juhannusm7juhannusm9juhannusm5juhannusm8

Juhannuksena kokeilin jotain listalla roikkuneita kesäjuttuja.

  • Tein varhaisperunat uunissa. Pestyt ja kuivatut perunat sekaisin kulhossa oliiviöljyn, suolan ja mustapippurin kanssa, siitä pellille ja päälle paljon rosmariinia. Uunissa 225 asteessa noin 45 minuuttia. Hyvä vaihtoehto perinteisille keitetyille. Tein kyllä niitäkin.
  • Grillasin fetaa. Tarvitaan hyvä pala alumiinifoliota (lue silti tämä varoitus), alumiinifoliolle hyvä loraus oliiviöljyä, kokonainen fetakimpale sisään ja päälle vielä oliiviöljyä, tomaattisiivuja ja yrttejä oman maun mukaan. Juuri ennen nauttimista lisäsin myös mustapippuria. Se paransi makua entisestään.
  • Nukuin päiväunet. En muista nukkuneeni päiväunia tietoisesti päättäen ainakaan puoleen vuoteen. No nukuin kokonaiset 20 minuuttia, mutta nukuin silti.
  • Kävin lounaalla Löylyssä. Kerran aiemmin kävin siellä jo aamiaisella, ja lounas vain vahvisti mielipidettäni paikasta. Ravintola on uskomattoman hienosti toteutettu, kiistämättä Helsingin paras terassi ja ruoka on tosi hyvää. En muista pitkään aikaan saaneeni yhtä hyvää lohikeittoa. Lohta riitti! En ole niin suuri saunafani, ettäkö kuvittelisin meneväni joskus löylyihin, mutta terassille palaan vielä, toivottavasti useammankin kerran.
  • Ostin vuoden ensimmäiset pionit, nyt vasta. Harvoin lähden metsästämään tiettyjä kukkia, vaan ostan kimpun suuremmin suunnittelematta kauppaostoksien yhteydessä. Kolmen kukan pionikimppu myytiin marketissa alle neljän euron hintaan ja yksi kuudesta on tällä hetkellä avautumatta. Lehdetkään eivät ole varisseet pitkin pöytiä, loistolöytö siis. Viime kesänä ei ollut näin hyvää tuuria kertaakaan.
  • Metsästin nettikaupoilta valkoista kesämekkoa ja törmäsin samalla tähän mallistoon. Tykkään blogista tosi paljon ja niin muuten myös merkistä, joten hyvä ja houkutteleva yhteistyö. Tämä mekko olisi juuri se oikea nyt kesäksi.

 

juhannusm4juhannusm3juhannusmjuhannusm1

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s