tukholma9

sthlmshopping5

tukholma7

Tukholmassa vietin aika paljon vähemmän aikaa kaupoilla kuin yleensä. Minulla oli mielessä tietyt täsmäiskut, mutta muuten nautiskelin vain aurinkoisesta kaupungista, terassikahveista ja kivasta ilmapiiristä.

Yleensä vakkarikohteisiin kuuluu ensimmäisenä Biblioteksgatan ja siellä erityisesti Sephora, COS, &Other Stories ja Filippa K, Birger Jarlsgatanilla Lagerhaus, Zara Home (mistä en ikinä oikeasti löydä yhtään mitään) ja tietysti Nathalie Schuterman tai ainakin sen näyteikkunat. Hamngatanin suosikkikohteita on Illums Bolighus, NK ja Galleria (siellä erityisesti Topshop) ja jos aikaa jää pyörähdän usein myös Strandvägenillä Svenskt Tenn:ssä, Åhlensilla, Bruka Desig:lla ja usein myös Sturegallerian Zarassa ja Massimo Duttilla.

tukholma6

Tällä kertaa kiersin tarkasti NK:n lastenvaateosaston, vierailin ensimmäistä kertaa Livlyn liikkeessä Birger Jarlsgatanilla, tein tietoisen täsmäiskun Sephoraan, yritin onneani Zara Homessa (turhaan), eksyin sattumalta Bruka Designille ja vietin useamman hetken Lagerhousessa. Siinä taisi olla kahden päivän putiikkisaldo. Mutta mitään en kyllä varsinaisesti lähtenyt edes etsimään. Virallisesti ostoslistallani kesäksi on vain harmaa ja valkoinen t-paita, off shoulder -paita, kiva, helppo ja rento kesämekko ja aurinkolasit (koska hukkasin ykköslasini lokakuisella Lidl-reissulla).

sthmlshopping3

Pyrin nykyisin pysymään uskollisena listalleni ja välttämään turhia heräteostoksia. Vuoden olen ainakin jo tätä taitoa pitänyt menestyksekkäästi yllä, mutta vieläkään vaatekaapista ei löydy vain toimivia kokonaisuuksia. Projekti siis on aika kesken vielä. Suuri ongelma nyt on nuo hyvät t-paidat. Oikeaan suuntaan kuitenkin mennään. Olen myynyt kevään aikana kaapista paljon turhaa pois ja tilalle on tullut vain todellisia tarpeita. Olen huomannut, että lähinnä kannattaa ostaa niitä vaatteita, joiden päälle laittamisen jälkeen ei tarvitse seistä peilin edessä edes kahta minuuttia pohtimassa josko se sittenkään on hyvä. Luottokomboni on ehdottomasti farkut ja hyvä (!) t-paita, silkkipaita tai laadukas neule. Kesällä farkut korvaa lyhyt hame. Pohjepituiset maximekot ovat myös osoittautuneet toimiviksi. Haussa olisi vielä lyhyempi kesämekko. Anine Bing voisi olla vastaus tähän. Taidan silti odottaa 42 päivää merkin alen alkua.

sthlmshopping1

Listaltani sain ylipyyhittyä viimein tuon Narsin poskipunan. Minun on kohta kaksi vuotta ollut tarkoitus se ostaa ja viimein kävelin suoraan oikean hyllyn eteen, otin oikean sävyn käteeni ja marssin määrätietoisesti kassalle tehden matkan varrella myös nopean heräteostoksen. Tuo HD-puuteri on hyvä ja puuteritarve oli suuri, joten ei niin onneton heräte. Ostin lisäksi huulipunan, koska olin unohtanut kaikki huulimeikkini kotiin, mutta jostain syystä en enää kotona löytänytkään sitä mistään. Toivottavasti se tulee vielä jostain vastaan. Olen ostanut paljon Sephoran omia huulikiiltoja ja -punia. Yhtä tahmaavaa kiiltoa lukuun ottamatta kaikki ovat olleet hyviä.

Mini sai Tukholmasta pari uutta pipoa, toisen Livlylta ja toisen NK:lta Mini Rodinin osastolta. Kuvaushetkenä en löytänytkään pipoa mistään. Se on siis tämä. Ostin myös muutaman pinnin Livly:lta, mutta niiden käyttö vaatii ensin pienen hiustenkasvusession. Aikamoista ennakointia siis.

sthlmshopping6

tukholma11

IMG_7804

Lagerhousessa käyn aina ja yleensä ostan sieltä käsisaippuaa, tiskiainetta, laseja, muffinivuokia tai kortteja. Nämä ostin sieltä pari vuotta sitten ja ovat muuten olleet käytössä koko ajan eikä mitään käytönjälkiä tai lohkeamia ole syntynyt. Ja niitä todella on pesty. Käytän niitä vesilaseina kattauksissa, tuikkukuppeina tai joskus maljakkonakin. Menisihän tuo vaikka konjakki- tai viskilasinakin. Café Laten saa kaupungissa myös pöytään usein Hobstar-lasisista. Malli on kuitenkin hieman eri.

tukholma19

Nämä viinilasit ottaisin kaupasta myös enemmän kuin mielelläni. Tällä reissulla saldona oli kuitenkin vain käsisaippuaa.

Bruka Designin tuotteista pidän tosi paljon. Servetit ovat ihanan paksuja, keittiöpyyhkeet laadukkaita ja astiat kauniita. Koiranhoitajalle eli äidilleni hainkin reissutuliaiset sieltä. Brukaa myy tässä lähellä myös Country White, mutta ainakin viimeksi valikoima oli aika pieni.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s