule, joskus myös silkki- tai farkkupaita. Denim on denim taitaa lähteä tänä keväänä kokeiluun. Ruotsin Elle sanoi se olevan ok.
 • Kuvittelen myös joka aamu lähteväni 10 minuuttia etuajassa, mutta koska puhelin, lompakko tai joku muu elintärkeä varuste on hukassa, unohtuu tai hajoaa juuri ennen ulko-oven avaamista, on erinomaisen tärkeää, että siinä hetkessä on ne ylimääräiset 10 minuuttia. Ja näin muuten tapahtuu 80% kerroista.
 •  Lähdöstä ei saa myöhästyä. Työni ei kestä liukuvaa saapumista. Jos paikalla on oltava 8.15, niin paikalla on oltava 8.15, mielummin vartti ennen. 
 • Yleensä syön aamiaiseksi kreikkalaista jugurttia siemenillä, pähkinöillä, marjoilla ja hunajalla höystettynä, mutta nopeampi ja miltei yhtä herkullinen vaihtoehto on tuorepuuro. Illalla valmistettavan aamiaisen voi nostaa aamulla suoraan pöytään, lisätä päälle vähän banaania ja näin aikaa jää vaikka silmien rajaukseen. Tsekkaa resepti lopusta!
 • Ja viimeisenä tärkein kaikista: siivoan illalla keittiön, koska mikään ei saa pahempaa sekasortoa päässä aikaan, kuin sotkuiseen astioiden täyttämään keittiöön herääminen. Aamulla olotila tulee olla täydellisen zen. Lukioaikana heräsin kuudelta usein (jep, kuulitte oikein!) tekemään lyhyen aamujoogan/-venyttelyn. Pitäisi ehkä pyrkiä taas siihen. Kateellisena seurailen Karita Tykän Instagram Storiesia – hän aloittaa jokaisen aamun uinnilla, kesäisin omassa altaassa, talvisin avannossa. Yksi uuden vuoden tavoite voisikin olla edes 10 minuutin lyhyt venyttely joka aamu, kuinka hyvää se tekisikään.

aamiainen2

Tässä vielä resepti uusimpaan tuorepuurokokeiluun. Ajattelin tarjota samaa puuroa perjantaina ystäville brunssilla, niin maukasta se oli. Tästä reseptistä riittää ainakin neljälle hyvä aamiaisannos ja kahdeksalle (no ainakin kuudelle) sopiva brunssiannos.

Mustikka-jugurttituorepuuro

2,5 dl pakastemustikoita

5-6dl kaurahiutaleita

3rkl chiasiemeniä

2tl kanelia (ceylon, jos teet alle 1v:lle myös, miksei itsellekin!)

6dl manteli- tai kauramaitoa

3dl kreikkalaista jugurttia

Päälle banaania, ripaus kanelia ja hunajaa

Kaikki ainekset vain sekaisin illalla ja yön yli jääkaappiin, aamulla maustetaan vielä banaanilla, kanelilla ja hunajalla. Kookosmaito sopii tähän varmasti ihan yhtä hyvin.

aamiainen7

aamiainen9

Aamiainen maistui myös ihan hyvin minisyöjälle. Tämä olikin ensimmäinen tuorepuurokokeilu. Taaperon rytmiä ei oma töihinpaluuni kuitenkaan onneksi tule muuttamaan, koska päiväkotiin häntä ei vielä tarvitse laittaa. Pieni neiti jatkaa siis pitkiä aamiaisia ja nukkumista ainakin kahdeksaan minunkin puolestani.

 

 

 

2 kommenttia artikkeliin ”Viimeinen viikko pitkiä aamiaisia ja yksi onnistunut tuorepuuro

 1. Kiva postaus jälleen kerran, kitti! Omat aamurutiinini ovat pitkälti samat, mutta vaatteiden valinnassa sorrun aina kriiseilemään aamulla, jostain syystä mun on mahdotonta lyödä lukkoon illalla seuraavan päivän vaatteita itsekkeni tai lapsille. Arkimeikistä olen prikulleen samaa mieltä kanssasi! Mukavaa, että saat toteutella uuteen arkeen rauhassa, ilman että täytyy heti ottaa aamurumbaan mukaan lapsen hoitoon viemiset, aamukiukut ym säätäminen. Kateellisena välillä kuuntelen kollegoiden rauhallisista aamuista joogan ja hesarin parissa, nykyään juon monesti ekan kahvinkin vasta työpaikalla. Itselläni onneksi on liukuva työaika, mutta silti tuntuu että aamu on monesti ihan hirveetä säätämistä. Mutta kaikkea aikansa, kohta lapset menevät jo kouluun ja sitten homma alkaa toivottavasti taas helpottamaan!

  Tykkää

  1. Kiitos kommentista!
   Voin vain kuvitella, mitä meillä tapahtuu, kun ovesta yrittää lähteä kolme ihmistä aamuisin ja yhden koiran pitää myös päästä ulos. Nyt jo toisinaan ulos lähteminen ilman aikatauluakin on hidasta, koska aina tapahtuu jotain. Olen siis todellakin kiitollinen vähän erilaisista hoitoratkaisuista tälle keväälle, vaikka nekin toki vaativat vähän säätöä ja suunnitelmia.
   Itselläni aamut ovat usein niin aikaisia, että tulevaisuudessa lapsen vienti hoitoon taitaa jäädä miehen harteille. Itse olen sitten noukkimassa hyvin syötetyn, nukutetun ja toivottavasti iloisen tyypin kotiin 😉
   Vinkkejä todellakin tarvisin ensi syksyä silmällä pitäen, miten lapsen kanssa pääsee aamuisin tehokkaasti ovesta ulos – kai sitä on taas alettava nousta kuudelta kuten lukioaikoina, joogan tilalle vain tulee jotain ihan uutta aktiviteettia 😀 Can’t wait!
   Tsemppiä sulle aamuihin! Ja tosiaan, kaikkea aikansa.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s