Tässäpä on syksyn ehdoton lempisalaatti. Yksinkerstaista, mutta hyvää ja aikaa valmistukseen menee noin 5 minuuttia, jos laskee mukaan pakkausten avaamiset ja juuston leikkaamisen. Tarvitaan paria eri salaattia pohjalle, kurkkua, kuivattuja karpaloita, pekaani- tai saksanpähkinöitä ja päälle jotain hyvää juustoa. Yleensä käytän jotain vuohenjuustoa, mutta tämän viikon versiossa taisi olla Manchegoa. Toimi niinkin. Viimeistelen annoksen joskus oliiviöljyllä, joskus balsamicolla, mutta ehkä parhaiten toimii kuitenkin hunaja. Jos haluaisi käyttää valmistukseen edes sen 10 minuuttia niin pähkinöitähän voisi paahtaakin.

salaatti

Jossain brunssilla sain tätä maistaa joskus ensimmäistä kertaa. Silloin siinä oli saksanpähkinää ja muistaakseni ehkä leipäjuustoa, mutta olen varionut sitä vähän omien mieltymysten mukaan. Torstaina sain pitkästä aikaa lounasseuraa, ja koska tällä viikolla jostain syystä inspiraatio keittiössä on ollut täysin hukassa sen banaanileivän jälkeen, toimi salaatti taas hyvänä pelastajana. Lisukkeeksi tarvitaan vain jotain hyvää tuoretta leipää. Yleensä olemme syöneet tätä jonkin lihan lisukkeena, mutta se olisi ollut liian pitkä prosessi muutenkin kiireiseen torstaiaamuun.salaattia2

 

Tänäänkään ei sen kummempaa inspiraatiota vielä omaan keittiöön kaivata, koska lähdemme testaamaan Helsingin uuden brunssitulokkaan. Tai ainakin oletan sen olevan uusi, koska kuulin siitä vasta viime viikolla, Pastisin nimittäin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s