ig14ig10ig2

Talvi tuli ja talvi meni. Viimeisen kolmen viikon aikana olen vapaaehtoisesti ulkoiluttanut koiraa useammin kuin yleensä. Pulkkailimme minin kanssa myös päivittäin niin kauan kuin lunta oli. Yhdistimme toisinaan voimamme ja pulkkailimme koirapuistoon. Oli ihanan valkoista, kaunista, raikasta ja jouluista. Ihmiset koristelivat valoilla talonsa ennätysajassa ja iltalenkkejä pitkitin vain sen vuoksi, että pääsin kadulle, jossa valoja oli eniten. Olo oli lumen ansioista kaikin puolin virkistynyt ja onnellinen.

ig15ig18

Kurpitsa-aikaan muistelen aina syksyä Nykissä ja kaivan nuo valokuvat esiin. Tuossa ovat upeat kurpitsat nätisti rivissä West villagelaisen talon edustalla. Viereisillä portailla makasi New York Times, muistan sen vieläkin.

Ehdin laittaa kurpitsat takapihalle ennen lunta – pian ne olivatkin valkoisia. Eilen vasta roudasin siitä kaksi pehmennyttä ja luhistunutta kurpitsaa pois.

ig17ig16

Halloweenin kunniaksi olimme perinteisesti ystävien kanssa illallistamassa, tällä kertaa Lauttasaaren Blue Peterissa. Voin muuten lämpimästi suositella heidän lauantai-illan burgerbuffaa – se maistui kaikille. Alkupalapöytä oli myös iloinen yllätys. Asiaankuuluvasti puin tyllin lisäksi minille Halloweensomisteen – kissan korvat.

Stailasin minin samalla viikolla jo toiseen kertaan. Otimme nimittäin myös joulukorttikuvia. Projekti ei ollut helppo ja aloin vakavasti suunnittelemaan ensi vuodelle ammattilaisen palkkaamista. Hoitovapaalla oman käden jälki saa ja täytyy näkyä. Sadan otoksen joukosta löytyi kuin löytyikin pari käyttökelpoista ja joulukortit ovat valmiina kotona lähetettäviksi.

ig11ig12

Pakenimme pulkkailua ja lunta aina välillä Stokkalle. Join joulukahvia, vaikka punaiset kupit eivät olleet ehtineet jakeluun. Meidän yhteiset arkikahvitteluaamupäivät keskustassa ovat yleensä oikein onnistuneita ja harrastamme niitä usein. Ensi viikolla pitääkin mennä tsekkaamaan tänään syttyvät jouluvalot.

ig6ig5

Isänpäiväviikonlopun lauantaina brunsseilimme ja juhlistimme päivää jo vähän etuajassa suosikkibrunssillamme Krog Robassa. Se oli aivan yhtä hyvä kuin aina ennenkin. Karkkibuffa oli suurentunut – mukaan sai tällä kertaa myös tikkareita ja lakuja. Prosecco oli raikasta ja raaka-aineet tuoreita, enempää en voisi brunssilta toivoa. Tuo kuvassa näkyvä mysli on muuten superhyvää.

ig9ig4

Isänpäiväksi leipomastani raakakakusta puhuttiinkin jo. Aamun aloitimme croissanteilla ja Mimosalla. Hyvä aamu ja ihana ensimmäinen isänpäivä. Tein tuon aamun kunniaksi jo toista kertaa joulumysliäkin.

ig1

Innostuspuuskissani leivoin eilen leipää, toista kertaa elämässäni ja ensimmäinen oli banaanileipä. Eli leivoin tällaista oikeaa leipää ensimmäistä kertaa. Palaan reseptiin vielä ensi viikolla, se oli tosi hyvää ja väittäisin, että terveellistä myös. Siihen tuli mm. spelttiä, kaurahiutaleita ja eri siemeniä. Päälle ei tarvita kuin nokare merisuolavoita ja sitä itseasiassa todella tarvittiin, koska sellaisenaan leipä oli ehkä vähän turhan suolaton. Muutos reseptiin ensi kerralla siis.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s