olohuone15

olohuone6

olohuone1

Niin, olinhan jo päättänyt, että hetki mennään uudessa kodissa jollain muulla kuin valkoisella sohvalla ihan jo vain käytännön syidenkin vuoksi. Tätä uhoamista kesti tasan vuosi ja siinä se taas on, valkoinen sohva. Mielessäni olin hiljaa muutosta pohtinut, mutta olin hyväksynyt,että ei meille uutta sohvaa vielä tule useampaan vuoteen. Joku isompi voima tässä täytyi olla mukana, koska pohjoisen vierailulla teimme päiväreissun myös Ruotsiin Haaparannalle ja pysähdyimme pikaisesti paikallisessa Ikeassa. Kierroksen lopussa, kassojen vieressä oli poistomyynnissä olevia päällisiä isoin alennuksin ja yllätyksekseni siellä oli meidän sohvan päällinen. Kaiken lisäksi se odotti siellä valkoisessa värissä. Hintaa päälliselle jäi 300kr, joten päätöstä ei kovin kauaa tarvinnut pohtia. Kaunis se on ja mikä parasta siihen tuntuu sopivan kaikki matot, taulut ja erityisesti tuo harmaa seinä.

olohuone7olohuone11

Maton ehdin hankkia jo aiemmin, mutta väittäisinpä, että se sopii tilaan nyt vieläkin paremmin. Se on tämä. Tykkäsin aiemmasta harmaasta nukkamatostakin huoneessa, mutta keväällä ja kesällä se on vähän turhan raskas ja tunkkainen, joten Taival toi kivan muutoksen.

Jos kaupassa on tarjolla valkoisia kukkia, valitsen yleensä ne. Kukat ovat muuten asia, jossa todellakin pihistelen. Ei siis pidä ymmärtää värin, ostan leikkokukkia joka viikko, mutta ostan ne miltei aina marketista ja etsin sieltäkin usein parhaimman tarjouksen ellen ole tiettyä kukkaa metsästämässä. Tunnen tästä joskus todella huonoa omaatuntoa, koska oikeasti haluaisin kannattaa kivijalkakauppoja, joissa palvelu on hyvää, kimput kestävät (yleensä) pidempään ja valikoima on parempi. Mutta tuleehan siinä vuodessa jo rahallista säästöä jos maksaa viikottaisesta kimpusta 5 euroa, eikä 15. Tykkään muutenkin täytekukista (muistatteko SATC:sta kuka ei voinut sietää täytekukkia? :D) Lempikukkiani taitavat olla neilikat. Toki tykkään Pioneista ja hortensioistakin valtavasti, mutta usein ostan kukkia vähemmän on enemmän  periaatteella. Niin nytkin.

olohuone8olohuone14

Koen, että näin vuoden jälkeen olohuone alkaa olla valmis (vai onko se koskaan?). Enää pitäisi saada kehystettyä taulu tv:n yläpuolelle, tuunailla vähän tyynyvalkoimaa ja hankkia yksi kovin toivottu sohvapöytäkirja, nimittäin tämä. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä huonommaksi värien käyttäjäksi tunnustaudun. Tosin nyt tuntuu siltä, että sohvaa voisin vaikka tällä piristää. Ja kaveriksi se tarvitsisi ehdottomasti Chhatwal & Jonssonin. Mitä väri-iloittelua!

olohuone16

Olohuoneesta löytyy myös yksi suuri epäkohta, nimittäin lattia Boknäsin tuolin alla. Harmiksemme saimme aikoinaan ostossa omaksemme varsinaisen maanantaikappaleen, jonka yhden jalan pohjassa oli naula (?) ja etujalatkin todella kehnosti kiinni. Prosessi etenee nyt hitaasti ja saa nähdä meneekö lattia kokonaan pian vaihtoon. Muuta vaihtoehtoa sille ei tunnu löytyvän. Ja vuoden vanhassa kodissa se harmittaa ehkä jopa vielä enemmän.

olohuone13

Raikasta siis on ja hyvä niin. Raikkautta tarvitaan kun näköjään vielä tänäänkin aurinkoa ja oikeaa kevättä odotellaan.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s