weekend1

weekend2

weekend3

”Lämpötilat romahtaa”, totesi Aamu-tv:n meteorologi juuri. No siitä ei lannistuta, koska kesä on alkanut, niin kesäjutuilla myös jatketaan. Mikä sitten tekee tästä viikonlopusta viikonlopun?

  1. Huomenna liikkeellä on paljon valmistuneita. Itse suuntaan vanhan työpaikkani kevätjuhlaan toivottamaan onnea tutuille nuorille ja kuuntelemaan suvivirren. Sitä ilman ei kesä ala, vaikka ”lomalla” jo ollaan. Laulu sisältää samalla haikeutta ja vahvaa uskoa tulevaan ja povaa aina täydellistä kesää.
  2. Kesänaloituslounas ystävien kanssa. Yleensä brunsseilemme kuukausittain, huomenna menemme lounaalle.
  3. Grilliruokaa edelleen! Hyvä lisuke lihoille on leikellä kasviksia (esim. munakoisoa, kesäkurpitsaa, paprikaa, herkkusieniä ja sipulia) folioon, lisätä päälle lusikallinen pippurituorejuustoa ja grillata kevyesti. Kuulin myös vinkin grillatusta ananaksesta vaniljajäätelön kanssa. Meni tämän kesän testilistalle heti.
  4. Kesäviikonloppuna kuuluu juoda lasi roséta. Luin jostain, että Jolie-Pitt-roséta tulisi taas pieni erä Suomeen. Ostin omani viime kesänä Miamista, koska en ehtinyt ajoissa Alkoon. Hyvä viini. Kannattaa ostaa, jos käsiinsä saa. Itse ajattelin kuitenkin juoda lasillisen tätä.
  5. Koska sain pienen kasvimaani kasvamaan, ajattelin lisätä sinne viikonloppuna vielä rucolaa. Nyt siellä kasvaa salaattia ja tilliä. Yhdessä ruukussa on toistaiseksi hengissä vielä tomaatti. Katsotaan kasvaako sinne yhtään vihannesta kesän aikana.
  6. Viikonlopusta aion käyttää myös suuren osa reissusuunnitelmiin. Takataskussa on eiliseltä lennot Müncheniin juhannuksen jälkeen ja tarkoitus olisi ottaa viikoksi auto alle ja suunnata Comojärvelle. Emme aio yhden päivän aikana kuitenkaan minin vuoksi ajaa kuin maksimissaan kolme tuntia, joten kohteita väliltä pitäisi myös löytää. Tällä hetkellä ajatuksissa on menomatkalla Saksassa Lindau ja paluumatkalla Zürich. Jos teillä lukijoilla on jotain omia vinkkejä tuonne suunnalle, otan ne ilomielin vastaan. Mielelläni kuulen myös hotellisuosituksia Comojärveltä ja sen läheisyydestä.

weekend5

weekend7

weekend4

P.S. Kuulin, että rosmariini pitää hyttyset loitolla. Joten yrtti on kasvanut parvekkeen pöydällä jo pari viikkoa. Valkosipuli toimii ilmeisesti myös. Joten grillimausteiksi rosmariinia ja valkosipulia kesällä.

Hyvää viikonloppua!

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s