reseptit10

bebe2

reseptit3

reseptit2

Ennen miniä heräsin viikonloppuaamuisin aina puhtaaseen ja raikkaaseen keittiöön. Astianpesukone oli 90 prosentin varmuudella tyhjennetty ja täytetty, jääkapissa oli varmasti ainekset täydelliseen viikonloppuaamiaiseen ja aamiainen oli nopea valmistaa ja kattaa. Nyt on pakko kaiken uhoamisen keskellä todeta, että kattaukset on välillä vähän niin ja näin ja joskus on pakko päätyä syömään sitä, mitä nopeasti kaapista saa eli yleensä ihan perusaamiaista: kreikkalaista jugurttia pähkinöillä, siemenillä, kookoshiutaleilla, hunajalla ja marjoilla höystettynä. Samaa syön arkena joka päivä. Viikonloppuisin haluan kuitenkin usein tehdä jotain muuta, smootheja, puuroja, pannukakkuja, vohveleita tai vaikka munakkaan.

Haluan, että aamiaisella on Hesari valmiina pöydässä, mielellään myös radio päällä ja kahvia tulee olla pannullinen. Koira pitää käyttää aamulenkillä ennen aamiaista, jotta mikään projekti ei odota takaraivossa. Ja koiraa pissattaessa saa samalla haettua sen aamun lehdenkin. Eilinen aamu oli tasaisen seesteinen vähän huonosti nukutun yön jälkeen ja ehdin kuin ehdinkin kattaa pöydän ja tehdä banaanipannukakkuja. Tein ne tällä kertaa vähän eri reseptillä ja itseasiassa nyt ne oli helpompi paistaa. Kahden annokseen tulee kolme kananmunaa, yksi kokonainen ja yksi puolikas banaani, pari ruokalusikallista vaniljan makuista proteiinijauhetta ja kaurahiutaleita vähän tuntuman ja fiiliksen mukaan. Proteiinijauhe ja kaurahiutaleet auttavat muokkaamaan taikinasta helpommin paistettavan. Paistoin letut kookosöljyllä, koska siitä saa vielä lisää hyvää makua.

reseptit6

reseptit9

Oman lisänsä viikonloppuaamiaisiin tuo kahvi, johon saan lämpimän maitovaahdon päälle. Olinpa niin onnekas, että sain pitkän haaveilun jälkeen äitienpäivälahjaksi maidonvaahdottimen. Lämmitys ja vaahdotus kestää noin minuutin, joten olen harrastanut sitä kyllä jo arkiaamuinakin. Kyseessä on siis maailman helpoin ja todellakin elämänlaatua parantava kapistus. Maitovaahdon saa halutessaan myös kylmänä. Tämä ei kuitenkaan ole se jokaisen kotiäidin must have, vaan se on jotain mikä liittyy niihin arkiaamuihin kun olet yksin kotona, kaatanut juuri tuoreen kahvin kuppiin ja  alkaakin ilmetä ongelmia. Kun pääset palaamaan takaisin kahvin kimppuun, se on kylmää. No eipä ole enää. (Kuulosti ostostv:ltä.) Termosmukin käytännöllisyyttä kotioloissa ei tule yhtään vähätellä, jos elelet aamut vauvan kanssa. Voit palata vartin tai vaikka 45min päästä takaisin ja kahvi onkin edelleen lämmintä ja itseasiassa vielä hyvän makuistakin. Nytkin samalla tässä kirjoitellessa siemailen aamukahviani termoksesta odottaen seuraavaa pakollista breikkiä. Miamissa viime kesänä havaitsin myös olevan todella yleistä, että aamuihmiset hakivat take-away-kahvinsa Whole Foodsista ja Starbucksista omiin termosmukeihin. Järkevää.

reseptit7

reseptit4

Ai niin, lupasinhan toisenkin helpon reseptin. Näitä en edes itse tehnyt eilen, vaan mieheni, joka leipoo noin kolme kertaa vuodessa. Grilliruuan jälkeen jälkkäriksi söimme ja olipa muuten hyviä! Esittelyssä siis vadelmaiset nutella kuppikakut. Seurasin projektia siis vain sivusta niin resepti on noin suunnilleen oikein.

reseptit1

Muffinivuokien pohjalle kaulittiin piirakkataikinaa (tässä tapauksessa ilmeisesti kaupan valmista), piirakkataikinan päälle tuli pakastevadelmia, jotka peiteltiin tuorejuusto (philadelphia)-nutellaseoksella. Tämän jälkeen leivokset laitettiin vartiksi uuniin, jonka jälkeen päälle ripoteltiin vielä piirakkataikinamurua, johon oli lisätty vähän vehnäjauhoja ja vaniljasokeria. En tiedä, missä asteessa kuppikakut paistettiin, mutta 200 asteella ei varmasti voi ihan pieleen mennä. Lopputulos oli uskomattoman hyvä ja näitä tehdään varmasti uudelleenkin. Oikeastaanhan ihan kaikki on hyvää, jos päällä on nutellaa. Nyt tosin ajattelin perjantaihin asti olla sokerihiireilemättä, koska Tukholmassa voisi kanelipulla jos toinenkin maistua ja liiallinen sokerin syönti ei tee mielelle, virkeydelle tai kropalle hyvää.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s