tukholmajoulu

Huomasin muutama päivä sitten, että normaalin kaltaista joulufiilistä ei vielä ole. Tuntuu, että kaikki asiat ovat kotona kesken, mikään ei valmistu, mutta loppujen lopuksi en edes tiedä mitä pitäisi tehdä. Olen yleensä aika stressitön ja lungi luonteeltani ja tämä keskeneräinen olotila on häiritsevä. Voisikohan tämä olla joku loppuraskauden yleinen tila? Luulin, että näihin aikoihin olo olisi täysin zen. Olen kuitenkin lomalla, en pelkää synnytystä, joulu on tulossa, hankinnat vauvalle tehty ja joulutarjottavatkin suunniteltu. Mutta ei. Kokeilen tänään vielä siivota, kokata hyvän illallisen (löysin hyvän reseptin taas Glorian ruoka ja viini -lehdestä) ja ulkoilla paljon. Josko se siitä.

Huomaan myös etten jaksa ihan niin paljon panostaa joulujuttuihin tänä vuonna kuin yleensä. Olen kokeillutkin tarkoituksella pieniä helpottavia juttuja. Tarjosin ensimmäistä kertaa vieraille joulutorttuja, joita ei itse taiteilla ja hillokin on valmiina. Ennen minua kauhistutti ajatus näistä tortuista, nyt ne tuntuivat juuri oikeilta.

joulutorttuja

Koska alkuviikosta saimme nautiskella pienestä pakkasestakin, tuuletin petivaatteet ulkona ja vaihdoin pellavalakanat sänkyyn. Viileisiin puhtaisiin lakanoihin hyppääminen se vasta rentouttavaa ja ihanaa onkin.

tuuletus

DSC05574

Tilasin ainakin puolet jouluruuista kaupasta valmiiksi haettavaksi päivää ennen aattoa. Oikeastaan kyllä nautin kaupassa käynnistä (myös ruuhkassa). Se on yksin jollain tapaa jopa terapeuttista, jos asenne on oikea. Nyt en ole varma asenteesta ja tiedän, että  yhden tai kaksi kauppareissua joudun tekemään jokatapauksessa tuon valmiin tilauksen lisäksi. Joten helpottava tekijä sekin. Päätin myös ostaa jotain sellaista valmiina, mitä yleensä teemme itse. Ei se oikeasti ole niin justiinsa.

Kehittelin myös piparkakkujen päälle jotain uutta sen ainaisen tuorejuuston lisäksi. Tällä kertaa päällä oli valkohomejuustoa ja aprikoosihilloa, toimii.

piparkakkuja ja juustoa

Koska rakastan viinejä, niiden juomista, viinimenun suunnittelua, uusien viinien testailuja ja sokkotestejä, rentouduin myös suunnittelemalla joulupöytään viinejä. Jos olisi mahdollisuus tänä vuonna sitä muutamaa kulausta enemmän nauttia, suunnittelisin koko joulumenun sampanjan ympärille. Tiedän tosin, että mieheni ja siskoni taitaa haluta punkkua ja äitini valkkaria niin niillekin oli suotava pieni hetki ajatuksista. Tänä vuonna valitsisin nämä kolme, lihalle punkkua Rhonesta, kaloille ja vaihtoehtoiseksi valkkariksi Pinot Gris:ta Alsacesta. Kyseinen valkkari on muuten oma pitkäaikainen suosikkini ja voisin valita viinin myös siksi ainoaksi valinnaksi joulupöytään. Toimii possunkin kanssa vallan mainiosti. Mutta kuten sanottua tänä vuonna nauttisin aterian läpi sampanjalla, se ei ole ikinä väärin, ehkäpä tällä. Miksei joku rosésampanjakin olisi oiva valinta joulupöytään.

sampanjaa

Pienen joulutunnelman sai myös aikaan Anine Bingin lähetys alkuviikosta. Ihailin uutta collegea hetken, sovitin (eihän se päälle vielä mahdu) ja pakkasin odottamaan aattoa. Sen jälkeen laitan sen samaan paikkaan uusien nahkahousujen kanssa odottamaan oman kropan paluuta.

aninebing

Jos on hyviä vinkkejä joulutunnelman saavuttamiseksi joululaulujen lisäksi, otan niitä mielelläni vastaan. Tänään kokeilen Teurastamon joulumarkkinoita.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s