vinkit4

vinkit7

vinkit3

  • Poden valokateutta. Visuaalista silmääni ahdistaa, että naapurin parvekkeella on kylmät valot ja meillä lämpimät. Lämpimät kaidevalot halusin, koska terassin ”blogivalot” ovat lämpimät ja tähdet ikkunoissa samoiten, mutta silti. Ehkpä olisi tästä lähtien syytä jutella naapureiden kanssa. Se kumpi laittaa sitten kaikki valonsa vuoden päästä vaihtoon onkin ihan eri juttu. Ja uskon tuntevani naapurit jo niin hyvin, että tämä saattaa häiritä myös heitä. Toisaalta Prismassa myytiin valoketjuja, jossa joka toinen lamppu oli lämmin ja joka toinen kylmä, joten ehkä tänä vuonna onkin trendikästä sekoittaa kylmiä ja lämpimiä valoja? Vai onko aika muuttaa paritalosta omakotitaloon? Kadehdin muutenkin naapureiden kaidevaloja. Omissakaan ei ole mitään vikaa, mutta koska naapureilla on runsaammat, omat näyttävät keskeneräisiltä.
  • Pecan pie himoissani selailin eilen kasan reseptejä läpi ja totesin tämän kuulostavan herkulliselta. Tämä kuitenkin ehkä vähän helpompi tehdä.
  • Olen myöhästynyt pahasti joulukukkamarkkinoilta ja tänään (kunhan innokas kauppaseuralaiseni herää talviunilta) kurvaamme Plantageniin hyasinttien toivossa. Valkoisia niiden tulee olla. Hyasintit näyttävät mielestäni parhaimmalta lasimaljakossa.

vinkit5

vinkit2

  • Koska omat taidot aktiivisilta viinikoulutus/-maistelu vuosilta ovat ehkä hieman rapistuneet, jouduin turvautumaan ammattilaisen apuun eilen. Myyjä oli niin uskottava, että jos teette korianteripestopastaa ja/tai kampasimpukoita, niin kokeilkaa tekin tätä. En varmaankaan itse olisi pulloa edes hyllystä bongannut. Kuvaus kuulostaa hyvälle, rypäle tosin itselleni aivan vieras. Toiseksi vaihtoehdoksi hän ehdotti slovenialaista sauvignon blancia, aika harvinaisuus maan puolesta Alkon valikoimassa.
  • Olen alkanut aktiivisesti etsimään 1v synttärikoristeita ja tullut siihen tulokseen, että  loistavat vaihtoehdot tarjoaa Lagerhaus. Olisipa vain ollut kiva itse ehtiä paikanpäälle hypistelemään mukeja ja servettejä ennen bileitä. Kauppa on ilman juhliakin aina pakollisten vierailujen listalla Tukholmassa matkaillessa. Jos ei muuta löydä, niin käsisaippuaa kannattaa ainakin ostaa.
  • Luin jostain, että pannuun jääneen kahvin kaataminen viemäriin on yllätävän suuri ympäristöhaitta. Minun on pakko nostaa tässä kohtaa kädet ylös ja todeta, että olen juuri se tyyppi, joka keittää aina liikaa kahvia. Mikään ei vain ole ärsyttävämpää kuin kahvin loppuminen kesken aamun. Viikonloppuaamuisin ylijäämäkahvista ei ole huolta, ongelma on lähinnä arkisin, jolloin joskus unohdan sen pannuun. Olen parantanut nyt tapani – keitän itselleni vain kolme kuppia kahvia ja jos jäin janoiseksi, keitän kaksi lisää. Kahvimitat pitäisi muuten olla nykyisin mukien mukaan – kuka käyttää enää mummolan kahvikuppeja? Tässä muutama hyvä vinkki ylijäämäkahville, jotta sitä ei tarvitse kaataa pois.

vinkit6

vinkit1

Tekstin kuvitus liittyy tänään nyt vain, no viikonloppuun.

Trevlig helg!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s