IMG_7912

IMG_7941

Viimeisten parin viikon aikana on ehditty tehdä jo vähän kesäisiä juttuja, vaikka ilma hetkellisesti välissä kylmenikin. Kävimme nimittäin yhdessä ehkä nykyään joka kesäisessä must kohteessa, Korkeasaaressa. Ehdin myös nauttia auringosta parveekkeella useampaan otteeseen. Glorian ruusta ja viinistä en tosin ole testaillut mitään reseptejä useaan kuukauteen, en ole kokonaista lehteäkään lukenut hetkeen. Söin pariin otteeseen myös lounasta lähiravintolan terdellä ja lenkkeilin lyhyillä lahkeilla.

IMG_8049IMG_8093

Jatkoimme minin kanssa ruokakokeiluja ja otimme listalle muun muassa avokadon ja kanaa. Tutustuttuani kauppojen valmiiseen ruokatarjontaan, olisi siitä paljonkin sanottavaa. Säästän aiheen ihan omaksi tarinaksi myöhemmäksi. Sanotaanko nyt kuitenkin niin, että vauvan hedelmä- ja marjasoseissa ei tarvitse olla lisättyä sokeria hedelmän oman sokerin lisäksi. Joten lukekaa ravintokoostumukset. Hyviäkin vaihtoehtoja löytyy. Juures- ja vihannessoseet olen tehnyt pääasiassa itse. Parsakaalikin maistuu kun sen sekoittaa esimerkiksi bataatin joukkoon.

Ja no futiskisat alkoivat.

IMG_8038IMG_8084

Olemme lenkkeilleet pitkiä lenkkejä koiran kanssa ja kävimme myös vanhoilla kotikulmilla pitkästä aikaa iltalenkillä. Hyvin reilun vuoden jälkeen terrieri kiertää samat mutkat ja muistaa samat puskat. Ainoa ongelma on se, että kun menemme uusille lenkkipaikoille niin kotiin tulessa tuntuu olevan aina vaikea ymmärtää ettemme lähden heti uudestaan sille ”oikealle” rutinoituneelle iltalenkille. Olen alkanut uskoa, että Yorkshirenterrieri on varmasti maailman itsepäisin koira. Hänet on myös todella helppo totuttaa rutiineihin. Koira saa nimittäin joka aamu ruuan jälkeen pienen luun, ja jos sitä ei tule, niin sen kyllä huomaa.

IMG_8029

Suunnittelin myös kesän matkaa ja nyt on ajoreitti, majoitukset ja outletit kirjattuina. Ehkä vielä voisin vähän katsastaa ravintolavalikoimaa.

IMG_8128IMG_8111

Olimme toista kertaa ulkona miehen kanssa kaksistaan minin tulon jälkeen lauantaina. Helsinkiin on avattu viimeisen parin vuoden aikana niin paljon uusia ravintoloita ja baareja ettei niiden perässä enää meinaa pysyä. Olin joskus mielestäni hyvinkin kartalla testattavista paikoista, mutta nyt lista alkaa olla jo liian pitkä suunnitelmallisuuteen. Ravintola ja baari kerrallaan siis. Lauantaina vuorossa oli tämä. Tosi viehättävä konstailematon baari. Lounaan testaisin myös mielelläni. Matkaa drinkeiltä jatkoimme vielä illallistamaan Pennyyn. Lyhyt, ytimekäs ja onnistunut ruokalista ei olisi enempää voinut olla makuuni: hummeria, kampasimpukoita, kalaa… Joko olen sanonut, että voisin elää merenelävillä.

Iltaa ehkä hieman tärveli viereisessä pöydässä istunut alkoholia liikaa nauttinut herra, joka ei jaksanutkaan koko iltaa viihdyttää pelkästään omaa seuralaistaan. Sanonpa vaan, että humalanhakuinen juominen on jo niin passé ja vielä, että tulet kivaan, pieneen ruokaravintolaan tilittämään kovaääniesti elämääsi ja örveltämään, niin argh. Olen puhunut.

IMG_8123

Sunnuntailounaaksi tein sinihomejuustopastaa karamellisoiduilla punasipuleilla. Sanoisin, että omalla kohdallani tuo on jo aikamoinen panostus. Annos oli tosi hyvä, mutta ei kovinkaan kesäinen. Sopisi paremmin punaviinin kanssa nautittavaksi talvella pienessä pakkasessa tehdyn lenkin jälkeen. Vedän kuitenkin tänään jämät lounaaksi, vaikka aurinko paistaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s