syksy3

helsinki1

bowl2

Koska tänä vuonna vuonna kalenterivuosi muotoutuu miehen töiden mukaan, niin voisin sanoa, että tällä viikolla arki alkoi ja ensimmäinen viikko alkaa olla pulkassa. Viikosta selvittiin, vaikka koiralla oli todellinen itsepäisyysviikko ja Pikku Myy nyt menee koko ajan ja kaikkialle. Tekemistä riittää, mutta ihan hyvä niin. Kun aloitin tätä kirjoittamaan, tapahtui odottamatonta ja tyttö nukahti aamu-unilleen sisälle miltei tunniksi ja jätti täysin ennakoimattoman aukon omaan päiväohjelmaan. Tuhlasin sen tänne.

Tässä vaiheessa yleensä aina jo odotan syksyä, pimeneviä iltoja, kynttilöitä, värikkäitä lehtiä, uusia suunnitelmia, sarjamaratoneja ja syysruokia. Hetkinen, mitäs ne syysruuat ovatkaan? Kurpitsa ainakin ja usein tekee mieli myös punajuuri-vuohenjuustopaistosta. Torstaina sain uskomattoman hyvää kantarellirisottoa. Vaikka uusi vuodenaika onkin tervetullut jo, niin en siltikään pistäisi pahitteeksi nautiskella vielä kunnollisista muutamista kesäpäivistä. Parin aamun astetiputukset ovat olleet kerralla vähän karuja.

DSC05381

bowl1

Muutamia suosituksia syksylle tässä jo kuitenkin.

  • Uudet suosikki-instagramtilit, ensimmäisen upeat maisemat, uskomattomat aamiaiskulhot ja pienet pojat pöyhityillä surffitukilla sulattavat varmasti ihan kaikki sydämet, tervetuloa Havaijille! Toinen on tarkoitettu koiradiggareille, vain ja ainoastaan koiradiggareille, mikä meininki!
  • Nyt on alkanut Helsinkiinkin viimein saapua niitä kauan odotettuja terveyskuppiloita vegaaniruuillaan, smoothiebowleillaan, avokadoleivillään ja kvinoalounaillaan. Yhden aion ainakin testata viimeistään ensi viikolla. Annokset ovat uskomattoman kauniita.
  • Yksi uusi sarjasuositus. Kolmen jakson jälkeen en ollut täysin vakuuttunut, voinko suositella sarjaa, josta puolet katsoin sormien lävitse ja käänsin pääni pois telkkarista hämmentävän usein. Vanhalle kauhuleffafanille tämä on uusi vaihe elämässä. No liian pelottavia jaksoja ei ollut liikaa ja sarja on oikeasti tosi hyvä. Joten uskallan suositella. Ekassa kaudessa on vain kahdeksan jaksoa ja torstaina katsottiin viimeinen. Sarjan pääosalapset ovat niin uskomattoman suloisia, että voisin adoptoida kaikki.
  • Yleensä aloitan työni kesän jälkeen tähän aikaan, mutta tänä vuonna elän aloitusrumbaa vain kollegoideni kautta. Eikä töihin vielä mitään kiirettä olisikaan. Yllättävän ja pelottavankin nopeasti se aloituspäivä koittaa itsellenikin. Siihen asti nautitaan kotipäivistä, konttaustreeneistä, kotipihasta, nauruista, arkilounaista muiden lomilla olevien kanssa ja esimerkiksi mahdollisuudesta matkustamiseen mihin aikaan vuotta vain. Muuten lomani ovat aika säädeltyjä. Ja syksy tuo myös pari uutta ”harrastusta” minille, ja meille siinä samalla tietysti.
  • Uusi ruokatrendi ”the bowl” löysi minutkin. Tässäpä helppo arkilounas. Kokosin sen kvinoasta, avokadosta, paprikasta, kurkusta, kukka- ja parsakaalista, savulohesta ja lehtikaalista. Päälle olisi voinut lisätä vielä siemeniä. Kuva löytyy ylhäältä.
  • Tulin pitkän pohdinnan jälkeen siihen tulokseen, että jos Suomessa kannattaa johonkin vaatekappaleeseen panostaa, on se ehdottomasti takki. Sehän on päälläsi suurimman osan vuotta. Koska vieläkään budjetti ei Burberryn trenssiin taipunut, päätin olla hetken trendikäs ja ostin oman liehuvan trenssin. Ja jos takkiin haluaa näyttävyyttä, se kannattaa hankkia vähän pidempänä. Joku voisi todeta, että trendikäs tällä takilla olisin ollut ehkä vuosi sitten, mutta minkäs sille mahtaa, sytyn usein hitaasti. Ostan siis vuoden päästä pitkän bomberin ja kuvittelen leijailevani trendien aallonharjalla. Perus kaksirivisiä klassisia trenssejä on muuten ketjuliikkeistä tällä hetkellä hankala löytää.

Kivaa sunnuntain jatkoa!

Teksti on kuvtettu sekalaisilla kuvilla sieltä täältä, jotka jollakin tavalla muistuttavat kuitenkin syksyn tulosta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s