syksy1

Olen ollut tänä syksynä vähän myöhäisherännyt kaiken kanssa. Laitan yleensä lyhdyt ulos jo elokuun pimeinä iltoina ja kynttilätkin kaivan kaapeista hyvissä ajoin. Kaulaliinat ja pipot ovat syyskuussa jo kaapissa helposti tartuttavissa ja kenkiä on vaihdettu. Johtuuko sitten suhteellisen lämpimästä syyskuusta vai omasta laiskuudesta, tänä vuonna poltin ensimmäisiä kynttilöitä viime viikolla, laitoin villakangastakin päälle eilen ja pipot ovat vieläkin varastossa hyvin pakattuina. Takin sentään ostin kummallisen hyvissä ajoin jo heinäkuussa (koska viime vuonna jäin nuolemaan näppejäni) ja uudet kumpparit (joille ei ole ollut yhtään käyttöä) odottavat eteisessä pääsyä sateisiin.

syysvaatteet10

kurpitsat1ps

Tällä viikolla olen viimein alkanut toimiin pikkuhiljaa. Syyskoristeluthan ovat siinä mielessä helppoja, että niitä saa ihan metsästä tai vaikka ruokakaupasta. Ostin kasan kurpitsoja lähimarketista maanantaina, ja eilen viimein sain niitä ripoteltua sinne tänne. Itseni tuntien ne vaihtelevat paikkaa viikottain sinne missä ne milloinkin parhaalta näyttää. En muutenkaan ole kodin stailaamisen suhteen niin turhan tarkka vaan tavaroiden ja koristeiden pitää asettua rennosti paikalleen. En voi esimerkiksi sietää silitettyjä pussilakanoita sängyssä ja tyynyjä tulee olla paljon, sohvalla, nojatuoleilla, sängyllä. Pehmeys on kaiken a ja o. Usein juuri pehmeys ja kauneus menee omassa sisustusnäkemyksessä käytännöllisyyden edelle eikä se tähänkään mennessä ole ongelmia tuottanut.

parveke

oliverkurpitsa

Omassa kaapissani on ammottova aukko vielä yhdelle syksyiselle hankinnalle, nimittäin kashmirneuleelle. Huomasin eilen, että tummansinisessä Uniqlon yksilössä on pieni reikä. Johtuneeko sitten tästä aktiivisesti kasvavasta vatsastani, jonka näköjään haluan unohtaa kun on kyse kivojen vaatteiden päälle pukemisesta. Toisessa neuleessani on taas tahra, jonka vuoksi joudun ilmeisesti viedä sen pesulaan, koska minulla ei ole mitään käsitystä miten kashmir tulisi kotioloissa pestä vai tulisiko ollenkaan. Uniqlo ilmeisesti toimittaa Suomeen, joten ehkäpä käyn nettisivuilla katsastamassa väritarjonnan ja laitan päälle seuraavan kerran vasta kun vatsa on vähän pienentynyt. Koiran villapaidassa ei onneksi ollut tahran tahraa.

oliver&converset

olivermatto

Syksyn pimenevistä illoista nauttiminen ei ole koskaan tuottanut ongelmia. Tarvitaan vain kynttilöitä, ulkovaloja, lehtiä, kirjoja. elokuvia, hyvää ruokaa ja punaviiniä. Viimeisestä joudun kyllä tänä syksynä luopumaan, koska en ole löytänyt tarpeeksi hyvää alkoholitonta punkkua. Viinin suhteen olen aika vaativa, laatu korvaa määrän ehdottomasti.

kynttilä

valot

Seuraavaksi olisi varmasti aika metsästää joku tarpeeksi hyvä ja helppo kurpitsaresepti, jota kokeilla (sokeriton tietysti). Täytyykin ottaa selvää miten tuota isoa vihannesta? käsitellään keittiössä.

2 kommenttia artikkeliin ”Se on syksy nyt

    1. Kiitos! Tuolit on ostettu kesällä Kodin 1:stä. Niitä oli muutamassa eri värissä ja kuosissa. Kiitos samoin, oikein hyvää syksyä!

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s