lillaroberts

Etsin kuukausi toisensa jälkeen sitä Helsingin parasta brunssia ja eilen taidettiin olla jo lähellä. Se nimittäin ansaitsee monta ylistyssanaa. Odotuksiakin oli, mutta kokemus olikin yllättäen vielä paljon parempi. Arvostan brunsseilla konstailemattomia, tuoreista raaka-aineista tehtyjä tarjottavia muutamalla pienellä erityisjutuilla tuettuna, hyvää tunnelmaa, houkuttelevaa sistustusta, astioihin panostamista ja palvelua. Tätä kaikkea löytyi Hotel Lilla Robertsista.

lr

Mahdollista oli valita all day -breakfast (jossa on ilmeisesti viikonloppuisin vähän jotain extraa) tai ruuat kokonaan listalta. Oma kokemukseni perustuu nyt täysin tuohon all day -breakfastiin. Kylmien ruokien tiskillä oli mm. salaatteja, kalaa, skagenia, leikkeileitä, juustoja, piirakkaa, jugurttia, kuivattuja marjoja, pähkinöitä, luomumysliä ja muita tarvittavia lisukkeita. Tarjolla oli myös erilaisia leipiä ja lämpimässä perinteikkäästi kananmunaa ja pekonia.

lr11

lr3

Omalle visualistin silmälle jälkiruokapöydässä riittävää olisi ollut jo tuo upea Macaron-esillepano, mutta olihan siellä vaikka mitä muutakin kekseistä pulliin, marmeladiin ja ei niin yleiseen karkkibuffaan, jotka sai kerätä pieneen kulhoon.

Mikä brunssista teki sitten hyvän?

  1. Tuoreet raaka-aineet ja herkullinen ruoka
  2. Hyvä kahvi, joka kannettiin kannussa pöytään
  3. Miljöö, ehdottomasti!
  4. Astioihin panostus
  5. Sijainti
  6. Kauniit esillepanot
  7. Tunnelma
  8. Pakko vielä mainita tuo ihana lattia ja tyylillä toteutetut wc-tilat, joiden kauniit käsisaippuapullot olivat vielä piste i:n päälle

lr6

lr1

En itse niinkään fanita Iittalan Taika-astioita, mutta tuohon miljööseen ne sopivat paremmin kuin hyvin ja mikä tärkeintä kahvikuppi oli tarpeeksi iso. Mikään ei pilaa tunnelmaa niin hyvin, kuin kuppi johon mahtuu maksimissaan kaksi desiä kahvia. Olen hieman hiljaisesti haaveillut tuollaisesta kuviollisesta (tosin tietty pienemmästä) laatasta kylpyhuoneeseen ja jos jossain vaiheessa jotain kylpyhuoneremonttia toteutamme niin saattaisinpa jotain vastaavaa kokeilla (jos uskallusta tarpeeksi löytyisi).

lr8 lr9

Brunssin jälkeen oli vielä aikaa tehdä hieman viimeisiä jouluostoksia ja ihailla tovi Espan jouluvaloja. Kauniit ne todella tänä vuonna ovat, mutta täytyy sanoa, että eilisen harmauden ja sumun keskellä eivät tulleet ehkä parhaiten edukseen esille. Paras tapa kuitenkin tämän harmauden, sateen ja joulukuun kiireiden keskellä on istahtaa pariksi tunniksi pitkälle aamiaiselle jonnekin muualle kuin kotiin (jossa ne projektit kyllä odottavat).

Löysin googlaillessani muuten australialaisen syyskuussa julkaistun lehtijutun Lilla Robertsista. Sana ”hygge” oli kyllä jutun mukaan yhtäkkiä suomea. Kuvaa kyllä ravintolan tunnelmaa todella hyvin. Ei meillä itseasiassa taida olla tarpeeksi hyvää yhtä sanaa.

Jos ja kun tulevaisuudessa kaipaan jotain hengähdystaukoa vauva-arjen keskellä niin otan ehdottomasti huoneen tuolta, testaan hotellin drinkkibaarin ja nautin brunssin uudelleen. Illallistamaan menisin Bröd:iin tai Sinneen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s