2015 7ps

2015blog2

Blogissa saadun luvan kanssa kopion tähän Noora K:n kattavan kysymyslistan vuoden 2015 tapahtumista ja ajatuksista. Tarkoitukseni oli tehdä tämä jo ennen vuoden vaihdetta, mutta sattuneista syistä vastaukset viivästyivät hieman.

  1. Mitä sellaista teit kuluneen vuoden aikana, mitä et koskaan ennen ole tehnyt?

Muutin paritaloon, voin pahoin kolme kuukautta maapähkinävoin hajusta (muuten syön sitä päivittäin), aloin lukea elämänhallintaan liittyvää kirjallisuutta (hyvin valikoiden tosin) ja sain lapsen.

2.  Oletko kyennyt pitämään itsellesi viime uutena vuonna tekemäsi lupaukset?

En rehellisesti sanottuna juuri nyt muista millaisen lupauksen tein, joten en osaa sanoa.

3.  Tuliko elämääsi uusia ihmisiä viimeksi kuluneen vuoden aikana?

Kyllä tuli. Uusia työkavereita kasa. Tosin ehdin olla uudessa työpaikassa vain muutaman kuukauden ennen äitiyslomaa niin moneenkaan en ehtinyt kovin hyvin vielä tutustua.

4.  Menetitkö ketään läheistäsi? 

En onneksi.

5. Missä maissa vierailit?

Olin uuden vuoden yli perinteisesti Tukholmassa ja kesällä matkasin Miamiin. Tarkoitus oli tehdä syksyllä joku reissu vielä, mutta hankalan raskauden vuoksi se idea peruuntui. Eli Ruotsi ja USA, siinäpä ne.

2015ps 2015 6ps

6. Mitä sellaista toivoisit itsellesi, mitä et kuluneen vuoden aikana saanut?

Treenaamisen jouduin lopettamaan aivan liian aikaisin ja mielelläni olisin matkustanutkin enemmän.

7.  Mikä päivämäärä kuluneelta vuodelta tulee aina muistuttamaan sinua tästä kuluneesta kaudesta?

29.12, tuon pienen tytön syntymäpäivä.

2015 9ps

8.  Mikä oli suurin saavutuksesi kuluneen vuoden aikana?

Varmasti raskaus ja lapsen saanti. Myös uudessä työpaikassa aloituksen voin laskea tähän.

9.  Mikä oli suurin pettymyksesi?

Toistan ehkä vähän itseäni, mutta se, että raskausaika oli niinkin vaikea kuin se oli. Voin rehellisesti sanoa nauttineeni siitä hetkisen vasta ihan lopussa, viimeiset puolitoista kuukautta. Olin kuvitellut myös pystyväni jumppaamaan ihan loppumetreille asti, mutta toisin kävi.

10.  Sairastitko tai loukkaannuitko?

Kaikilta perusflunssilta vältyin enkä loukkaantunutkaan, mutta kärsin noin kolme kuukautta kestäneestä ”noroviruksesta”, jonka muistoja aika ei ole ihan vielä kullannut. Olin myös työpaikalta enemmän sairaslomalla kuin koskaan.

11.  Mikä oli paras ostoksesi?

Eiköhän se ole tämä uusi asunto ja Miamin matka.

12.  Kenen käytös pöyristytti sinua eniten?

Hmm, minua pöyristyttää usein ihmisten käytös ja tänä vuonna siihen on ollut liikaa aihetta jo kotimaan tapahtumienkin tiimoilta. Jostain syystä olen myös raskausaikana alkanut kiinnittämään enemmän huomiota lastenkasvatukseen ja vanhempien reaktioon tietyissä tilanteissa ja enää en yhtään ihmettele, että koulussa opettajat joutuvat niin paljon kasvatuspuuhiin. Aika monille vanhemmille tuntuu olevan haastavaa ottaa tänä päivänä tietynlainen auktoriteetin rooli lasten elämässä. Joku kaverivanhemmuus -trendi on valloillaan.

13.  Mihin käytit suurimman osan rahoistasi? 

Kotiin, matkustamiseen ja ruokaan. Tänä vuonna aika paljon sain kulumaan myös lapsen hankintoihin.

14. Mistä ihan todella, todella innostuit?

Innostun helposti niin monista asioista. Innostuin siitä, että pääsen 2016 taas treenaamaan kunnolla ja tilasin treenikamoja jo loppuvuodesta varastoon, innostuin pienistä vauvanvaatteista ja pienen tulokkaan huoneen sisustamisesta. Raskauden lopussa sain myös jonkinlaisen paniikki-innostuksen kodin sisustuksen suhteen ja tilailin ahkerasti julisteita, ostin kehyksiä, mallailin mattoja ja tuunailin hyllyjä.

15.  Mikä laulu tulee aina muistuttamaan sinua kuluneesta kaudesta?

Axwell and Ingrosso – Sun is shining. Bongasin sen ensin toukokuussa sohvannurkassa maatessani HM:n mainoksesta ja jäin koukkuun. Se olikin ainoa mainos, joka ei saa minua edelleen voimaan pahoin. Pahoinvointisena alkukesästä jouduin viettämään paljon aikaa sohvalla TV:n edessä ja esimerkiksi Lidlin grillimaisteri mainosta tai Zalandon mainosta, jossa Cara Delevingne heiluttelee laukkua en voi vieläkään katsoa voimatta pahoin. Grilliruokakaan ei maistunut pitkään aikaan.

2015 1ps

2015 3ps

16.  Viime kauteen verrattuna oletko

I onnellisempi vai onnettomampi: Onnellisempi.

II Laihempi vai lihavampi: Lihavampi, raskaus on tehnyt tehtävänsä. Tosin itsekin olin yllättynyt, kun tajusin ettei niitä ylimääräisiä kiloja paljon sitten jäänytkään. Luulin, että takaisin omiin mittoihin pääsy kestäisi puoli vuotta.

III Rikkaampi vai köyhempi: Varmaan aika samoissa mennään, vähän rikkaampi ehkä.

17.  Mitä toivoisit tehneesi enemmän?

Toistan itseäni taas ja sanon treenanneeni. Mutta olisin oikeastaan voinut myös laittaa vähän rahaa säästöön. Mielelläni olisin myös matkustanut enemmän.

18.  Mitä toivoisit tehneesi vähemmän?

Öö, oksentanut…heh. Ärsyynnyn myös helposti ihmisten sanomisista tai tekemisistä sosiaalisessa mediassa ja sitä olisin voinut tehdä myös vähän vähemmän, turhaa mielen pahoittamista ja energian tuhlausta. Tähän olisi tietysti myös auttanut se, ettei olisi roikkunut siellä sosiaalisessa mediassa niin paljon.

19.  Miten vietit joulua? Entä juhannusta?

Jouluaaton vietimme kotona mieheni, äitini, siskoni ja koiran kanssa syöden, juoden, pelaten ja hautausmaalla pyörähtäen. Joulupäivänä olimme mieheni vanhempien luona. Juhannusaaton olimme kotona ja teimme hodareita, juhannuspäivänä lensimme Miamiin. Meillä ei ole mitään suuria juhannusperinteitä ja viimeiset vuodet olemme viettäneet sen ainakin osittain jo matkoilla.

20.  Rakastuitko kauden aikana?

Kyllä varmasti useampaan otteeseen mieheeni uudelleen erilaisissa tilanteissa ja tietysti tuoreeseen tyttäreemme (ja koiraan!).

2015 8ps

2015blog4

21.  Mikä oli lempi telkkariohjelmasi?

House of Cards, Suits, Gilmore girls ja vuosi toisensa jälkeen Frendit.

22.  Vihaatko mitään tai ketään, jota et vihannut viime vuonna tähän aikaan?

En kyllä usko.

23.   Mikä oli paras lukemasi kirja?

Pamela Druckermanin Kuinka kasvattaa bebe, joka käsittelee ranskalaisia kasvatuskäytäntöjä. Tätä kirjaa voisin ehdottomasti suositella myös ihmisille joilla ei ole tai ole tulossakaan lapsia. Kirja on täynnä mielenkiintoisia pointteja huumorilla höystettynä.

24.  Mikä oli suurin musiikillinen löytösi?

Tänä vuonna ei tainnut olla mitään suurempaa. Tälle uudelle vuodelle on tosin keikkalippuja jo takataskussa, toukokuussa Mumford & Sons ja kesäkuussa Muse (jonka olen nähnyt aiemmin jo kolme kertaa).

25.  Mitä halusit ja sait?

Vaikka mitä, ainakin uuden kivan kodin, pitkän ja lämpimän matkan kesälle ja uuden objektiivin kameraan.

26.  Mitä halusit, mutta et saanut?

Mahdollisuutta treenaamiseen loppukesällä tai syksyllä, venettä, Burberryn trenssiä (vieläkään).

2015blog 2015blog1

27.  Mikä oli vuoden paras elokuva?

Kävin viime vuonna hävettävän vähän elokuvissa, ehkä kolme kertaa. Enkä muista, että olisin katsonut jotain todella mieleenpainuvaa elokuvaa kotonakaan. Pixarin animaatio Inside out oli yllättäen aika hyvä ihan aikuiseenkin makuun. Tykkäsin myös Entouragesta. Sarja oli aikoinaan yksi parhaista ja tiesin jo valmiiksi tykästyväni elokuvaan.  Olen lokakuusta alkaen halunnut nähdä Straight Outta Compton, mutta en muka missään välissä ehtinyt. Olisin ennustanut sen olevan viime vuoden paras elokuva. Siitä saattaa nyt siis tulla tämän vuoden paras leffa.

28.  Mitä teit syntymäpäivänäsi ja paljonko täytit?

Meillä oli pöytävaraus palkittuun Spis ravintolaan, mutta mieheni sairastui ja jouduimme perumaan sen. Nyt en muista, mitä sitten teimme. Söimme varmaankin hyvän illallisen kotona, ehkä jotain leivoksiakin. Täytin 32.

29. Mikä yksittäinen asia olisi tehnyt vuodestasi selvästi paremman ja onnellisemman?

Sairausloman radikaali vähentyminen, mutta hyvästä syystähän silläkin oltiin.

30.  Kuinka määrittelisit tyylisi kuluneen vuoden aikana.

Tyylini menee koko ajan simppelimpään suuntaan ja mitään hutiostoksia ja kokeiluja tulee enää harvoin tehtyä. Farkuista, t-paidoista, neuleista ja silkkipaidoista en luovu ja hyvä takki kruunaa kokonaisuuden. Loppuvuoden raskauslook oli mustat housut, musta tai raitainen paita ja pitkä neuletakki (Samsoe & Samsoen, loisto-ostos).

2015bl

31.  Mikä piti sinut järjissäsi?

En menetä helposti järkeäni. Olen aika chilli tyyppi. Mieheni tuki on toki korvaamaton.

32.  Ketä julkkista himoitsit eniten?

En tiedä himoitsinko erityisesti ketään, mutta Akateemisessa nähty Jens Lapidus teki jonkinlaisen vaikutuksen. Ruotsalaiset miehet osaavat näyttää hyvältä. Ja Ari Gold (Entourage) on kestosuosikki.

33.  Mikä poliittinen tilanne tai tapahtuma liikutti sinua eniten?

En osaa ehkä mainita yhtä tieyttyä tapahtumaa, koska koko ajan tämän vuoden aikana on tapahtunut niin paljon ikäviä asioita. Ylipäätänsä toivoisin, että maailmassa ja erityisesti ihmisten asenteissa moni asia pian muuttuisi.

34.  Ketä kaipasit?

Isovanhempiani, joita näin aivan liian harvoin.

35.  Kuka oli paras tapaamasi ihminen?

Tuo pieni tuore tyttöni.

36.  Mikä tai kuka yllätti sinut kuluneena vuonna?

Vaikea kysymys. Yllätin itse itseni useampaankin kertaan hillitsemällä sanomiseni oikeana hetkenä, tekemällä kompromisseja ja muuttamalla asennettani joitakin asioita kohtaan. Olo oli kevyt. Ehkä tätä kutsutaan aikuistumiseksi.

37.  Mitkä viisi asiaa asetat itsellesi tavoitteeksi ensi vuodelle? Nämä eivät ole uudenvuodenlupauksia vaan henkilökohtaisia tavoitteita.

  1. Muistan nauttia jokaisesta päivästä lapseni kanssa, kun hän on vielä pieni. Ilmeisesti he kasvavat kovin nopeasti.
  2. Haluan matkustaa usempaan otteeseen.
  3. Luen kaikki odottavassa pinossa olevat kirjat.
  4. Valokuvaan paljon.
  5. Urheilen monipuolisesti ja aloitan taas juoksun kunhan viimein saan siihen luvan.

3 kommenttia artikkeliin ”Vuosi 2015

  1. Päivitysilmoitus: Vuosikatsaus 2016 |

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s