joulukoti2

joulukoti5

joulukoti8

Meidän joulukoti alkaa olla viimeistelyä vaille valmis. Tänä vuonna kaikki on tapahtunut hitaasti ja projektitkin jääneet monta kertaa kesken. Mieheni alkoi rakentaa piparkakkutaloa itsenäisyyspäivänä. Siinä se vieläkin makaa pöydällä odottamassa nousemistaan. Ja kyseessä ei siis ole mikään alusta asti itse toteutettu järkäle, vaan Ikean koottava talo, jossa tavaratalolle tyypillisesti oli pari seinää vähän vinksallaan, mutta kyllä se siitä nousee – on noussut joka vuosi. Oikeasti tämä talo on ihan paras, meidän oma jouluperinne. Viimeisenä pisteenä kaiken päälle tulee tietysti vielä kuusi sitten lähempänä aattoa. Keskustelemme tästä aiheesta muuten joka vuosi. Itse haluaisin kuusen jo joulukuun alussa, mieheni ei. Ja koska tänä vuonna palaamme reissusta vasta pari päivää ennen joulua, niin mitä ilmeisemmin kuusen hankinta siirtyy sinne asti. Jalokuusi on valintamme tänäkin vuonna, se ei varise ja on tosi kaunis.

joulukoti1

Kukat ovat amarylliksiä ja hyasinttejä – yleensä valkoisia. Amarylliksen haluan mieluiten leikkokukkana, mutta vielä en ole tämän vuoden kappaleita löytänyt. Edellisvuosina olen ostanut ne Plantagenista. Kukkia ja maljakoita koristelen kaiken maailman naruilla ja todennut, että multa saa näkyä kirkkaasta maljakosta.

Viime vuodelta kaipaan Lakridsin joulukalenteria. Tänä vuonna meillä on tuo partiolaisten pakollinen kuvakalenteri ja minillä kirjakalenteri, joka sinänsä on kyllä todella kiva idea. Pronssinvärisiä Lakridsin joululakuja aion hakea aatoksi. Katsokaa miten kaunis idea!

Kynttilöitä olen polttanut maltillisesti – yhtä ruokapöydällä ja loput ovat saaneet palaa vain parveekkeella. Hyvästä syystä emme niitä tänä jouluna sohvapöydällä tai muilla matalilla pöydillä polta.

joulukoti3

Koska joulua edeltävä matka lähestyy, tein jo ruokatilauksetkin. Osan jouluruuista tilasimme valmiina haettavaksi ja loputkin tarvikkeet haetaan valmiiksi kerättynä ja pusseihin pakattuna. Uskon tämän olleen paras idea vähään aikaan. Väittäisin, että valmiiden tilauksien kanssa voitamme ajassa useita tunteja. Itse saan perustiistainakin kulumaan ruokakaupassa helposti kaksi tuntia.

Huomaan olleeni pari viime viikkoa todella väsynyt. En oikein osaa olla tekemättä tai suunnittelematta mitään. Itsenäisyyspäivänä oli kuitenkin pakko luovuttaa. Piti leipoa leipää, testata uusia joulunameja ja siivota perusteellisemmin. Nämä vaihtuivat jumppaan, rentoon kokkailuun, pariin viinilasilliseen, pyjamaan ja sohvaan. Taisinpa torkahtaa hetkeksi päiväunillekin. Pian onneksi lomaillaan viikko ja sitten olemmekin toivottavasti rentoutuneita joulun vastaanottajia ja 1v synttäreiden järkkääjiä.

Joulukarkitkin pääsivät viimein tänään testiin. Tosi hyviä, kannattaa kokeilla. Ovat hyvä terveellinen vaihtoehto joulunameiksi, mutta silti pahimmallekin herkkuhiirelle riittää kolme palaa täyttämään kiintiön aika pitkäksi aikaa. Nämä ehtii tehdä vaikka ennen aamiasta, oli nimittäin nopeimmat karkit ikinä.

joulukoti7

joulukoti4

Tarvitset:

2,5dl maapähkinävoita (mantelivoi toimii ihan yhtä hyvin)

1dl kookosöljyä

0,5dl vaahterasiirappia

1tl vaniljauutetta 

Kanelia oman maun mukaan

Ripaus merisuolaa

Sekoita aineet keskenään. Kaada seos vuokaan ja laita pakastimeen. Alle tunti riitti taikinan kovettumiseen, jonka jälkeen siitä on helppo leikata pieniä paloja. Laitoin valmiit namit takaisin pakastimeen ja käyn poimimassa aina yhden kahvipullaksi. (Tänään taisi mennä jo kolmas kupillinen kahvia). Jääkaappisäilytyskin varmasti onnistuu. 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s