blogi17

Olen ollut aika kaupunkilaistyttö henkeen ja vereen aina, nauttinut palveluiden läheisyydestä ja tykännyt ajatuksesta, että raitiovaunulla voi liikkua kaikkialle. Koko opiskeluajan asuin keskustassa enintään kymmenen minuuttia ytimestä, vaikka muutinkin aika monta kertaa. Erityisesti mieleen on jäänyt Taka-Töölö ja Punavuori.

Kuitenkin kolmisen vuotta sitten kokeilin jotain uutta kun muutimme keskustan ulkopuolelle. Viihdyin itseasiassa erittäin hyvin. Meri ja palvelut olivat edelleen lähellä, autolla/bussilla keskustaan matka kesti vartin ja alue oli muutenkin todella viihtyisä. Vielä reilu vuosi sitten olimme kuitenkin varmoja, että seuraava muutto tapahtuu taas keskustan vilinään ja ytimeen. Niin ei kuitenkaan käynyt. Muutimmekin tuplasti pidemmälle. Ison parvekkeen, oman pihan, grillin ja tilan tarve alkoi yhtäkkiä kasvaa, onneksi meillä molemmilla yhtä aikaa. Viime keväänä aika nopeasti se oikea asunto ja paikka löytyi, aika yllättäenkin voisi sanoa. Alun shokin jälkeen uskallan kuitenkin nyt jo sanoa, että viihdyn todella hyvin enkä suunnittele keskustaan muuttoa (ainakaan vielä). Meri on edelleen vieressä, tilaa on, alue on viihtyisä ja saamme olla ensimmäiset asukkaat kyseissä kodissa.

blogi6

blogi20

blogi21

Koska puolen vuoden jälkeen olen vakaasti sitä mieltä, että teimme juuri oikean ratkaisun, uskallan listata plussia ja miinuksia asian suhteen. Touko- tai vielä kesäkuussakaan en olisi tätä uskaltanut tehdä. Aloitan plussista, koska olen perus positiivinen tyttö.

Plussat

+ Tilaa, enemmän tilaa (toisaalta olen myös miettinyt, että tarvitseeko ihminen juuri sen verran tilaa aina kuin sitä on tarjolla)

+ Meri, joka onneksi näkyy vähän ikkunasta. Sillä on rauhoittava merkitys.

+ Uusi asunto. Ei pelkoa remonteista (toivottavasti) ja tuntuu itseasiassa aika kivalta olla ensimmäisenä käyttämässä kaikkea

+ Kaksi kerrosta (jos tarvitsee välillä sitä omaa tilaa ehkä enemmänkin)

+ Oma piha ja iso parveke

+ Tietynlainen hauska yhteisöllisyys alueella

+ Luonto ja lenkkimaastot, kaikki ihan vieressä

+ Kuitenkin vain 25 minuuttia sinne Stockalle

+ Iso jääkaappi ja pakastin

blogi2

blogi8

blogi7

Miinukset

– Palvelujen puuttuminen. En voi sanoa ettenkö kaipaisi kahviloita, kauppoja ja toisinaan myös sitä hälinää ympärilleni. Tosin löytyyhän täältä kivan näköinen lounas-/brunssipaikka. Menemmekin loppukuusta testaamaan sen ensimmäistä kertaa.

– Kaksi kerrosta. Siinä on puolensa ja puolensa. Joskus se portaissa ramppaaminen raivostuttaa, varsinkin jos unohtaa kolme asiaa viiden minuutin sisään.

– Kahden auton pakollisuus. En sano, että ilman toista autoa ei pärjäisi, mutta kyllä se hidastaisi ja vaikeuttaisi asioita, erityisesti työmatkoja.

– Uudiskohteen löytyminen liian myöhään. Muutamia asioita olisin nimittäin keittiössä ja kylppäreissä suunnitellut toisin ja tiedän, että kun vuosi menee eteenpäin niin kärsimättömän luonteeni ansiosta jotain saattaa alkaa tapahtua. (Mites ne remontit siis..?) Toivottavasti mies ei ikinä lue tätä.

– Sisustus etenee hitaasti, koska huoneita ja kerroksia on enemmän. Kärsimättömälle ihmiselle se on haastavaa. Tavoite aikataulu valmiille kodille on ennen joulua.

blogi16

blogi5

2 kommenttia artikkeliin ”Kotona 20 kilometriä Stockalta

  1. Moikka, löysin juuri blogisi ja vaikuttaa oikein kivalta tämä 🙂 Mulla olisi kysymys, kertoisitko mistä tuo yhdessä kuvassa näkyvä nojatuoli on hankittu?

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s