dodont9

dodont14

DOS

  • Asu jossain muualla kuin Comon kaupungissa. Itse kaupungissa ei missään nimessä ole mitään vikaa, mutta siitä ehtii parhaat palat nähdä muutamassa tunnissa. Tee siis ehdottomasti retki sinne, syö pitsaa ja jäätelöä, tee kävelykierros kauniissa vanhassa kaupungissa ja juo lasillinen proseccoa. Sen jälkeen tulikin kiire taas kylämaisemiin. Joten yöpyminen pienemmässä kylässä on ehdottomasti suositeltavaa.

dodont11

  • Älä jätä näkemättä Bellagiota. Vaikka kylä onkin täynnä turisteja, on se uskomattoman kaunis upeine rantoineen, hulppeine huviloineen ja pienine kujineen. Sieltä löytyy tarpeeseen myös pari isompaa ruokakauppaa.
  • Matkusta edes lyhyt matka yhteysveneillä tai mahdollisuuksien mukaan vuokraa oma. Paikan näkee järveltä taas uusin silmin.

dodont1

dodont6

dodont8

dodont4

  • Syö kalaa edes kerran. Reissulla oli yksi ilta, kun en tilannut pastaa, pitsaa tai risottoa, vaan tuoretta kalaa ja hyvä niin. Ahventortellinitkaan eivät ole huono valinta.
  • Älä yritä vältellä hiilihydratteja. Leipä on uskomattoman hyvää ja sitä kuuluu syödä paljon. Kauppojen hyllyt olivat muutenkin täynnä kaikenlaisia keksileipiä. Italialaiset taitavat olla keksikansaa. Aloitimmekin joka aamun jugurtin lisäksi nutellakorpuilla, toimii!
  • Vuokraa auto. Se helpottaa ja nopeuttaa matkan tekoa (varsinkin lapsen kanssa).
  • Käy varhaisella aamulenkillä. Mitkä näkymät ja mikä tunnelma! Tuntuu kuin ei lenkillä olisikaan. Ole tosin varovainen, koska liikenne on todella italialaista.
  • Laita mekko päälle, hiukset kiinni ja unohda liika meikki. Pienten kylien avainsana on rentous.

dodont10

dodont13dodont5

DON’TS   Tämä lista on onneksi lyhyt.

  • Seuraavalla kerralla haluaisin olla Comojärvellä pidempään. Viikon viettäisin noissa maisemissa helposti, pidemmänkin ajan. Neljään päivään olimme suunnitelleet aika paljon ohjelmaa, joten löhöily omalla terassilla laineiden liplatuksessa ja esimerkiksi kirjojen luku aktiviteetteinä jäivät aika vähäiseksi. Ja koska puitteet olivat hyvät, yhtenä iltana olisin mielelläni valmistanut illallisen itse, kattanut sen terassille ja ostanut ruokakaupasta kyytipojaksi jonkin erinomaisen viinin. Mitä suuremmalla todennäköisyydellä olisin tehnyt pastaa prosciutolla höystettynä. Törmäsin taannoin tähän resepteen ja olen siitä asti siitä haaveillut.
  • Foxtown outlet, ilmankin selviää. Olen vieraillut outleteissa jenkeissä ja tämän vuoksi odotin jotain vähän muuta. Jopa Benettonin liikkeessä valikoima oli uskomattoman huono ja hinnat samat kuin kaupoissa. Pisteet kuitenkin Petit Bateau:lle, josta tein Pikku Myylle (nimesin hänet blogiin uudelleen, koska vauva- ja mini-sanojen käyttö tuntuu jo tosi kuluneelta) paljon kivoja löytöjä. Kuvittelin tosin ostavani vaatteita syksyksi, mutta näyttää siltä, että kaikki menee pieneksi paljon ennen kuin lokakuukaan koittaa. Koot vastaavat aika hyvin Zaran kokotaulukkoa. Täysin en kuitenkaan halua Euroopan outletmaailmaa tuomita, koska ennen häitämme lomailimme kesällä Italiassa ja löysin täydelliset Pradat jalkaan todella sopuhintaan liikkeen omasta outletmyymälästä. Tarjolla oli myös Miu Miu:ta.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s