joulukassi1

Mitä vanhemmaksi tulen, sitä vähemmän näköjään siedän mitään kuvioituja lahjapapereita. Arvostan kaikkia itsekehiteltyjä kierrätysratkaisuja pakkaamisessa ja pyrinkin usein säilyttämään paketeista silkkinauhoja tai erityisen hienoja papereita myöhempää käyttöä varten. Säilytän herkästi myös paperikasseja, niitä onkin kaikki paikat pullollaan. Sanoo Marie Kondo mitä haluaa, niistä en luovu! Tosin hänhän kehoittaa säilyttämään ne asiat, mitkä tekevät iloiseksi ja onnelliseksi ja hienot paperikassit toimittavat tätä virkaa yhtenä asiana omassa kodissani.

Pakko on tosin myöntää, että olen aika huono paketoimaan. Tykkään suunnitella, mutta toteutus onkin aina vähän kinkkisempi juttu. Aikoinaan kun pelasin nuorena koripalloa, pahin pelkoni oli, että valmentajamme lähettävät meidät johonkin markettiin joulukuussa pakkaamaan asiakkaiden lahjoja. Se olisi ollut katastrofi. Näin aikuisiällä olen ymmärtänyt mennä aika pitkälti sieltä missä aita on matalin, ei vaikeita naruviritelmia ja pysyttäytyminen yksinkertaisissa hyviksi havaituissa suunnitelmissa.

lahjakori

 

packing1 packing6

Tänä vuonna tein valkoisia joulupaketteja, Granitin valkoisella paperilla ja mustavalkoisilla teipeillä, Tigerin juuttinauhalla ja yhden ei valkoisen kokeilun vanhalla Voguella. Suoritin aika ison lehti-inventaarion pari päivää sitten ja, koska en ollut ehtinyt viedä niitä vielä keräykseen, kokeilin käyttää paketointiin. Olen ihan tyytyväinen lopputulokseen. Jo viime jouluna luin jostain tästä hauskasta idesta. Toinen ehdotus oli käyttää vanhojen kirjojen sivuja, houkutteleva ehdotus sekin.

packing3

 

packing10

Lasten paketit nyt kuitenkin ovat aika tylsiä ja erottuvat jouluisin liikaa muista, jos ne on pakattu valkoiseen paperiin. Syksyllä aika sattumalta ihan muita juttuja googlaillessani törmäsin kuitenkin tällaisiin hauskoihin eläinpakettikortteihin netissä, jotka voi itse printata ulos. Näin valkoiseenkin paperiin saatiin vähän eloa.

packing5 joulukassi3

Aika kiva idea on käyttää paketeissa myös vaikka kanelitankoja. Ne näyttää hauskalta paketin päällä ja tuoksu kruunaa koko komeuden. Tänä vuonna muistin laittaa kanelitangon yhteen pakettiin, minulta minulle, noloa. Mutta Anine Bingin lähetys saapui maanantaina ovelle eikä se mahdu vielä päälle niin samapa tuo oli paketoida ja yllättyä aattona. Granitissa myytiin muuten kappalehintaan kanelitankoja ja desihintaan tähtianiksia, kivoja koristeitakin ne ovat ja anikset voi käyttää vaikka itsetehtyyn glögiin lähempänä aattoa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s