koru7

koru9

Milanon reissun ostoslistalle oli kirjoitettu valmiiksi yksi haave. Tiesin, että kaupungista löytyy Tiffany, ja koska en missään nimessä halua tilata postin kautta koruja, niin täytyi odottaa oikeaa matkaa. Kokemus Milanon Tiffanylla ei tietysti ole sama kuin Nykissä, mutta korun halusin tänä vuonna. Kauniiden korujen lisäksi Tiffanylla jo itse ostotilanne, korun boxi ja sen paketoiminen, palvelu ja yleinen tunnelma saavat aikaan tunteen jostain arvokkaasta ja pitkäaikaisesta hankinnasta. Tästä korusta tulen muistamaan aina muutakin kuin Milanon matkan, nimittäin tyttäreni syntymän ja ensimmäisen vuoden, jonka vuoksi itseasiassa halusin muiston hankkiakin. Matkalle lähtiessä minulla oli vielä kaksi vaihtoehtoa, mutta sovitaessani tuota riipusta, en jäänyt enää jahkailemaan. Ketjun riipukselle olisi toki voinut ostaa Suomesta Tiffany-hintaa edullisemmin, mutta se ei tuntunut oikealta. Haluisin korun kokonaisena kauniiseen pakettiin. Vaikka hopeakorujen ostajat ohjattiin Tiffanylla nopeasti kellarikerrokseen (hyvin ystävällisesti tosin ja jonopaikastakin piti huolta henkilökunta), oli ostokokemus erityinen ja sehän on varmasti osa Tiffanyn politiikkaakin, paketoinnista nyt puhumattakaan.

Sydän pitäisi viedä vielä kaiverrutettavaksi, vaikka itseasiassa aika moni on jo kysynyt olenko kaiverruttanut tekstin myös eteen. En ole. Sellaisenaan se on mallistossa valmiina.

koru1

koru8

Olen korujen suhteen aika minimalisti ja käytän yleensä arkena ja juhlissa samoja helyjä,  mutta käytän koruja kuitenkin joka päivä, ilman olo tuntuisi alastomalta. Muistan vuosi sitten lähteneeni töihin ilman rannekelloa ja -korua, ja niin paljon se häiritsi, että jos työpaikka olisi ollut yhtään lähempänä, olisin ruokatauolla ajanut kotiin. Tuijottelin puolet päivästäni tyhjää rannetta, joten mitähän tapahtuisi, jos unohtaisin laittaa aamulla vihkisormuksen sormeen. Minulla on olemassa jopa varatimanttijärjestelmä sille vuoden viikolle, kun vien sormukseni rodinoitavaksi.

koru4

koru5

Tajusin uutta kaulakorua ostaessani, että useammatkin koruni ovat tuliaisia eri matkoilta. Tiffanyn sydänkorvikset ovat ostos viime Nykin matkalta ja kello on Miamista Kenneth Colelta. Korut ovat juuri oikeita tuliaisia matkoilta. Ne ovat pitkäaikaisia hankintoja ja muistuttavat usein pukiessa vanhasta matkasta. Ja jos aamulla ennen töihin lähtöä on mahdollisuus edes jollain tavalla palata mielikuvissa Sohon kaduille, ostan tästäkin lähtien koruni lomilta. Käsikorun, kirjainkaulakorun ja nuo toiset käyttämäni korvikset olen saanut lahjaksi. Kuvissa näkyvät drop-korvakorutkin ovat tuliainen syyslomalta. Ne tulivat vastaan mitä oudoimmassa paikassa, nimittäin Rovaniemen kulttuuritalo Korundin lahjatavarakaupassa. En todella mennyt sisään ostoaikeissa, mutta noin täydellisiä yksilöitä en vain olisi voinut mitenkään ohittaa tuntematta siitä harmitusta liian pitkään. Olivathan vähän roikkuvat drop-korvikset olleet haaveissani jo tovin. Ne ovat nämä. Pääsevätkin muuten viikonloppuna heti käyttöön mennessämme juhlimaan yhden tuoreen prinsessan kaunista nimeä. Hieman haasteelliselta ajatukselta tuntuu roikkuvien korvakorujen yhdistäminen arkeen ja farkkuihin, mutta koska suosin kontrasteja, voisi juhlavammat korvikset toimia hyvinkin ihan vain vaikka harmaan t-paidankin kaverina. Menenpä ja kokeilen joskus.

2 kommenttia artikkeliin ”Tuliaisia Milanosta ja sananen koruista

    1. Minimaalisuus koruissa viehättää, toki myös yleensä vaatteissa (okei, treenivaatteet ovat poikkeus). Kiitos kommentista! Minustakin ne ovat luonnollisesti oikein ihania🙂
      Ja btw hauskaa kun kommentoit, koska luin blogiasi joskus pari, kolme vuotta sitten ja jostain syystä olin sen kokonaan hetkellisesti unohtanut. Nyt kävin taas päivittämässä kuulumisia ja haalimassa kasan sisustusinspistä. Superhauskaa Nykin lomaa! Kade olen.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s