DSC08940

DSC09012

DSC09112

Kirjoitin viimeksi, että palaan heinäkuussa asiaan. No niinpä palaan, tänään 31.7, omalle tyylilleni uskollisena. Ensimmäisestä kesäloman reissusta alkaa olla miltei kuukausi aikaa, mutta tuoreessa muistissa se edelleen on, joten tervetuloa Comolle. Matka itseasissa taittui Saksan ja Itävallan kautta mennessä ja takaisin tullessa yövyimme vielä Zürichissa ja ennen paluuta Münchenissa, josta lensimme kotiin.

Miksi sitten matkustaisin Comolle uudelleenkin? Koska aion matkustaa, ihan varmasti.

Siellä on uskomattoman kaunista. En usko, että olen lomaillut ihan noin kauniissa maisemissa ennen. Kylässä kylän jälkeen kaikki huokailutti ja ihastutti, vesi oli puhtaan väristä ja kimmelteli siellä korkealla sijaitsevien kylien keskellä. Ennen tätä reissua Italiatuntemukseni sijoittui Toscanaan ja Roomaan ja täytyy sanoa, että omalla asteikolla järvimaisemat vetivät pidemmän korren.

DSC08994

DSC08975

DSC08999

bellagio1

Ruoka luonnollisesti oli todella hyvää. Mitäpä sitä nyt Italian reissulla nauttisi muuta kuin pitsaa, pastaa, proseccoa, risottoa ja vielä vähän pastaa ja proseccoa. Asuimme pienessä ja autenttisessa Lezzenon kylässä lähellä Bellagiota neljä päivää ja asuntomme lähellä oli kaksi ravintolaa. Yhtä iltaa lukuunottamatta söimme 60 metrin päässä asunnoltamme sijaitsevassa nuoren perheen pitämässä ravintolassa. Jokainen annos oli enemmän kuin hintansa väärti. Erityisesti mieleen jäi sienirisotto ja jokailtaiset ilmaiset alkuskumpat. Viimeisenä iltana oli pakko vaeltaa hieman kauemmas pitsan perässä. Ei tuokaan matka muutamaa sataa metriä pidempi ollut. Lounaan nautimme yleensä jossain ihan muualla. Comon kaupungissa nautitut pitsat ja Bellagion turistikahvilan pastat jäivät myös maukkaina mieleen.

DSC09218

DSC09215

DSC09178

DSC09051

Sijainti Italian pohjoisosssa takaa mahdollisuuden helpolle roadtripille muissakin maissa, vaikka aikaa ei olisikaan liikaa käytettäväksi. Münchenista ajo ei ollut liian pitkä. Olisimme sen ajaneet helposti päivässäkin, mutta vauvan vuoksi päädyimme yöpymään matkalla Itävallassa. Koneemme oli Münchenissa illalla ja ajoimmekin lentokentältä suoraan parin tunnin päähän yöksi. Seuraavana aamuna jatkoimme matkaa ja olimme hyvissä ajoin Comolla. Sen verran poikkesimme myös reitiltä, että näimme Liechtensteinin pikaisesti autosta. Yhtenä sateisena päivänä teimme myös nopean visiitin Foxtown outlet:iin Sveitsin puolelle. Siitä ei liikaa kerrottavaa ole. Mieheni juoksi pari kilometriä kesken shoppailujen etsimässä ruokakauppaa, koska vaipat unohtuivat majapaikkaan, lounaspasta ei jäänyt kovin erityisenä mieleen ja ainoat ostokset tein minille Petit Bateau:lta.

bellagio2

DSC08965

DSC08976

Olen kuullut, että ihmiset Pohjois- ja Etelä-Italiassa ovat aika erilaisia, mutta tähän asti oikeastaan ihan kaikki italialaiset ovat jääneet mieleen avoimina, auttavaisina ja lapsiystävällisinä ihmisinä. Comolla vuokrasimme ensimmäistä kertaa asunnon Airbnb:lta ja emme olisi voineet olla tyytyväisempiä itse asuntoon ja firman ihmisiin, jotka sitä vuokrasivat. Lomakoti oli kaksio erillisellä makuuhuoneella. Puitteet vauvan kanssa olivat siis todella toimivat. Tosin hän tuntuu olevan sellainen reissunainen, että paikka kuin paikka tai sänky kuin sänky, kaikki toimii. Pinnasänky järjestyi helposti ja mikronkin saimme, vaikka varusteluihin se ei alunperin kuulunut. Saimme myös oman upean pienen terassin järven päällä, jonka alapuolelta pääsi suoraan uimaan. Vieressä oli uimarantakin. Vesi järvessä oli vain harmittavan kylmää, joten yksi nopea pulahdus riitti. Näin ymmärtääkseni ei ole aina, alkukesästä oli vain satanut aika paljon.

Olen ollut aika skeptinen Airbnb:n kanssa, koska koen, että lomalla haluan palvelua, valmiita aamiaisia ja tietyllä tavalla luotettavuutta. Olen edelleenkin samaa mieltä, mutta tässä tapauksessa asunto toimi erinomaisesti ja vuokraisin saman asunnon varmasti uudestaan, jos joskus Comojärvelle vielä päädymme. Parempien hotellien hinnat ovat myös aika suolaiset tuolla, joten kyllä asunnon vuokraamiseen oli ihan konkreettinen syykin. Hyvin mahtui kaksi aikuista ja vauva. Eli sanoisin, että pelkästään tuo pieni ihana asunto meille täydellisellä sijainnilla saisi palaamaan. Kylistä kyliin pääsi helposti järvellä seilaavilla yhteysveneillä ja bussitkin taisivat olla helposti saatavilla, mutta sanoisin silti, että oma auto oli aika tärkeässä roolissa, vaikka emme sitä ihan joka päivä käyttäneetkään. Bellagioon matkasimme kerran veneellä ja otimme bussikuljetuksen takaisin. Hyvin toimi sekin.

DSC09014

DSC09148DSC09075

DSC09009

Haluan päästä joskus vielä uudestaan aamulenkille noihin maisemiin. Liikenteen vuoksi sai olla aika valppaana. Ei näissä pikkukylissä mitään kävelyteitä tunnettu.

DSC08970

DSC09221

Viimeisinpänä sanoisin, että se fiilis, joka joistain paikoista jää. Meillä kaikilla on omat suosikkikohteemme, ja pakko todeta, että Comojärvi kipusi todella korkealle omalla listallani. Väitän, että fiilikseen vaikuttaa vahvasti myös loma itsessään, mitä muistoja sieltä jää, kenen kanssa lomailee ja millä mielellä lomalle lähtee, ei paikka pelkästään. Juuri jostain luin hyvän blogikirjoituksen omista mieltymyksistä/inhokeista jonkinlaista yleistä mielipidettä vastaan. Tästä hyvä esimerkki itselläni on Berliini. Siinäpä kaupunki, josta vain tulisi tykätä, mutta itse en koe tarvetta palata sinne ainakaan lähitulevaisuudessa. Edelleen muistelen joulumarkkinoita ja glühweinia suurella lämmöllä, mutta siltikin nauttisin kuuman juotavan ihan jossain toisessa kaupungissa, esimerkiksi Münchenissa, jossa kävin tällä reissulla ensimmäistä kertaa. Loppuun on silti todettava, että siltikään en usko, että kukaan Comolla käynyt ei haluaisi sinne takaisin palata. Loma todellakin tuntui lomalta.

2 kommenttia artikkeliin ”Tervetuloa Comolle

  1. Oi, kuulostaapa ihanalta lomalta ja niin kauniita kuvia!! 🙂 Como on täällä ehdottomasti ”go to-listalla”, joten toivottavasti sinne pääsee joku päivä! Kiva kuulla, että viihdyitte! Ihailinkin jo sun Instagram-kuvia sieltä, joten oli kiva lukea postaus reissusta. Mukavaa alkanutta elokuuta! 🙂

    Tykkää

    1. Oli se kyllä uskomattoman ihana paikka! Varmasti vielä pari juttua reissusta kirjoittelen, kun tämä lyhyehkö loma blogista viimein loppui. Kiitos samoin, kivaa elokuuta sinnekin! Ja terkut Islalle! 🙂

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s