jugurttimysli

Ei tässä vielä olla joulua viettämässä, mutta huomenna on marraskuu ja se tarkoittaa yleensä sitä, että tarvitaan vähän havuja, lisää kynttilöitä ja ehkä jo vähän glögiä. Ehdoton suosikkiglögini glühweinin lisäksi on Blossa, joka vuosi. Eikä mikään vuosikertamaku tai pullo vaan se perusmausteilla varustettu. En ole yhtenäkään vuonna ostanut Blossan vuosikertaglögiä. Taisin saada yliannostuksen siitä ryntäyksestä työskennellessäni opiskeluaikana Alkossa. Ruokakaupasta löytyvä alkoholittomaan punkkuun tehty Blossakin on tosi hyvää, ei häviä paljon holilliselle.

kataja2

korkit

En muutenkaan ole koskaan ymmärtänyt sitä, että joulu rykäistään yhtenä viikonloppuna kasaan. Mielestäni paljon hauskempaa on miettiä sitä pala palalta, fiilistellä, muutella koristeiden paikkoja ja lisätä kynttilöitä ja havuja pikkuhiljaa. Joka vuosi en halua edes samaa määrää koristeita, tänä vuonna ajattelin pysytellä aika minimissä, eikä mitään punaista, kiitos. Hyvään tunnelmaan riittää kynttilät, ulkovalot, havupuut, kävyt, muutama joulupallo, kranssi ja tärkeimpänä musiikki ja tuoksut. Sen takia haluan tehdä piparkakut itse, enkä ostaa kaupasta. Joulukorttirahat taidan tänä vuonna sijoittaa johonkin silloin hyvältä tuntuvaan hyväntekeväisyyskohteeseen.

kynttilät

tuija2Perinteisen joulutuoksun saa aikaiseksi myös joulumyslillä, jota muuten tein ensimmäisen koesatsin jo tänään. Muuttelen reseptiä aina välillä sen mukaan mitä kotoa löytyy, mutta perusrunko on aika sama, pähkinöitä, manteleita, siemeniä, kaurahiutaleita, öljyä, vaahterasiirappia/hunajaa, piparkakkumaustetta ja kanelia (joskus kardemummaa). Valmiin myslin joukkoon voi heittää vielä Gojimarjoja, karpaloita, puolukoita, mustikoita tai vaikka omenia. Tämän päivän versio löytyy alta. Se oli taas uskomattoman hyvää.

mysli1

JOULUMYSLI

2dl kaurahiutaleita

noin 120g saksanpähkinöitä

noin 120g kuorimattomia manteleita

ruokalusikallinen pellavansiemeniä

pari ruokalusikallista auringonkukansiemeniä

1dl oliiviöljyä

vapaalla kädellä oman maun mukaan hunajaa ja vaahterasiirappia (yhteensä ehkä 3 ruokalusikallista)

2tl piparkakkumaustetta

3tl kanelia

reilu kourallinen kuivattuja karpaloita

Karpaloita lukuunottamatta kaikki muut ainekset oli 175 asteisessa uunissa ehkä noin 20 minuuttia. Pähkinät palaa helposti, joten kannattaa olla tarkkana. Otan pellin pois uunista yleensä useita kertoja, jotta saan juuri haluamani lopputuloksen. Olen liian usein aikaisempina vuosina polttanut ensimmäisen satsin.

mysli2

4 kommenttia artikkeliin ”Mysliä ja piparkakkumaustetta

    1. Laita! Munkin pitää tehdä viikonloppuna lisää, isompi satsi. Ensimmäinen loppui jo. Pelkästään paahdetut mantelitkin on jo huippuhyviä.

      Tykkää

  1. Päivitysilmoitus: Joulubrunssilla |
  2. Päivitysilmoitus: Vinkit viikonloppuun |

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s