milano

milano2

Terveisiä Milanosta! Kirjoitan toki vielä kaupungista ja matkastakin, mutta olisi väärin olla paneutumatta milanolaisiin ja heidän tyyliinsä, koska se todella hyppäsi katukuvasta silmille. Ei ole urbaania legendaa, että milanolaiset ovat supertyylikkäitä ja itsensä saattaa tuntea kaungissa helposti alipukeutuneeksi. Alipukeutumisella tässä kohdassa tarkoittaisin lähinnä laukkuja, vöitä tai vaikka aurinkolaseja. Merkkejä näkyy koko ajan ja kaikkialla. Louis Vuittonin monogramkuosi on edelleen kovassa huudossa, Guccin vyöt vilkkuivat ja Chanel roikkui joka kuudennen naisen olkapäällä. Furlan Metropolis oli edullisempien merkkien keskuudessa ”the laukku” ja Diorin So Realit viimeistelivät monta asukokonaisuutta.

Milan1

 

 

milan4

Naisten hiukset olivat rennosti kiharalla tai ponnarilla, päällä näkyi usein hame ja rento t-paita, tavatonta ei ollut antaa lapselle vauhtia keinussa kitten heeleissa ja kädessä ei todellakaan roikkunut mikään hoitolaukku, vaan olkapään yli menevä pieni merkkilaukku, yleensä Chanel. Rattaat olivat pienet ja ketterät ja Bugabooita näkyi aika vähän, tyttöjä puettiin paljon siniseen (heitä ei helposti pojaksi luultaisikaan, koska ne hiukset) ja lapsiin suhtauduttiin ylipäätänsä todella lämpimästi ja ystävällisesti kaikkialla, niin ravintoloissa kuin vaatekaupoissakin. Eräässä pukumiesten täyttämässä lounasravintolassa miestarjoilija olisi ollut valmis rakentamaan hoitopöydän minille ravitolan tuoleista ennen kuin ehdin vakuuttaa, että selviän varmasti ilmankin.

milan3

Miehet eivät pukeneet sukkia ja usein heillä oli v-kauluksinen laadukas musta t-paita yhdistettynä vähän kropattuihin mustiin housuihin tai lahkeet oli ainakin aina käännetty. Olalla roikkui usein laukku, tosi usein Guccin hihnalla varustettuna. Housut sidottiin merkkivöillä jo nuoresta pojasta alkaen ja jalasta löytyi mokkaloaferit tai Stan Smithit.

milan2

Naiset ajoivat rennosti vespoillaan töihin trenssit niskassa ja korkkarit jalassa. Printtipaitoja näkyi siellä täällä usein jonkin bändin logolla varustettuna. Pari kertaa bongasin sellaisen miehen pikkutakinkin alta. Ihmiset olivat todella huoliteltuja ja tyylikkäitä rennolla tavalla ja pukeutumista oli ilo seurata. Takkeja näkyi vielä vähän, koska ilma oli todella lämmin, mutta valinnat näyttivät aika klassisilta, kaksirivisiä trenssejä ja nahkatakkeja.

Satuimme kaupunkiin keskellä muotiviikkoa ja se tietysti toi oman lisänsä katukuvaan. Ravintoloiden terasseilta oli helppo bongata muotiviikkokansaa ja hotellimme täytti runwaymallit ja amerikkaiset mallitoimistoheebot. Sitä maailmaa oli itseasiassa aika mielenkiintoista seurata. Mallit tulivat aamiaiselle hiukset pystyssä, pienissä hipsterpöksyissään yhdistettynä liian isoon huppariin. Jos he muistivat pukea päivävaatteita, oli tyyli todella rock ja Chanelit, Applen läppärit ja isot kuulokkeet koristivat aamiaispöytiä.

Kuvitin postausta polyvoressa muokatuilla milanolaistyyleillä, joita paikallisessa leikkipuistossa bongailin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s