blogi1lehdet

Pitkiä aamiaisia, kahvia, hesari, vähän leikkejä, lenkkejä, kokkausta, surffausta, kirjoja ja lehtiä, niistä on sunnuntait tehty. Joskus kokkailu vaihtuu take away -ruokaan ja lenkit jää lyhyiksi huonon sään vuoksi, mutta sitten parannetaan muita juttuja. Inhoan ruokapöydässä lukemista, mutta viikonloppuaamiaiset ovat poikkeus, niihinhän kuuluu Hesari suurena osana. Koskaan en pääse aloittamaan etusivulta, koska aamiaisseurani ehtii lehden kimppuun aina ensin. Luetaan sitten osa kerrallaan siinä järjestyksessä kuin niitä irtoaa, ei sen niin väliä.

Olen muuten lisännyt kahviin nyt parina aamuna kookosöljyä. Jotkut kai käyttävät sitä ihan maidon korvikkeena, mutta itse en kyllä maidosta öljyn vuoksi luopunut. Saa se kuitenkin kahvin tuoksumaan ja maistumaan astetta paremmalta. Jotain terveysvaikutuksiakin varmasti on. Taidanpa laittaa edelleenkin. Ja huulirasvaakaan ei tarvitse aamulla, koska kahvinjuonti pehmentää mukavasti samalla huulet öljyn ansiosta.

kahvia

Pitkän aamiaisen jälkeen päivä yleensä jatkuu poikkeuksetta ulkona. Kotikulmilla lenkkeilen niin paljon viikon aikana, että viikonloppuisin on kiva mennä vähän uusiin maisemiin nauttimaan auringosta, ulkoilmasta, merestä ja jos hyvin käy niin lenkin jälkeen kahvista jonkun rantakahvilan terassilla. Tänä sunnuntaina palasimme tosin vanhoille kotikulmille. Sieltä nyt vain löytyy parhaat merenrantakahvilat. Ja onpa tarjottu upeaa säätä jo kohta kaksi viikkoa, aurinkoa, aurinkoa. Pieni kylmyys ei haittaa mitään, jos aurinko paistaa, varustelu kysymyshän se vain on.

blogi4

blogi5

blogi3

Nälkäisenä sitä yleensä kotiin palaa ja kuten eilen jo mainitsin, niin sunnuntaipäivällisenä kokeilin sitä kuuluisaa sitruunapastaa, joka osoittautui tosi hyväksi. Avokadopasta ei herättänyt tässä taloudessa koskaan mitään lujia hurraa-huutoja, vaikka muuten avokadoa paljon syömmekin, mutta sitruunapastaa teen varmasti joskus myös uudelleen. Syömme pastaa todella harvoin ja taas eilen totesin, että se on vähän aliarvostettu ruokalaji tällä hetkellä, vaihtoehtoja riittää.

Muutenkin tykkään panostaa sunnuntaipäivällisiin. Viini kuuluu ateriaan, kangasservetit on aina käytössä ja sinä hetkenä ei someteta tai katsella tv:tä. Tästä perinteestä on kiva pitää kiinni. Tarkoitus olisi vielä kiillottaa mieheni vanhat ilmeisesti kummilahjaksi saadut aterimet, jotka voisivat hyvin kuulua tähän sunnuntaiperinteeseen. Servetit olisi ehkä kiva vaihtaa myös puhtaanvalkoisiin.

blogi7

blogi8

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s