IMG_3881

Syksy ehti tällä viikolla kotiin asti. Aikeita oli ollut jo pari viikkoa, mutta viimein ehdin ja sain sen itsestäni irti. Kurpitsoja ripottelin sinne tänne, lehtiä keräsin metsästä ja kovasti haaveilin herkullisista kurpitsaresepteistä. Yksi ahkera apulainenkin on aina mukana, kun jotain uutta tapahtuu.

IMG_3903

Keskiviikkona ehdin myös Hullujen Päivien ensimmäiseen ryntäykseen ja totesin, että päivien oikean luonteen näkee vasta kun uskaltautuu kurkistamaan lastenosastolle. Se vaunujen, äitien ja isoäitien määrä oli valtaisa. Kaikki lapset tuntuivat tosin istuvan tai nukkuvan vaunuissa aika tyytyväisinä. Tuon salaisuuden haluaisin oppia. Unohdin tietysti hämmennyksissä, mitä alunperin olin tullut hakemaan ja käteen tarttui kaikkea muuta unirievusta rusettivillatakkiin. Vasta ovella lähtiessä muistin osastovierailun alkuperäisen tarkoituksen ja vastahakoisesti palasin kuin palasinkin takaisin. Kovassa nälässä ehdin onneksi myös nauttia aamiaista kaiken hälinän keskellä.

IMG_3890

Tein viikolla myös sitä kahvipullakorviketta, josta puhuttiinkin jo. Maistui vielä paremmalta muuten seuraavana päivänä. Viimeiset rippeet on jäljellä.

IMG_3919

Lauantaina lenkin jälkeen totesin, että jostain se lastentarvikkeiden hankkiminen on aloitettava ja suuntasimme lenkkitamineissa vaunuostoksille. Yleensä minulla on paha tapa jättää kaikki viime tippaan, mutta tässä asiassa ajattelin yrittää toimia tehokkaasti pikkuhiljaa ja niin systemaattisesti kuin vain kykenen, ei ainakaan toimitusajat säikäytä loppuvaiheessa. Sopivasti kaupan läheltä löytyi myös Fafa’s ja sillä oli helposti päivän lounaskin ratkaistu. Tykkään muuten tosi paljon noista take away -pusseista. Kunpa useammatkin paikat jaksaisivat panostaa pieniin visuaalisiin yksityiskohtiin enemmän.

IMG_3937

Viikolla oli uusi Glorian ruoka ja viini tipahtanut postilaatikkoon ja sieltähän löytyi vaikka kuinka monta tarpeeksi helppoa reseptiä kokeiltaviksi. Luen lehden aina kannesta kanteen, mutta yleensä testaan maksimissaan yhtä reseptiä kuukauden aikana. Nyt luulen, että voi tulla poikkeus sääntöön, siellä oli vaikka mitä risotosta lohi-sienisalaattiin ja spelttigranolaan. Tänä aamuna testasin jo kurpitsapiiraalta maistuvan aamupuuron, joka oli tosi hyvää! Tästä vielä viikolla lisää.

IMG_3944Tänä sunnuntaina olen viettänyt keittiössä erikoisen paljon aikaa. Pikaiset arki-illalliset viikolla ovat niin tylsää puurtamista, että viikonloppuna on kiva käyttää aikaa ja energiaa ruuanlaittoon. En ole ollut häävi kokki koskaan, mutta pikkuhiljaa into keittiössä uusiin resepteihin on kasvanut. Ja voisin sanoa, että onnistun nykyisin jopa useammin kuin epäonnistun ja se on aikamoinen edistysaskel. Tänä sunnuntaina voin laittaa taas raksin onnistumisiin, koska tein kuuluisaa sitruuna(some)pastaa ja siitä tuli hyvää (tosin en kyllä tiedä, missä kohdassa reseptiä voisi epäonnistua). Lisäsin alkuperäisversioon kuitenkin pekonia, mutta olisi varmasti ollut hyvää ilmankin.

Kaipaan viinin kanssa kokkailuja tosi paljon. Siinä on oma tunnelmansa avata pullo jo ruuanlaiton yhteydessä ja nauttia viiniä puoli lasillista radion soidessa taustalla.

IMG_3952

Koko viikon instagramissa on ollut näköjään joku suunnittelematon keltainen teema. Eikä pääsiäinen ole lähelläkään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s