Aloitin maanantaina sokerittoman lokakuun vähän etuajassa. Olen raskausaikana saanut oudon riippuvuussuhteen sokeriin ja jotain asialle on vaan yksinkertaisesti tehtävä. Kaikki turha lisätty sokeri on nyt siis pannassa lokakuun loppuun asti. En ole ennen ollut turhan altis sokerihoukutuksille, jos Nutellaa, Ben and Jerry’sia tai mutakakkua ei lasketa. Muttta loppukesästä tilanne riistäytyi jotenkin käsistä. En poistunut ruokakaupasta ilman lakua, aloitin aamuni lusikallisella Nutellaa ja olisin voinut leipoa joka päivä pullaa. Luulen, että totaalikieltäytyminen on nyt ainut keino vieroittaa itseni tuosta ikävästä riippuvuudesta.

Mutta eipä hätää, koska korvikkeita onneksi löytyy. Parhaat kahvipullahuijaukset saa aikaiseksi banaanista. Viikonloppuisin syömme usein vanhoja tuttuja banaanilettuja ja niin teimme nytkin. Nopeaa, helppoa ja ennenkaikkea terveellistä. Blenderissä sekaisin banaania, kananmunia ja kaurahiutaleita. Halutessaan voi heittää kanelia joukkoon. Päälle marjoja, baanaania ja hunajaa tai vaikka agavesiirappia.

banaanilettu

Toinen ehdoton pitkäaikainen suosikkini kahvipullakorvikkeeksi on paahdettu ruisleipä makeuttamattomalla maapähkinävoilla, baananiviipaleilla ja kanelilla. Taisinkin mainita jo, että rakastan kanelia ja erityisesti baanaanin kanssa se toimii.

maapähkinäbaanaani

banaanimaapähkinäkahvi

Tänään panostin hieman enemmän ja tein banaanileipää tällä reseptillä. Ennakko-odotukset eivät olleet järisyttävät, koska olen tehnyt banaanileipää ennenkin tosi kehnoin lopputuloksin. Leipä mureni lautaselle ja stevian maku peitti kaiken muun alleen. Mutta uskalsin taas yrittää, koska tässä reseptissä ei ollut Steviaa. Ja kylläpä kannatti. Tämän voin oikeasti todeta olevan hyvää. Ja tätä saa maustaa runsaalla määrällä kanelia ja kardemummaa, tuli melkein joulu mieleen. Myöhemmin aloin miettimään, että taikinan sekaan sopisi ehkä myös mustikat. Nyt söin valmista leipää puolukoiden kanssa syksyn kunniaksi. Tämä on mielestäni enemmän pullan kuin leivän korvike, mutta gluteeniton ja sokeriton. Tuli ehkä vähän joku kuivakakku mausta mieleen.

bananabread

bananabread1

Tätä aion tehdä uudelleenkin. Ehkäpä seuraavan kerran niiden mustikoiden kanssa. Jouluisella brunssillakin leipä toimisi hyvin.

2 kommenttia artikkeliin ”Banaanileipää ja banaania muuten vaan

  1. Hei huippua, että kokeilit tuota banaanileipää ja että pidit siitä. Tulin sun blogiin mun blogiin jättämäsi kommentin kautta ja innostuin selaamaan. Mielenkiintoiselta vaikuttavia juttuja! 🙂

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s