proteiinipatukat8

Vaikka kahviin yleensä haluankin maullisesti panostaa niin harvoin juon sitä sellaisenaan tai seisten kiireessä. Kahvin tarve on harvoin niin suuri etten ehtisi edes viideksi minuutiksi istua alas tai syödä sen kanssa jotain pientä. Ok, töissä tilanne on eri, puhun lähinnä kotikahvikäyttäytymisestä. Eikä mikä tahansa kuppikaan kelpaa. Siihen täytyy liittyä positiivisiä mielikuvia, jotta kahvi maistuu vieläkin paremmalta. Ehdoton suosikkini on Dean and Delucan valkoinen kuppi, jonka kannoin varoen kotiin viime Nykin reissulta. Nyt olen vähentänyt sen käyttöä, koska pelkään tekstin kuluvan ja ihan heti en pääse uutta hakemaan. Keskitän siis käytön viikonlopuille. Päivän laatukahvi on muuten Ikeasta. Olen halunnut pitkään kokeilla liikkeen tummapaahtoista kahvia ja tykkäsin.

Koska mitään sokeripommia kahvipullaksi en ajatellut itselleni loppukuussa sallia niin oli pakko keksiä taas uusi korvike, vähän vaihtelua riisikakakuille maapähkinävoin kanssa. Sovelsin ja sekoitin muutamia eri proteiinipatukkareseptejä ja lopputulos oli vähintääkin ihan hyvä. Tosin valmiit tuotokset muistuttavat enemmän vähän lässähtäneitä browniseja kuin mitään patukoita ja ilman jääkaappia ne täytyy syödäkin lusikalla, jos ei halua sotata käsiään. Mutta ei sen niin väliä, maku oli hyvä, ja tuoksu paistovaiheessa uskomattoman hyvä.

proteiinipatukat5Tarvitaan kaurahiutaleita, suklaamakuista proteiinijauhoa, raakakaakaojauhetta, kananmunan valkuiaisia, hunajaa, marjan makuista vauvaruokaa, leivinjauhetta ja vettä. Vettä ei kannata laittaa liikaa, koska se ilmeisesti tuhosi vähän koostumusta ja se, että korvasin stevian hunajalla. Kaikista ohjeista löytyi steviaa ja omaan makuun se ei istu, peittää kaiken muun alleen. Sitten vain jauhot ja nesteet erikseen sekaisin, lopuksi yhteen ja vartiksi uuniin.

proteiinipatukka11

proteiinipatukat6

Olinpa pitkästä aikaa kaupan vauvanruokahyllyllä. Joskus lukioaikoina söin välilä välipalaksi jotain hedelmäsekoituksia, mutta sen jälkeen olen hyllyt kiertänyt kaukaa. Vaihtoehtoja oli uskomattoman paljon ja ehkä olikin hyvä käydä tutustumassa tarjontaan jo vähän etuajassa. Tosin itselläni on aika kunnianhimoinen haave valmistaa ruokaa itse niin paljon kuin mahdollista. Katsotaan miten käy. Luomu oli onneksi ihan hyvin edustettuna.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s