3kakku2

Olin sopinut meille kotiin lounastreffit tälle päivälle ja luvannut tehdä bataattikeittoa. Aamulla herätessäni oli ensimmäisenä mielessä, miten aikataulutan lounaan valmistamisen, koiran ulkoilutuksen ja ilmeisen päätehtäväni eli vauvan pitämisen tyytyväisenä. Olen tehnyt tämän yksin pari kertaa aiemminkin, joten jonkinlainen konsepti oli päässä ja silloin myöhästyin aikataulusta vain noin tunnin. Tänään päätin yrittää pysyä kellon mukana ja tulin siihen tulokseen, että jos aloitan neljä tuntia aiemmin jo kuorimaan ja pilkkomaan vihanneksia, missio saattaa onnistua. Onneksi lounasseuralaisellani on suunnilleen saman ikäinen poika, joten hän kyllä ymmärtää tuskani. Sain jopa tilattua kahvipullat kotiin kannettuna.

3kakku6

Arkiruuat yleensäkin meillä ovat olleet aika simppeleitä, mutta viikonloppuisin on ollut kiva kokeilla vähän uusiakin juttuja. Vaikka netti on pullollaan mitä houkuttelevampia reseptejä, olen silti löytänyt parhaat kauniisti kuvitetuista keittokirjoista ja tietysti Glorian ruoka ja viini -lehdestä. On myös aivan eri asia lukea reseptiä ruokaa tehdessä oikeasta kirjasta kuin koko ajan väärillä hetkillä mustaksi muuttuvalta tietokoneen tai puhelimen ruudulta. Tällä hetkellä lueskelen ahkerasti Virpi Mikkosen kirjaa ja toivon, että pian olisi taas aikaa ja jaksamista testata ne houkuttelevimmat reseptit. Kirjan sain joululahjaksi ja ehdinkin heti välipäivinä jo kokeilla naan-leipää ja avokadohummusta. Seuraavana listalla on ainakin täytetyt bataatit.

3kakku5

Sen verran hektisiä uudenlaiset illat lapsen ja koiran kanssa kuitenkin vielä ovat ettei tällaisella muutenkin vähän suurpiirteisellä ja hajamielisellä kokilla ole ollut aikaa ja viitseliäisyyttä mihinkään liian uusiin ruokakokeiluihin (toisin kuin uhosin vielä viime vuonna). Aluksi asia ärsytti, nyt olen sen hyväksynyt. On siis ihan fine syödä myös valmiita pitaleipiä tai vaikka pakastepitsaa. Pikkuhiljaa olen kuitenkin alkanut ymmärtämään uutta rytmiä ja aikatauluja hieman paremmin ja sen vuoksi sain aikaiseksi viikonloppuna kakun. Enemmän kyse on ehkä kiinni siitä, että kuvittelen etten ehtisi kuin että en oikeasti ehdi. Tosin nyt ei ollut kyse ihan mistä tahansa kakusta vaan sellaisesta, johon tulee kolme raaka-ainetta, luomumunia, tuoreita taateleita ja raakakaakaojauhetta. Eniten innostun aina kokkaamaan tai leipomaan vähän terveellisempiä vaihtoehtoja, koska koen jostain syystä tärkeänä julistaa, että ilman sokeriakin voi saada maukasta ”kahvipullaa”. Tällä hetkellä näitä terveellisempiä reseptejä on kirjat ja lehdet pullollaan. Oman kokemukseni perusteella uskaltaisin myös väittää, että terveellisempiä vaihtoehtoja on aina vähän nopeampi valmistaa. Se on vain hyväksyttävä, että raaka-aineet ovat kuitenkin kalliimpia.

3kakku4

Kakku löytyy Virpi Mikkosen Vanelja-blogista (jota muuten suuresti ihailen). Ja olen täysin varma, että tätä tulen kokeilemaan vielä useita kertoja erilaisilla lisukkeilla. Jos pohjan sai tehtyä viidessä minuutissa, niin ei kuorrutteen tekemiseen paljon kauempaa mennyt. Siihen tulee tölkki kookosmaitoa, raakakaakaojauhetta ja hunajaa. Reseptin lukeminen koneeltakaan ei haitannut, koska lyhyytensä ansiosta ruutu ei ehtinyt kertaakaan tummua. Tuo uskomattoman hyvä, helppo ja terveellinen kakku toimii postauksen kuvituksena. Kokeilkaa!

 

3 kommenttia artikkeliin ”Kolmen raaka-aineen kakku ja lounasjuttuja

  1. Oi näyttää ihanan herkulliselta! Kiitos vinkistä, täytyypä kokeilla! 🙂 Ja haha, voin samaistua koiran ja vauvan kanssa jonglööraamiseen! 😀 Tsemppiä!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s