bebe6

bebe2

Auringon pilkistäessä sisustusinnostus nostaa aina aika vauhdilla päätään. Kevään listalle on noussut jo vaikka mitä pientä toteutusta, mutta jostain sentään sain jo aloitettua. Lastenhuone nimittäin sai jo pienen muutoksen. Tähän asti meillä ei ollut vielä pinnasänkyä ja sen käyttöönotto kuitenkin lähenee ja lähenee, joten ryhdyimme tuumasta toimeen.

bebe5

Sänky on Ikean Sundvik ja se on yksinkertaisuudessaan täydellinen, ei mitään ylimääräistä, mutta kaikki tarvittavat toiminnot löytyy. Sängyn saa kahteen eri tasoon ja toinen laita on mahdollista irrottaa myöhempää käyttöä varten. Ikeasta on peräisin myös patja, reunapehmuste ja petivaatteet (jo itseasiassa kaksin kappalein). Ruotsalainen huonekalujättikin osaa onneksi ottaa huomioon asunnon muun sisustuksen eikä pienten lasten petivaatteiksi ole tarjolla vain räikeitä apinakuoseja. Kyllä sitä väriä sinne lastenhuoneeseen ilmestyy pakostakin myöhemmin. Siihen asti haluan pitää huoneen seesteisenä ja rauhallisena tilana, jossa on esimerkiksi kiva nukkua päiväunet. Sängyn hankinta laittoi huonekalujen järjestystäkin hieman uusiksi. Nyt vain pitäisi tietää pitääkö sänky siirtää vielä makuuhuoneeseen meidän sängyn viereen vai jäikö se lopullisesti paikalleen.

bebe4

Toinen ihan tuore hankinta on uusi tuoli keittiöön. Minulle hyvin tärkeää on yhdessä syöminen, arkisinkin jos siihen on aikaa ja mahdollisuus. Viikonloppuisin tapana on ollut toteuttaa sitä ihan pidemmän kaavan mukaan. Ainoastaan aamiaisella on lehti, läppäri tai puhelin sallittu. Olin kuvitellut, että syöttötuolien vauvakaukalo on maailman turhin hankinta ja silkkaa rahastusta, mutta asia on todellakin päinvastoin. Se on ollut tähän mennessä yksi parhaista hankinnoista. Näin pääsemme syömään yhdessä perheenä jo varhaisessa vaiheessa eikä vauvan tarvitse tylsästi tuijottaa sitteristä lattialta ylöspäin kun me syömme. Sitterin pöydelle nostaminen tuntuu hieman hassulta ajatukselta.

bebe3

Olin jo vakaasti päätynyt ostamaan Stokken Steps tuolin, jonka muotoilusta pidän tosi paljon. Se olisi meille ehkä jopa paremmin sopinutkin. Tuoliin ei kuitenkaan saa erillistä vauvakaukaloa, vaan olisi pitänyt ostaa Stokken oma sitteri, joka asetetaan tuolin päälle. Loppujen lopuksi tuolin hinta olisi hiponut 500 euroa, ja koska meillä on jo sitteri, ei tämä ratkaisu tullut kysymykseen. Niinpä päädyin siihen mihin kaikki muutkin eli Stokken Tripp Trapp tuoliin, jonka ostoaikeet olin haudannut jo ajat sitten. Löysin loistokuntoisen yksilön käytettynä facebook-kirppikseltä eikä ostopäätöstä tarvinnutkaan enää kauaa pohtia. Erilliset osatkin sain kerättyä samaiselta kyläkirppikseltä lukuun ottamatta baby-osaa, jonka suhteen turvauduin Tori.fi:n puoleen.

bebe7

bebe9

Ennen vauvan maailmaan saapumista on ehkä vaikea ennustaa, mitkä tarvikkeet ovat must-hankintoja, mutta omalta kohdaltani voin todeta tuon Tripp Trapp newborn osion olevan ehdottomasti yksi niistä. Nytkin kirjoittelen tätä päiväkahvin lomassa mini vieressä pöydän ääressä.

storyaamu2

Ja ne muut, joista en millään luopuisi on sitteri (se vanha tuttu babybjörn), leikkimatto, järkevästi rakennettu hoitopöytäosio, jossa kaikki on helposti saatavilla ja jonka yläpuolelle tai sivulle on mahdollista kiinnittää neuvolasta saatu hymynaama tai nallen pää. Tuolle viimeiselle mini nauraa ja kertoo kaikki päivän ja yön kuulumiset jo nyt.  Oli olo kuinka huono tahansa, nalle pelastaa tilanteen. Listaan lisäisin luonnollisesti myös hyvän ja turvallisen autokaukalon ja omaan käyttötarkoitukseen valitut vaunut. Bugaboo buffalot ovat meidän tapauksessa ainakin olleet todella onnistunut valinta ja laadultaan hyvän tuntuiset. Luottaisin varmasti merkin muihinkin malleihin. Tosin Bugaboon fb-kirppis olisi kyllä ihan oman postauksen arvoinen, siellähän vaihdellaan vaunut ja kuomut muutamien kuukausien välein. Itse kun ihan ajattelin pidättäytyä tuossa mustassa. Suosittelen  vaunuja paljon niitä käyttävälle ja säällä kuin säällä ulkona lenkkeilevälle. Jos auton perätila on pieni, vaunuja on sinne vaikea mahduttaa. Tämäkin asia kannattaa huomioida. Kääntyvät etupyörät helpottavat pienessä tilassa liikkumista. Ratasosaan tutustun vasta myöhemmin keväällä tai kesän alussa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s