turkub17

1. Kaupungin ehdottomasti upein alue on joen ranta molemmin puolin. Voisin kävellä sitä ympäri vaikka kuinka monta kertaa kyllästymättä maisemiin. Aina tulee vastaan joku kiva kahvila tai ravintola, johon mielellään istuisi nauttimaan kupin kahvia, lasin viiniä tai vaikka lounaan. Ravintolalaivat valaisivat nyt jo pimeinä syysiltoina rantabulevardia kauniisti ja voin vain kuvitella miltä alue näyttää joulukuussa.

2. Todella kattava ravintolavalikoima pienellä alueella. Olen testannut ravintoloista ihan vain muutamaan hassun ja niissäkään kaikissa en ole syönyt. Mutta todella lämpimästi voin ainakin suositella vuoden takaisen reissun Tintåa ja tämän viikonlopun valintaa, italialaista Sergio’sia. Iltapäivän drinkeille istahdimme ravintolaan nimeltä Pinella, jonka yläkerrasta löytyy baari ja alakerrasta ravintola. Oli muuten yksi tunnelmallisimmista paikoista, joissa olen käynyt. Sinne suuntaan ensi reissulla myös syömään.

turkub22 turkub24 turkub13turkub2
3. Hintataso verrattuna Helsinkiin on alhainen. Ravintoloissa todella siis saa vastinetta rahoilleen. Ja pääkaupunkiseudulla asuvana ei halua edes tutustua asuntojen hintoihin tai saa helposti pahan mielen.

4. Tori, jossa tuntuu olevan aina elämää ja toimintaa. Turkulaiset selkeästi käyttävät toria ruoka- ja kukkaostoksiin. Olisi tehnyt mieli ostaa kauniita liljoja kotiin, mutta kuljetusmatka alkoi tuntua liian pitkältä. Syksyn kunniaksi torilta löytyi myös kurpitsamyyjä.

turkub23

5. Vesistöjen läheisyys. Kaupungin läpi virtaa joki ja meri on vieressä. Kaupunki ilman vettä olisi varmasti aika kolkko. Saaristo on upea ja todella lähellä.

6. Kaupunkia ympäröi puistot. Kesän piknik-paikkoja ei tarvitsee kaukaa lähteä etsimään. Koirillekin vaihtelevia lenkkimaastoja varmasti löytyy. Ravintolan ikkunasta perjantai iltana seurailinkin kuinka turkulaiset tykkäävät ulkoiluttaa koiria ainakin jokirannassa, enkä yhtään ihmettele! Koirat tekivät iltalenkkejä vielä myöhään pimeällä ja nautiskelivat selkeästi kaupungin tunnelmasta villapaidat päällä.

turkub16

7. Ehdimme reissulla myös vähän kulttuurin ja historian pariin. Ja olihan Turun Tuomiokirkko kaunis ja historialtaan mielenkiintoinen. Kirkko oli sisältä kuin yksi museoista ja uskon, että aikamoisen mieleenpainuvat kirkkohäät saa, jos tuota käytävää pääsee alttarille astelemaan. Kävimme myös jokirannan arkeologis-historiallisessa museossa, josta löytyy muutaman keskiaikaisen kivirakennuksen rauniot ja kattaus Turun historiaan aina keskiajalta 1900-luvulle.

turkub8

8. Kaupunki on täynnä ketjuun kuulumattomia viehättäviä kahviloita. Vaikka tunnetusti tykkäänkin Starbucksista ja Espresso Housesta, välillä kivaa vaihtelua on istua johonkin vähän ennalta arvaamattomampaan paikkaan. Perjantaina suuntasimme ihan ensitöiksemme raakakakkuja, supersalaatteja ja esimerkiksi Bulletproof kahvia tarjoavaan Pureen, joka oli ensinnäkin kahvilana todella viihtyisä ja uskaltaisinpa myös sanoa, että sain siellä parhaan maistamani raakakakkupalan. Lauantaina kahvittelimme jokirannan Café Art:issa.

turkub6 turkub3 turkub26

9. En ole ollut koskaan Turussa huonolla ilmalla. Oletan siis, että siellä paistaa aina aurinko. Lokakuun puolessa välissäkin istuimme vielä kahvilan terassilla ilman lämpölamppuja tai hanskoja.

10. Alle kahden tunnin automatka Helsingistä antaa mahdollisuuden aika pikaisellekin (vaikka vain päivän) reissulle kaupunkiin ja, koska kaupunki on kompakti niin aikaa ei tuhlaannu siirtymiseen paikasta toiseen. Pidemmällä reissulla tämä tosin voisi olla jo puuduttavaa.

2 kommenttia artikkeliin ”Kymmenen syytä matkustaa Turkuun

 1. Ihana postaus. Tuo viimeinen kuva on tosi hieno. Tykkään Turusta ihan älyttömän paljon, siellä tulee kyllä käytyä muutamia kertoja vuodessa. Tintå, Mami, Kaskis, Smör, Cafe Art… ihania kaikki. Ja Sisustuksen koodi on upea sisustuskauppa, Element täydellinen vaatekauppa.

  ps. mä vähän matkin sua, ja laitoin kurpitsapuuron reseptin blogiini, 😉

  Ihanaa viikkoa!

  Tykkää

 2. Tuo Kaskis tuntuu olevan nyt ”se ravintola”, mutta olin jo ajat sitten päättänyt testata seuraavaksi Sergio’sin 🙂 Sisustuksen koodissa käyn aina itsekin, mutta Element on ihan vieras. Missähän se on?
  Kyllä sitä reseptiä kannattaakin jakaa, olihan se niin hyvää! Ilmeisesti tykkäsit sinäkin. Glorian ruoka ja viini harvoin pettää (niin kauan kuin ohje pysyy itselleni tarpeeksi yksinkertaisena :))

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s