blogi2

blogi5

blogi7

Onkohan tässä kohtaa heti alussa aika mainita etten taida muistaa syöneeni pashaa ennen, joten vertailukohteita ei paljon ole. Virpojien, narsissien ja suklaamunien siivellä pääsin kuitenkin jo sellaisiin pääsiäistunnelmiin, että jotain perinteistä olisi ehkä aika viimein valmistaa. En pidä mämmistä ja lammaskin pitää olla uskomattoman hyvin valmistettu, jotta sitä haluaisin syödä. Tämän pääsiäisen muut ateriat tarjoaakin anoppila ja yksi Tallinnan italialainen lauantaina, joten paljoakaan kokattavaa ei itselle jää. Mutta kuten aina, Glorian ruoka ja viini inspiroi tässäkin kuussa, nimittäin fitness-pashallaan. Nimi kertoo jo jostain aika terveellisestä ja proteiinipitoisesta herkusta. Tosin tuo fitness sana on saatu sinne lisättyä kyllä tässä tapauksessa ihan vain rasvattoman rahkan ansiosta. Rahka ja fitness, siinäpä vasta kliseinen parivaljakko.

blogi3

blogi4

Itse en söisi tätä välttämättä kuitenkaan pelkästään jälkiruokana, vaan tämä toimisi hyvänä välipalana, miltei jopa loistavana aamiaisena. Vähän muuttelin itse reseptiä sen mukaan mitä kaapista löytyi ja mitä kaupasta unohtui ostaa. Tämä siis ei ole suoraan Glorian ruoka ja viini -lehdestä, mutta näinkin tuntui toimivan.

blogi11

Pääsiäisena lähdemme lyhyelle yhden yön Tallinna-breikille. Ajatuksissa on ainakin päästä hyvin illallistamaan, kauan odotettuun jalkahoitoon, kävelylle vanhaan kaupunkiin ja tsekkaamaan muutaman kaupan valikoimat. Tässä kohtaa ei tosin sovi unohtaa myöskään hotelliaamiaista, parhaassa tapauksessa pääsee melkein kuin brunssille. Tallinna on kaupunkina itselleni vieras. En oikeastaan osaa suunnistaa siellä yhtään mihinkään. Täytyykin ilmeisesti ennen lähtöä tutustua hieman karttaan ja katsoa minne pitää viikonlopun aikana löytää.

blogi6

Pääsiäinen saa siis tulla. Eilen istutin narsissit etupihalle ja parvekkeelle. Tarkoitus oli tehdä pari istutusta lisää, mutta multa loppui kesken. Ja oikeastaan hyvä niin, yöllähän oli ollut miltei 10 astetta taas pakkasta ja siellä ne olivat ruukuissa nuupallaan. Ei istutukset yleensäkään kuukautta pidempään meillä kestä, mutta nyt taidettiin oikeasti tehdä ennätys, jos reppanat eivät siitä nouse, alle vuorokausi. Jostain syystä meidän pääsiäisruohokin kasvaa paljon hitaampaan kuin muiden tai sitten se on minun oma magic touch.

Tässä kuitenkin ohje fitness-pashaan. Tämä nyt ei tosiaan ole ihan se Glorian ruoka ja viini -lehden versio, mutta jotain sinne päin. Söisin tätä välipalana vaikkapa pääsiäissunnuntain lenkin jälkeen.

Fitness-pasha

Kaksi purkkia maitorahkaa (toinen oli rasvatonta, toisessa vähän rasvaa)

Kuivattuja karpaloita noin puoli desiä

Kuivattuja meloneita puoli desiä

Kuivattuja banaanilastuja rouhittuna noin desi

Pistaasipähkinöitä rouhittuna puoli desiä

Granolaa oman mielen mukaan. Käyttäisin tässä mielellään sellaista, jossa ei ole lisättyä sokeria. Tässä esimerkiksi hyvä vaihtoehto.

Sekoitin keskenään kaikki ainekset granolaa lukuunottamatta. Sen lisäsin annoksen päälle. Valmis seos oli todella tuhtia tavaraa, joten yllättävän pieni annos on riittävä. Riippuu tietysti kuinka kova nälkä on. Nyt kun viimein googlasin, mitä oikeaan pashaan sitten tulee niin eihän tämä ole sitä kyllä nähnytkään, hyvä välipala kuitenkin.

 

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s