dubai3

dubai2

Jos otsikko kuulostaa negatiiviselta, niin sitä se ei missään nimessä ole. Dubai oli loistava kohde, kun haluat rentouttavan loman, kivan hotellin, siistin kohteen, käsittämättömän hyvää palvelua, shoppailla, syödä hyvin, nauttia talviaikaan juuri sopivan lämpimästä auringosta (panikoimatta pienen lapsen ihosta tai suorasta auringonpaahteesta) ja suhteellisen lyhyen ja helpon lennon (tosin Finnair lentää sinne aika pienellä koneella). Lapsiperheille siis täydellinen kohde – ne kaikki muut suosittelijat eivät olleet väärässä. Kirjoitan kuvien kera omat yhden viikon kokemuksella kerätyt suositukset kaupunkiin.

  1. Hotellimme sijainti oli mielestäni täydellinen. Olimme lyhyen kävelymatkan päässä (tosin kannattaa kysyä hotellista ohjeet, koska kunnollisia jalkakäytäviä ei tosiaankaan ole tarjolla kaikkialla)  Dubai Marinasta, The Walkista Jumeirah beachilla ja mikäli olen ymmärtänyt oikein ovat nuo kaksi miltei niitä ainokaisia paikkoja, missä pääset kävelemään pidempiä matkoja kerralla löytäen samalla paljon hyviä kahviloita ja ravintoloita.

dubai15

dubai16

2. Voin myös lämpimästi suositella hotelliamme. Pienenä miinuksena sanoisin ainoastaan parhaillaan meneillään olevan pienen kunnostuksen ja kylppärin pienet laattahalkeamat, muutoin kaikki toimi täydellisesti. Meillä oli puolihoito, ja mahdollisuus siis valita aamiaisen lisäksi joko lounas tai illallinen. Illallistimmekin joka ilta hotellilla. Buffén lisäksi hotellissa oli muistaakseni 14 ravintolaa, joista neljää saimme käyttää myös illalliseen ja hyvä niin – jokapäiväiset illalliset buffassa eivät houkutelleet, vaikka ruoka oli tosi hyvää, tarjonta kattava ja joka ilta vähän vaihtuva. Rauhallisempi illallinen ravintolassa on mieluisempi vaihtoehto – meille kaikille. Hotellista löytyi myös loistava kuntosali, toimiva iso allasalue, puistojoogaa ja vesi- ja puistozumbaa. Hotellihuoneen ikkunoista nousi pilvenpiirtäjien viidakko, joka ei tällaiselle citymatkailun ystävälle ollut ollenkaan huono juttu – toisessa kulmassa näkyi toki myös meri. Aamiaisesta annan myös ison plussan.

dubai13

dubai1

3. Dubai Marinasta löytyi paljon ravintoloita, veneitä, elämää, ihmisiä ja Marina mall, joka oli tosin pienempi kuin Dubai Mall tai Mall of the Emirates (joissa toki myös kannattaa vierailla). Marina mallista löytyi mm. paljon lastenvaatekauppoja, Sephora ja iloiseksi yllätyksekseni Waitrose (brittien vastine Whole Foodsille) ja  Le Pain Quotidien, jossa vierailimmekin vähintään joka toinen päivä. Marina on myös hyvä valinta kävely- tai  juoksulenkille.

d2

dubai9

dubai8

4. The Walk Jumeirah beach oli ranta-alue täynnä kahviloita, ravintoloita ja ihmisiä. Elävä, kiva, kaunis alue, jossa tarvittaessa onnistuu myös juoksulenkki. Sieltä löytyi juoksijoille ihan oma alusta ja lyhyt rata. Lenkkarit mukana haaveilin aamulenkistä juurikin tuolla, mutta kahden tunnin aikaero nukutti kuitenkin aamulla pidempään ja kaksi salikertaa jäivät viikon ainoiksi urheiluiksi, seuraavan kerran sitten.

dubai6

dubai7

dubai5

5. Kun suuntaat Dubai Malliin tai Mall of the Emiratesiin, suunnittele etukäteen kaupat, ravintolat ja muut kohteet. Ostoskeskukset ovat valtavia ja haahuilemalla et ehdi mihinkään varsinkaan, jos mukana on parissa tunnissa kyllästyvä mies ja 1-vuotias. Neljä tuntia tarkoitti noin viittä kauppaa ja lounasta ja siinäkin ajassa tuli kiire. Parhaat löydöt minille taisin tehdä Nextiltä, Abercrombielta ja Gapilta, itselle Dean and Delucasta, joka todellakin löytyi Mall of the Emiratesista, mutta oli vain ravintola. Se ei kuitenkaan estänyt uuden mukin ja kauppakassin löytymistä. Lounastimme siellä myös ja ruoka oli juuri niin hyvää kuin muistinkin. Sainpas hetkelliset Nykkifiilikset tähänkin lomaan. Loman toiseksi paras hankinta oli panamahattu, joka vilahtaa tuolla kuvassakin. Loma ei ole loma ilman panamahattua. Jos asusteen haluaa pitää kuosissa myös seuraavaa matkaa varten, suosittelen matkustamaan se päässä.

dubai11

dubai10

6. ”Kiipesimme” myös Burj Khalifaan (tästä kirjoitinkin jo – liikaa turisteja, turhaa jonottamista, mutta maisemat olivat varmaankin sen arvoiset), liikuimme kerran metrolla, mutta seuraavan kerran naisena lastenrattaiden kanssa valitsisin naisille varatun vaunun (olo oli hetkellisesti hieman tukala). Taksit olivat tosi edullisia, joten niiden käyttöä suosittelen, mutta ilman turvakaukaloa se toisinaan vähän hirvitti (ruuhkat ja useita minuutteja kestävät punaiset valot helpottivat vähän tilannetta). Söisin myös libanonilaisessa ravintolassa edelleen ja rentoutuisin altaalla auringon alla. Pienin matkalaisemme nukkui päiväunensa joko allasalueella tai mallissa ja hyvin nukkuikin. Seuraavan kerran tekisin päiväretken myös Abu Dhabiin.

dubai4

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s