t12

t9

Tällä viikolla tajusin, miksi kannattaa matkustaa joulun alla Tallinnaan – edes neljäksi tunniksi. Sain laivayhtiöltä tarjouksen sähköpostiini muutaman euron laivamatkasta ja, koska sain myös siskoni houkuteltua mukaan, vietimme tiistain miniloman Virossa. Pieni breikki keskellä viikkoa oli loistava idea ja tässäpä syitä miksi:

  • Raatihuoneen joulutori oli uskomattoman kaunis – paljon valoja, hyviä tuoksuja ja ihana tunnelma keskellä vanhan kaupungin upeita rakennuksia. Tarjolla oli mm. lämpimiä aamutossuja, pellavaliinoja, karkkitikkuja vaikka pakettien koristeiksi ja kuumaa glögiä. Suosittelen käymään siellä, kun päivä on jo pimentynyt. Tunnelma oli lämmin ja jouluinen. Ja jos et vielä ole joulufiilistä saavuttanut, niin tuon vierailun jälkeen olet varmasti päässyt ainakin alkuun. Jouluvalot kaupungissa taisivatkin lähinnä olla keskittyneitä vanhaan kaupunkiin. ”Modernimman” puolen valaistuksesta ei jäänyt paljoa mieleen.

t11

taaaa.jpg

  • Joulukoristeita ja kransseja tyrkytettiin joka paikassa. Taisin myös bongata maailman rumimman kranssin. Niin ruman, että lähes päädyin ostamaan sen kotiin. Tiedättekö, kun joskus joku asia näyttää niin kamalalta, että sitä vain haluaa tuijottaa?  Tämä oli sellainen – teennäisen vihreä, jossa roikkui ainakin 10 eri väristä muovista joulupalloa. Järkytyksissäni unohdin kuvata sen.

t3

t5

  • Hyvä syy viinilounaseen keskellä viikkoa, koska lomalla lounaan kanssa kuuluu nauttia lasi viiniä. Reissuilla valkkariksi valikoituu usein Pinot Grigio. En tiedä johtuuko suosio siitä, että sitä on tarjolla kaikkialla vai olenko vain suuri Pinot Grigio fani. Jenkeissä ravintolassa on välillä jopa vaikea löytää listalta laseittain muuta.

tallinn.jpg

  • Enää ei Tallinnassa tarvitse juosta Massimo Duttille, mutta muutaman muun kaupun valikoima on hyvä tsekata. Pikkujouluvaatteita oli ainakin River Islandilla paljon tarjolla. Tiesittekö muuten, että siellä on myös oma lasten mallisto? Jos kiinnostaa ruutupaidat, trenssit, bomberit tai vaikka bikertakit perheen pienimmille, kannattaa osasto tsekata. Omaan makuuni tarjonta on ehkä ”vähän liikaa”. Zaran lastenosasto on kuitenkin suurempi kuin Helsingissä ja sieltä tein muutaman löydönkin. Pull & Bearissa oli tarjolla mm. ugly sweatereita ja tästä inpiroituneena haluaisinkin ensi jouluna järjestää joulubrunssin ugly sweater -hengessä.
  • Tax-free laivalla tarjoaa mahdollisuuden helppoon joululahjojen täydennykseen. Meikkejä äidille, tuoksuja miehelle, viiniä appiukolle tai vaikka happy socksit minille.
  • Jouluviiniä ja glögiä laivalta kotiin. Ilokseni löysin mm. Blossan perinteisesti maustettua viiniglögiä luomuna. Valikoima laivalla on Alkoon verrattuna eri ja samppanjatarjouksia oli paljon.
  • Jos matkustat lapsen kanssa, loistava tapa seilata on laivan lounge. Saat oman paikan, lasta ei tarvitse yrittää istuttaa väkisin kahdeksi tunniksi syöttötuoliin, tarjolla on purtavaa ja kahvia ja voit ostaa omasta baarista myös lasin viiniä (ilman jonoja). Siinä saa todellakin rahalle vastinetta. Saat ladattua puhelimen ja voit jättää tavarat odottamaan, jos haluat välissä tehdä niitä ostoksia.

Neljä tuntia maissa oli kuitenkin hieman liian lyhyt aika ja viimeinen tunti menikin aikamoiseksi juoksemiseksi. Niinkin pahaksi juoksemiseksi, että eksyimme miltei pimeille vanhan kaupungin kujille. Agendalle olisin vielä ehdottomasti halunnut lisätä kahvit jossain vanhan kaupungin tunnelmallisessa leipomossa ja joulukoristeiden hypistelyä jossain söpössä kivijalkakaupassa.

t7

t6

t10

Ja vielä ne muutamat myöhästyneet vinkit viikonloppuunkin.

  • F6 hotellin joulumarkkinat tänään aina viiteen asti. Lähden ihan kohta!
  • Koiramäen pajutallin joulu! Joko tänä tai ensi viikonloppuna.
  • Viimeinen vinkki liittyy (sesonkiin hyvin sopivana) kesävaatteisiin. Jos olet lähdössä keskellä talvea lämpöön kasvavan lapsen kanssa, ennakoi. Kesävaatteiden löytyminen edes nettikaupoista tähän aikaan vuodesta tuntuu mahdottomalta. Ennakoi ainakin hatun kanssa, sen löytyminen teetti todella paljon työtä. Kokojen kanssa ei ikinä voi olla varma, mutta uskaltautuisin silti hankkimaan vaikka kahdessa eri koossa muutamia kesävaatteita. Oma urakka on nyt ohi, osan löysin vielä H&M:n nettikaupan aleista (ei ole tosin pakettia vielä kuulunut), osan lainasin naapureilta ja jotain ostin kyläkirppikseltämme. Nyt vain pitäisi saada jonkinlainen viikon kokonaisuus kasaan. Omia vaatteitani en ole vielä edes ehtinyt miettiä. Onneksi on puolitoista viikkoa aikaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s