epäsuositut5

Olen lukenut näitä eri blogeissa ääneen nauraen ja heti alkoi mieleen tulvia kasa omia. Eli tästäpä lähtee.

epäsuositut

IMG_2246

Aamiainen sängyssä, en tiedä ällöttävämpää tapaa syödä. En edes halua istua sängyn reunalla ja syödä. Jopa häiden jälkeisenä aamuna olisin ehkä mielummin raahautunut aamiaiselle ravintolaan, kuin saanut sen huoneeseen. Närpin sitä sitten jonkun pienen pöydän luona kaukana sängystä. Kahvinjuontikaan ei ole ok sängyssä, ei edes hotellissa. Aamiaiseen tarvitaan pöytä, tuoli, keittiö ja lehti.

Berliini. Haluaisin niin kovin rakastaa kaupunkia, mutta ei minulla ole sinne mitään tarvetta palata. Sehän on aika ruma ja ruokakulttuurikin jäi mieleen täysin kökkönä. Olen ollut Berliinissä joulukuussa, joten voisin sanoa, että reissuni pelasti ihanaakin ihanammat joulumarkkinat ja kuuma glühwein, mutta muuten kaupunki oli vähän ankea. Kai sitä kulttuuria,  haasteellista historiaa ja rumuutta pitäisi jollakin tavalla arvostaa, mutta lomalta haluaisin kauniita maisemia ja hyvää fiilistä. Onkohan minun annettava kaupungille vielä uusi mahdollisuus? Edelle menee kuitenkin helposti noin 50 kaupunkia.

GoT, inhoan jo tuota lyhennettä. Yritin alkaa katsoa sarjaa kolme kertaa, nukahdin jokaisella kerralla ennen kuin vartti oli ehtinyt mennä. Sarja on uskomattoman tylsä. Samaan kategoriaan menee muuten Mad Men, sama lopputulos kuin Game of Thronesilla, haukotuksia ja nukahtaminen.

epäsuositut2

Jenkkiketjut, ruotsalaisetketjut, norjalaisketjut, you name it, tykkään kaikista (Ikea, Abercrombie, XXL, Espresso House, Starbucks,…). En ole päässyt nauttimaan näistä varsinaisesti teininä, niin näköjään olen päättänyt tehdä sen aikuisiällä. Ikea on ainakin joidenkin ihmisten keskuudessa täysin väärinymmärretty ja toisinaan HM:n vaatteet kestävät paljon paremmin aikaa ja pesuja, kuin Filippa K:n. Löysin hiljattain hetkellisen t-paitasuosikkini juuri kyseisestä liikkeestä ja kävin ostamassa sen toisessakin värissä. Ja voin sanoa, merkkejä on kokeiltu! Yhden pesun jälkeen ei ainakaan tapahtunut merkittävää muutosta toisin kuin COS:n yli puolet kalliimmalle. Jostain syystä silti laukkuja, kenkiä tai kaulaliinoja en näistä liikkeistä osta. Niihin säästän.DSC08634

Tykkään massapukeutumisesta. On siis täysin ok, että Tukholmassa ihmisillä on kaikilla huitulatrenssi, Acnen nilkkurit, harmaa pipo ja satulalaukku. No niin kauan kuin vaatteet miellyttävät omaa silmääni. Toukokuussa bongatut culotet (mitenhän tuo taivutettaisiin suomeksi ja mitkä housut ovat edes suomeksi?) meinasivat olla jo vähän liikaa. Siskoni tiesi kertoa, että tämän syksyn juttu on huppari. Eläköön!

Chanelin klassinen flap bag, ei kiitos! Edelleen omaan makuun aivan liian ”rouva”. Rouva olen, mutta täma klassikko on aivan liian vanhanaikainen ja vanha rouva. Boy on jo ihan jotain muuta, hienosti rokahtavampi versio.

epäsuositut3

epäsuositut1

Extremematkailu, pitkät vaellukset ja ainoastaan uuden kokeminen lomalla. Itse lähden lomalle nauttimaan, syömään hyvää ruokaa, juomaan hyvää viiniä, rentoutumaan, lukemaan, shoppailemaan, tekemään kaikkia mahdollisia kliseisiä juttuja paikasta riippuen (lenkki Central Parkissa, pitsaa Roomassa, pikinikillä patonkia ja juustoja Pariisissa, pyöräilyä Köpiksessä). Liikuntasuorituksena voisin jonkun Alppivaelluksenkin valita, mutta pelkästään sitä loma ei saa olla. Ehkä kilpikonnia voisin lähteä Väli-Amerikkaan joskus palastamaan.

epäsuositut4

Amerikkalaisten juhlapyhien tulo Suomeen on vain ja ainoastaan hauska juttu. Eihän sitä nyt koskaan liikaa iloita tai juhlita, joten welcome halloweenit, valentinesit ja vaikka kiitospäivätkin, otan ne ilolla vastaan. Kaikkien sarjojen kiitospäiväjaksotkin ovat aina niin hauskaa katsottavaa.

Södermalm Tukholmassa. Viihdyn paljon paremmin Östermalmilla tai vaikka Vasastanissa. Ja Södermalmia kun tulisi rakastaa. Oma innostus loppuu jo Götgatanin puolessa välissä.

Sattumat jugurtissa ja hedelmäliha mehussa. Into syömiseen ja juomiseen kuolee heti. I’ll take my lemonade with no pulp.

Ja viimeisenä turhimmista turhin, puhelimen kalenteri. Vaikka iPhonea jo aika isoon osaan päivän tapahtumista käytänkin, kalenteri toimii vain paperisena. Juuri ostimme uuden jääkaapin oveen isosti nähtäville. Töissäkin kannan mukanani vihkopäivyriä. Vanha kunnon paperi kunniaan!

 

 

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s