talvi4

talvi1

  • Lunta, valoa, raikkautta ja oikea talvi. En olisi uskonut, mutta tätä taisin vähän odottaa. Kuten edellisestä postauksesta voi päätellä, joulua alkaa olla jo nurkalla ja  mikä muu saa fiiliksen entisestään kasvamaan, kuin maahan leijaillut valkoinen peite. Kuitenkin tiedostan samaan aikaan, että vuoden pimein kausi on vasta edessä päin ja oikeaan kevääseen on yli 4 kuukautta. Siispä ostin apua, tilasin Mondo-lehden. Enkä vähiten siksi, että uusimmassa numerossa oli joku artikkeli Dubaista. Keskellä talvea maailman ympäri lehden seurassa siis.
  • Voisi melkein sanoa, että olemme viettäneet jonkinlaista hävikkiruokaviikkoa. Olen tyhjentänyt jääkaappia ahkerasti viikon aikana. Yhtenä päivänä pestopastaa ja loput kanafileet, seuraavana riisiä, mifua ja jääkapista löytyneitä kasviksia sekaisin ja eilen loput peston jämät pastan sekaan, johon sekoitin kikherneitä ja kukkakaalia. Kaikki illalliset maistuivat ja mikä parasta, ravintoarvot annoksissa olivat yllättäen hyvinkin kohdillaan. Näitä tarvitaan lisää. Joskus puhuin lihan radikaalista vähentämisestä arkiruokailuissamme, olemme onnistuneet siinä itseasiassa tosi hyvin.

talvi3

talvi2

  • Lounastan aina toisinaan Stockan 8. kerroksen ravintolassa, koska annosvalikoima siellä on laaja. En itse kuitenkaan sitä valikoimaa mihinkään tarvitse, koska syön aina salaatin. Salaattibaarikin on toimiva. Voit valita eri määrän täytteitä ja raaka-aineet ovat tuoreita. Lounasaikaan vaunuja on kuitenkin enemmän kuin laki sallii, joten jos pienet lapset ahdistaa, suosittelen lounasta jossain muualla. Vaunujen kanssa paikka on napakymppi – kärryille on tilaa, syöttötuoleja tarpeeksi ja pienistä itkuista ei Stockan kuuluisat mummotkaan hätkähdä. Vieläkään en ole muuten testannut samaisen kerroksen samppanjabaaria, seuraavan kerran sinne. Samppanja ei koskaan erityistä syytä tarvitse.
  • Vanhat lehdet selailuun! Yleensä olen jo torstaina hyvin valmistautunut perjantain illalliseen (joka on muuten yksi viikon parhaita hetkiä aina), mutta tällä hetkellä ei ole harmainta aavistustakaan, mitä illalla kokkaisin. En säästä Glorian ruoka ja viini -lehtiä turhaan – tänään kannan ne inspiraatiopulassa olohuoneen lattialle ja aion löytää jotain terpeeksi hyvää. Jos teiltä löytyy hyviä ja helppoja perjantaireseptejä, kuulen mielelläni. Kuten yleensäkin, olen ostanut viinin jo etukäteen, joten ruuan tulisi edes jollain tavalla toimia hyvän peruspunkun kanssa. Muuten en tähän hätään osaa viiniä kuvailla. Mutta tässäpä samalla vinkkinä hyvä perusviini.

talvi7

  • Clarionin uusi baari olisi pian testattava. Näkymät Helsingin ylle ovat varmasti vertaansa vailla ja näkymien ja ilmeisen viihtyisän tilan vuoksi olen myös valmis sijoittamaan pari euroa lisää maistuvaan drinkkiin tai lasilliseen kuohuvaa. Tuossapa olisi loistava after work ensi perjantaille, vaikka en virallisesti töissä olekaan.

talvi5

 

Kuvat liittyvät postaukseen ei millään tavalla. No talvi! Nämä ovat tosin viime vuotisia. Kameran kanssa en ole ehtinyt vielä ulos.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s