pe6

pe7

Tämä viikonloppu on merkityksellinen monestakin syystä. Ensinnäkin sokeriton elokuu loppui toissapäivänä ja sen kunniaksi ajattelin nauttia oikeanlaisen croissant-aamiaisen. Eilen alkoi myös syyskuu, joka on ehkä lempi kuukauteni kalenterissa. Raikkaat aamut, vielä aurinkoiset ilmat, kevyet syystakit, neuleet, pipot, kanervat ja pimenevät illat muodostavat vastustamattoman kombon. Juhlimme syyskuussa aina myös hääpäivää ja loppukuusta matkustan ensimmäistä kertaa Milanoon. Eikä kyllä ollut mitenkään sattumaa, että häät järjestettiin aikoinaan syyskuussa.

pe4

pe2

pe1

Tähän syyskuun ensimmäisen viikonloppuun on ihanan vähän valmiita suunnitelmia ja sen takia onkin aikaa….

 • jatkaa ruokakokeiluja Samasta padasta -kirjasta, jonka tilasin pari viikoa sitten. Viikonloppuna testiin menee kurkumakukkakaali, kvinoa ja tahinijugurtti tai savulohipasta.
 • siivota vaatekaappi. Tämä on odottanut tekemistään varmasti kaksi kuukautta, joten tänä viikonloppuna on pakko tapahtua. Siististä ja karsitusta vaatekaapista on niin paljon halpompi löytää aamulla vaatteet päälle, eikä niitä tarvitse aina käyttää silitysraudan alla. Tärkeää niin pienen lapsen kanssa kuin työaamuinakin.
 • syödä pitkästä aikaa brunssi Kallion Sandrossa.
 • yrittää pidentää juoksulenkkiä taas vähän. Olin keskiviikkona treenaamassa pitkästä aikaa oman pt:ni (siskoni) kanssa, joten salitreeni tai jumppa ei näissä jumeissa taida tulla kysymykseen. Juoksua voin kokeilla. Barrelle saatan antaa mahdollisuuden.
 • tehdä omenapiirakkaa. Itse olisin halunnut tehdä sen tällä ohjeella, mutta mieheni mielestä sokerittoman jälkeiseen viikonloppuun kuuluu se perinteinen. Hyväksytään tämä ja testataan Karitan myöhemmin. Omenakausihan on vasta alkanut.
 • nautiskella lasi hyvää punkkua. Punaviini nyt vain kuuluu syyskuuhun. Ja se oikea hetki sille tänään taitaa olla se, kun perheen nuorin on saatu nukkumaan, keittiö ja lelut lattialta siivottu ja Netflixiin laitettu pyörimään joku sarja tai leffa. Tiedättekö sen tunteen? Taidamme katsoa tämän.
 • kattaa illallinen näillä keittiöpyyhkeillä The Cockista ja tietysti Nykistä inspiroituneena. Kävin niitä viime viikolla hakemassa ja eipä oltu hinnalla pilattu. Lexingtonit ja Balmuirit saavat nyt odottaa hetken laatikossa. Lupaan kattauskuvia instagramiin.

IMG_7224

pe9

pe5

Loppuun vielä vinkkaisin hyvän kulttuuripläjäyksen, nimittäin kansallisbaletissa pyörivä Romeo ja Julia. Olipa erilainen, mutta niin hyvä! Väliajalle suosittelen tietysti samppanjaa ja kakkua. Jos ette jo tienneet, olen baletin suuri fani ja kuvittelen aina vinksahtaneessa päässäni, että olisin voinut joskus olla siinä tosi hyvä. Kokemusta taitaa tosin olla vain satubaletista, jos siitäkään.

 

4 kommenttia artikkeliin ”Jee, syyskuu ja viikonloppu!

 1. Olen blogiasi jo joku aika lukenut ja tajusin juuri etten ole varmaan koskaan kommentoinut! Mutta siis piti tulla sanomaan että tykkään blogistasi hurjasti! Juttujasi on kiva lukea kun niissä on sellainen juuri sopivan ”arkinen” ote ja niistä tulee jotenkin aina hyvälle mielelle kuten esimerkiksi tästä postauksesta! Mukavaa syyskuuta sinne!

  Tykkää

  1. Kiitos, kiva kuulla! Ja hyvä jos viesti välittyy tuollaisena, koska niin sen pitää ollakin. Pieni pako positiivisuuteen ja hyvään fiilikseen. Ja kiva kun luet. Hyvää syyskuun alkua sinnekin!

   Tykkää

 2. Aivan samoin kuten aiemmalla kommentoijalla; olen lukenut blogiasi jo jonkin aikaa, mutta en koskaan kommentoinut…Blogiasi on aina kiva lukea; hyvä mieli tulee ja saa välillä insipiraatiotakin 😊 Mukavaa syksyä sille!

  Tykkää

  1. Kiva kuulla ja tervetuloa lukijaksi Niina! Mahtavaa, jos voin välillä piristää. Pidetään kirjoitukset positiivisena ehdottomasti ja hauskaahan tätä on kirjoittaa. Mukavaa syksyä sinullekin!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s