viikend4

viikend2

Vietin viikon syysloman pohjoisessa ja konetta en ehtinyt avata koko aikana, ihan hyvä niin. Välissä ehti alkaa syksy. Tuli kiire kaivaa esille villakangastakit, talvikengät (jotka itseasiassa joiduin ostamaan lomalta), kaulaliinat ja pipot. Vielä pari vuotta sitten en ymmärtänyt pipoja ilman tupsua, nyt on ehkä toisin päin, ei tupsuja tänä talvena. Ostin hulluilta päiviltä uuden lyhdyn parvekkeelle ja sytytin sinne kynttilän jo eilen, koristekurpitsat koristaa ruokapöytää ja ostin kaupasta glögiä. Ei tunnu yhtään liian aikaiselta, jos mittari näyttää nollaa.

viikend3

viikend1

  • Yöpöydällä makoilee tämä ja aina kun vain ehdin yritän lukea edes muutaman sivun eteenpäin. Alku on lähtenyt ainakin vauhdikkaasti käyntiin ja kirja on todella nopealukuinen. Löysin myös kirppikseltä Kjell Westön Missä Kuljimme kerran, yksi suosikkikirjojani. Ajattelin syksyn aikana lukea uudestaan, mutta ensin saa mieheni nautiskella siitä. Opiskeluaikana luimme kursseilla paljon Westöta ja sieltä se innostus kirjailijaa kohtaan lähti, vaikka Leijat helsingin yllä ei olekaan suosikkiteoksiani.
  • Äitiysloman (joka muuten muuttui hiljattain hoitovapaaksi) turvavaate ovat ehdottomasti olleet farkut. No farkut ovat turvavaatteeni aina, mutta en voi kuin ylistää Please jeanseja. Tuo linkin kuva ei anna ihan oikeutta huikeille farkuille tai sitten omani vain ovat aivan liian isot. valitettavasti on todettava, että omani ovat jo niin paljon pidetyt, että joudun alkuvuodesta satsaamaan varmasti uusiin. Turva-asuni koko kesän taisi olla v-kauluksinen t-paita, Please jeans ja tennarit.

viikend5

  • Aion todellakin sen glögipullon avata tänään. Suosikkiglögini on vuosi vuoden jälkeen sama vanha tuttu Blossa. Ruotsalaiset tuntevat neilikkansa. Työskentelin aikoinaan opiskeluaikana Alkossa ja siinapä ihan syytä kerrakseen miksi en osta Blossan uutta vuosimakua, ikinä. Tosin tänä vuonna se kuulostaa ihan hyvältä. Glühweinia ostan myös joka vuosi. Oikea tapa olisi nauttia sitä vähän palelevana jossain ihanilla joulumarkkinoilla, jossa nenään tuoksuisi piparit ja paahdetut pähkinät. Markkinoilta tulisi luonnollisesti löytyä myös luistinrata, jossa liukumista säestää vanhat amerikkalaiset joululaulut. Viime vuonna holilliset glögit jäivät itseltäni hyllyyn, joten tänä vuonna muistan taas hakea suosikkini.
  • Hulluilla päivillä oli myös latva-artisokat tarjouksessa ja ostinkin kaksi keittiötä koristamaan. Alunperin niistä piti tulla leikkokukkien korvaajat, mutta kukapa nyt kieltäytyisi viiden euron liljakimpusta.
  • Massimo Dutti avautui nyt jo. Mahtavaa. Paikka on syysneuleiden mekka. Mieheni osti Milanon reissulta tummansinisen ruskeilla kyynerpääpaikoilla varistettuna ja se ei voisi olla parempi. Matriaaleissa yhdistyy puuvilla, silkki ja kashmir.
  • Viimeisenä muuten mahtava aamiaisvinkki, jos matkustat ikinä Rovaniemelle. Arctic Light hotellin aamiaisen on suunnitellut Sara La Fountain ja harkitun työn jälki näkyy. En ole ikinä syönyt parempaa. Tarjolla oli mm. Mango-chiavanukasta, erilaisia smoothieita ja mehuja, kolmea erilaista raakakakkua, tuoreita marjoja valmiiksi annosteltuina kuppeihin, herkullista lohitahnaa leivälle, laadukasta kahvia ja uskomattoman hyvää kardemummamysliä valmiina annosteltuna jugurtin päälle. Ja tässä oli vain parhaat päältä. Toki tarjolla oli perinteisempiäkin aamiaisaineksia. Olin täysin myyty aamiaiselle, joka tarjoiltiin vielä kauniista astioista. Tästä lähtien aion syödä siellä joka kerta, kun kaupungissa vierailen. Hotelli oli muutenkin todella kaunis ja upeasti toteutettu.
  • Syksy on tullut myös siihen vaiheeseen, että on aika tehdä itse mysliä.

dsc06265

Hyvää viikonloppua kaikille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s